:: |
Autor |
Poruka |
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
... odnosno Alter Ego.
Poznata nam je prica o Doktoru Dzekilu i gospodinu Hajdu...
Nekako imam utisak da vecina ljudi ima svoj alter ego. I sebe bih uvrsio u tu grupu... Naravno, ni u pribliznoj meri kao sto je u prici.
Verujem da se i vama desavalo da u pojedinim situacijama iznenadite same sebe. Uradite nesto (dobro ili lose) za sta bi garantovali da nikada ne bi izveli.
Kada sebe posmatram kroz celokupan zivot, apsolutno sam sigurnan da imam svoje drugo JA...
Da li je to svojstveno za nas ljudska bica?
Da se konstantna borba odvija u nama izmedju dve licnosti (kod nekih je pravi rat nekoliko armija ).
Kroz zivot se razvijamo u svim aspektima... i uglavnom pozitivno... ali, nekako imam utisak da nesto cami u nama samima i jedva ceka napolje... bilo to nesto bolje nego ono sto jesmo ili nesto lose.
Neka licnost suprotna nama.
Ili... smo vremenom postali svoj alter ego
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
a da nam ukratko prepricas tu pricu..ne znamo svi za nju
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
^da da,hocu i ja da cujem pricicu
elem, imam svoje "drugo Ja" osluskujem ga, nekad poslusam, nekad ignorisem. nekad postajem ja,pa slusam ovo drugo.. zavisi kako pocne dan sve je to psiha
|
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Ja ne samo da imam svoj alter ego već imam gomilu podstanara
I ne bi ih dala ni za šta na svetu
Šalu na stranu, slažem se da se u svakom od nas kriju neki extremi, manji ili veći, svako od nas je komplexna ličnost u manjoj ili većoj meri
Natalna je karta moje malenkosti, recimo, pravi paprikaš , te mi to mnogo toga govori - multiple egos
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
da, postoje ljudi koji s vremena na vreme mogu da se promene 360 stepeni, znaci da ga uopste vise ne prepoznajete..
|
|
|
srna2422 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 2402
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Ja ne samo da imam svoj alter ego već imam gomilu podstanara
I ne bi ih dala ni za šta na svetu |
bas tako
|
_________________ Marriage is the triumph of imagination over intelligence. |
|
|
|
|
sansei Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Okt 2007 Poruke: 89 Mesto: Sarajevo
|
|
svi smo mi podvojene licnosti htjeli to priznati ili ne. ima to i dobrih i losih strana,dobro je dok razlikujes one unutra od onih vani,a opet nikad nisi sam uvjek imas nekog za pricu
|
_________________ biti pokoren,a vladati osvajacem- najveca je zenska vrlina! |
|
|
|
|
Smajicka Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 05 Dec 2005 Poruke: 1
|
|
andrejica je napisao/la sledeće: | da, postoje ljudi koji s vremena na vreme mogu da se promene 360 stepeni, znaci da ga uopste vise ne prepoznajete.. |
heh...pozajem par takvih ljudi
|
|
|
|
|
|
slakoleonac Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Avg 2008 Poruke: 95
|
|
Ja cesto nisam ja (ja u "standardnom-opsteprihvacenom izdanju".
Te "razlicite osobe/sile u meni" me cine vrlo dinamicnim bicem i sto je vrlo zanimljivo sasvim se super slazu, svaka zna tacno kad je vrijeme za njen "nastup". Spolja gledano to se ne primjecuje mnogo, ali ja to izuzetno jako dozivljavam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|