:: |
Autor |
Poruka |
ametist heart Odomaćeni član
|
Datum registracije: 08 Avg 2006 Poruke: 2018 Mesto: **I Agapi Sou Me Den Menei Pia Edo**
|
|
Svijest o potrebi tzv. zastite podataka i privatnosti razvila se upravo kao posljedica velike ugrozenosti prouzrocene snaznim i brzim razvojem informaticke tehnologije.
Prije pola stoljeca (ili ranije), za prikupljanje podataka o stanovnicima nekog grada , trebalo je jako puno vremena i velik prostor za njihov smještaj. Sada podaci za milijunski grad mogu stati u jedan kovčeg. Tu vidimo u kolikoj je opasnosti privatnost gradjana jer se njihovi podaci (ime, kontakt br. mob telefona, adrese, zivotopis, dob, visina, ma SVE SVE) mogu u trenutku prenijeti na nezeljeno mjesto.
Znači potreba da se zastite podaci i privatnost nastala je upravo zbog takvih mogucnosti tehnologije.
No ne moze se niti pomisliti na zaustavljanje razvoja tehnologije - ona je nuzna. Moze se jedino pratiti njezin razvoj i razmisljati kako podatke kojima ta tehnologija raspolaze, osigurati od zlouporabe. Mislim da treba unaprijedjivati suradnju s onima koji takvom tehnologijom raspolazu i ujedno razvijati onaj dio tehnologije koji omogucava zastitu podataka. (iako ova zadnja recenica zvuci kao paradoks )
|
|
|
|
|
kadija Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Sep 2005 Poruke: 58
|
|
ma granice privatnosti su dabvno srusene
|
|
|
|
|
|
Gagi_84 Upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 07 Mar 2006 Poruke: 328 Mesto: Beograd
|
|
Trudim se da sacuvam neke stvari za sebe.Brisem poruke sa telefona cim ih procitam i nikada ne otkrivam sve do zadnjeg detalja.
|
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Ova tema vec postoji, nisam videla ranije. Moj propust. Ali sad kad videh, spajam ih!
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
MISS_J je napisao/la sledeće: | Danas niko ne moze da ima svoju privatnost...Tako vam je to...Svi moraju da zabadaju noseve u tudje zivote...Svi moraju da znaju gde ste posli,kad se vracate,s kim ste izasli,kog se poljubili itd...Od takvih ljudi ne moze da se zivi...Oni mogu cak i zivot da vam upropaste... |
I, ja se slažem... Izgleda da je kod njih pravilo "Živi tudji život, a tvoj neka neko drugi živi", strašno!
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Najbitnije je ne govoriti nikome ništa. jer ako rećete nešto jednoj prijateljici ona će to reći ili svom dečku ili roditeljima, a oni će opet nekome drugome i odjednom se zaprepastite koliko to ljudi svašta zna o vama! Dakle-nikome ništa! Najbolje je govoriti -ne znam!
|
|
|
|
|
|
Amerigo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 202
|
|
Tommy021 je napisao/la sledeće: | Ima mnogo takvih..
Čitao sam da ulaze u kompijutersku bazu podataka drustvu i izvuku privatne slike koje posle objave na drugom sajtu.Čak se i dogovaraju na koju foru to da urade drugarici i tako..Steta sto to ne moze da se spreči |
mislim da se ovako nesto desilo i u americi prosle godine. strava.
|
|
|
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
slatka_sanerka je napisao/la sledeće: | koliko toiko nastojim da skrivam svoju privatnost al u ovakvoj danasnjici kakava je tesko je to |
...tocno, i nikada se ne zna ko je pravi prijatelj, a ko samo nastoji da se zblizi sa nama da bi usao dublje u nasu privatnost
|
|
|
sanjica980 Upućeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 393 Mesto: beograd
|
|
previse je ulazenja u privatnost,obicno javnih licnosti,ali to je danasnjica i najzanimljivije citaocima kada se radi o stampi
moja nije ugrozena
|
_________________ ljubav je gospodar, a ti si rob |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Ako svoju privatnost čuvam, ako se zaista ni na koji način ne izlažem javnosti, ko ima prava da tako nešto uradi i na koji način? Jednostavan primjer: ako svoj broj mobilnog telefona nisam dala u imenik, njega tamo i nema, je li tako? Prijatelji i porodica su jasno i na lijep način informisani da se isti ne daje nikom bez mog znanja i tako se i ponašaju. Ako bi neko od njih i prekršio to pravilo, moje je pravo da ga upozorim. I stoga, ovim jednostavnim primjerom želim reći da niko ne treba i nema prava da ugrozi Vašu privatnost, ali je bez Vaše pažljivosti i opreza nećete moći ni sačuvati i pogotovu odbraniti.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Smatram,da ne treba svoju privatnost potpuno ogoliti..Ja na neka pitanja ne odgovaram,il se trudim da izbegnem odgovor,iz jednog razloga;imala sam bolesno ljubomornog momka,sa kojim sam jedva raskinula,jer me je bukvalno progonio,spijuniro gde god da sam.Lakse disem odkad znam da nije u mom zivotu... Ali ipak,trudim se da ne me ne prepozna,i nadam se da ce me zaboraviti i naci drugu "ljubav"..Od srca mu zelim da ode na neko lecenje,jer je bolesno opsednut,i da se izleci,i od sebe napravi normalnu osobu,spremnu za zdravu vezu ili brak..
|
|
|
|
|
|
Dabex Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 01 Mar 2010 Poruke: 201 Mesto: Crna Gora,Nikšić
|
|
Ma kakva crna privatnost,ljudima je više vole da znaju šta se dešava u tuđem "dvorištu" nego da dobiju 7 na Loto-u,to im je duševna hrana,gade mi se takvi tipovi.Moj život - moja stvar!Vazda bilo i ostaće,barem u mom slučaju...
|
_________________ Vuk dlaku mijenja ali sličice nikad... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|