www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Privatnost
Strana prethodna  1, 2, 3
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
ametist heart
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 08 Avg 2006
Mesto: **I Agapi Sou Me Den Menei Pia Edo**

bhutan.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 10, 2006 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svijest o potrebi tzv. zastite podataka i privatnosti razvila se upravo kao posljedica velike ugrozenosti prouzrocene snaznim i brzim razvojem informaticke tehnologije.
Prije pola stoljeca (ili ranije), za prikupljanje podataka o stanovnicima nekog grada , trebalo je jako puno vremena i velik prostor za njihov smještaj. Sada podaci za milijunski grad mogu stati u jedan kovčeg. Tu vidimo u kolikoj je opasnosti privatnost gradjana jer se njihovi podaci (ime, kontakt br. mob telefona, adrese, zivotopis, dob, visina, ma SVE SVE) mogu u trenutku prenijeti na nezeljeno mjesto.
Znači Arrow potreba da se zastite podaci i privatnost nastala je upravo zbog takvih mogucnosti tehnologije.
No ne moze se niti pomisliti na zaustavljanje razvoja tehnologije - ona je nuzna. Moze se jedino pratiti njezin razvoj i razmisljati kako podatke kojima ta tehnologija raspolaze, osigurati od zlouporabe. Mislim da treba unaprijedjivati suradnju s onima koji takvom tehnologijom raspolazu i ujedno razvijati onaj dio tehnologije koji omogucava zastitu podataka. (iako ova zadnja recenica zvuci kao paradoks Wink )

I svaki dodir njegov nema cijenu, od tužne je stvorio sretnu ženu...
To je vrijedilo čekati...

kadija
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 20 Sep 2005

papuanewguinea.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 12, 2006 8:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma granice privatnosti su dabvno srusene

Gagi_84
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 40

Datum registracije: 07 Mar 2006
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 18, 2006 4:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Trudim se da sacuvam neke stvari za sebe.Brisem poruke sa telefona cim ih procitam i nikada ne otkrivam sve do zadnjeg detalja.

knknpnkn
* Đavolkova žena *
* Đavolkova žena *

Godine: 46

Datum registracije: 03 Dec 2004
Mesto: Zemlja cuda

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 31, 2006 11:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ova tema vec postoji, nisam videla ranije. Moj propust. Ali sad kad videh, spajam ih! Wink

Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>

Datum registracije: 02 Okt 2006
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 31, 2006 2:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MISS_J je napisao/la sledeće:
Danas niko ne moze da ima svoju privatnost...Tako vam je to...Svi moraju da zabadaju noseve u tudje zivote...Svi moraju da znaju gde ste posli,kad se vracate,s kim ste izasli,kog se poljubili itd...Od takvih ljudi ne moze da se zivi...Oni mogu cak i zivot da vam upropaste... Rolling Eyes

I, ja se slažem... Izgleda da je kod njih pravilo "Živi tudji život, a tvoj neka neko drugi živi", strašno!

s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

Godine: 41

Datum registracije: 18 Okt 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 31, 2006 2:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najbitnije je ne govoriti nikome ništa. jer ako rećete nešto jednoj prijateljici ona će to reći ili svom dečku ili roditeljima, a oni će opet nekome drugome i odjednom se zaprepastite koliko to ljudi svašta zna o vama! Dakle-nikome ništa! Najbolje je govoriti -ne znam! Laughing

Amerigo
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Feb 2006

germany.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 31, 2006 8:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tommy021 je napisao/la sledeće:
Ima mnogo takvih..
Čitao sam da ulaze u kompijutersku bazu podataka drustvu i izvuku privatne slike koje posle objave na drugom sajtu.Čak se i dogovaraju na koju foru to da urade drugarici i tako..Steta sto to ne moze da se spreči

mislim da se ovako nesto desilo i u americi prosle godine. strava.

..:: MaYa ::..
Banovan!

° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
<b>° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °</b>

Datum registracije: 14 Okt 2006
Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 05, 2006 9:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

slatka_sanerka je napisao/la sledeće:
koliko toiko nastojim da skrivam svoju privatnost al u ovakvoj danasnjici kakava je tesko je to

...tocno, i nikada se ne zna ko je pravi prijatelj, a ko samo nastoji da se zblizi sa nama da bi usao dublje u nasu privatnost Rolling Eyes

~ Banetova Žena ~

sanjica980
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 44

Datum registracije: 24 Feb 2005
Mesto: beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 06, 2006 1:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

previse je ulazenja u privatnost,obicno javnih licnosti,ali to je danasnjica i najzanimljivije citaocima kada se radi o stampi
moja nije ugrozena

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 07, 2010 10:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako svoju privatnost čuvam, ako se zaista ni na koji način ne izlažem javnosti, ko ima prava da tako nešto uradi i na koji način? Jednostavan primjer: ako svoj broj mobilnog telefona nisam dala u imenik, njega tamo i nema, je li tako? Prijatelji i porodica su jasno i na lijep način informisani da se isti ne daje nikom bez mog znanja i tako se i ponašaju. Ako bi neko od njih i prekršio to pravilo, moje je pravo da ga upozorim. I stoga, ovim jednostavnim primjerom želim reći da niko ne treba i nema prava da ugrozi Vašu privatnost, ali je bez Vaše pažljivosti i opreza nećete moći ni sačuvati i pogotovu odbraniti.

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 07, 2010 10:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Smatram,da ne treba svoju privatnost potpuno ogoliti..Ja na neka pitanja ne odgovaram,il se trudim da izbegnem odgovor,iz jednog razloga;imala sam bolesno ljubomornog momka,sa kojim sam jedva raskinula,jer me je bukvalno progonio,spijuniro gde god da sam.Lakse New Spiral disem odkad znam da nije u mom zivotu... Ali ipak,trudim se da ne me ne prepozna,i nadam se da ce me zaboraviti i naci drugu "ljubav"..Od srca mu zelim da ode na neko lecenje,jer je bolesno opsednut,i da se izleci,i od sebe napravi normalnu osobu,spremnu za zdravu vezu ili brak..

Dabex
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 01 Mar 2010
Mesto: Crna Gora,Nikšić

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 08, 2010 12:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma kakva crna privatnost,ljudima je više vole da znaju šta se dešava u tuđem "dvorištu" nego da dobiju 7 na Loto-u,to im je duševna hrana,gade mi se takvi tipovi.Moj život - moja stvar!Vazda bilo i ostaće,barem u mom slučaju...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Privatnost Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3
Strana 3 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon