:: |
Autor |
Poruka |
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Bogumili su vjerovali da Bog ima dva sina: Lucifera i Isusa.
Lucifer, zvijezda danica, čak i u Bibliji se spominjao po najboljim atributima ličnosti. Kaže se da je pao u oholost i da je to njegov grijeh (?).
Opet mi je nejasno to s 13stim apostolom. Gdje god sam čitao, piše da ih je bilo 12, a nakon Jude, birali su zamjenu za njega. U tom slučaju Juda nije bio 13., nego je 13. onaj koji je izabran zadnji (od strane ostalih apostola).
Judino evanđelje u načelu opet nije riješilo ništa. Znali smo i koliko prije njega...
|
|
|
|
|
|
Vidusa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Maj 2006 Poruke: 8
|
|
Sastanu se antihristi i napisu Judino jevandjelje. Potom se sastanu drugi antihristi i otkriju Judino jevandjelje. I na kraju treci antihristi komentarisu o Hristu po Judinom jevandjelju.
?
|
|
|
|
|
|
Emilli Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 06 Maj 2006 Poruke: 1322
|
|
...ne znam, svako ima svoje mišljenje o Judi i neću nikoga da prekoravam, jer svako veruje i uči kako sam misli da je ispravno, po meni je Juda 13 apostol i izdo je Isusa Krista, a Bog je imao brata i njih dvojica su imali sinove. Božiji sin je Isus Krist, a Božiji brat je imao sina Lucifera.
Juda pošto je izdao Isusa, kao izdajnik dobio je ono što je zaslužio, jer ko drugom jamu kopa sam u nju upada, postao je senka i iz prikrajka posmatrao šta se dešava, a onda je skroz izgubio razum.
Kako je Isus rekao "ko tebe kamenom ti njega hlebom", dali je to ispravno ili ne? a dali je ispravno ko "tebe kamenom ti njega uništi"?
|
_________________ Kako da volim ono što imam,kad ne mogu da imam ono što volim... |
|
|
|
|
|
|
|
Ne znam. Uostalom vremena i Jude i Isusa Krista su prošla. Mislim da bi trebalo zatvoriti stranicu prošlosti i otvoriti vrata budućnosti. Najviše bih volio kad bi se s ovim evanđeljem zatvorila sva stara evanđelja i kad bi se napisalo evanđelje za novo doba, čisto od svih intriga i prijevara koje se provlače godinama.
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
Emilli Odomaćeni član
|
|
|
... svi bi mi voleli da nam bude bolje i da se ne osvrćemo na prošlost, i da bude napisana neka nova i bolja knjiga od prošlih, ali mislim da nam zlo počinje i to veće nego što je bilo ranije. Nažalost ((
|
_________________ Kako da volim ono što imam,kad ne mogu da imam ono što volim... |
|
|
|
|
|
|
|
... to je istina. ali zla se ne treba bojati. Upravo ljudski strah omogućuje zlu da bude moćno.
|
|
|
|
|
Emilli Odomaćeni član
|
|
|
...i to je istina, ali zavisi šta čovek u životu doživi i preživi, tako da je za mene strah reč sa više značenja, i mnogo utiče na psihu, naravno u zavisanosti o kojoj vrsti straha je reč?
|
|
|
|
|
|
|
|
Dakle, strah je naš 'Juda', ili naš 'Isus'. Sve je to nekakav misteriozni krug. Možemo razmišljati na milion načina, ali sumnjam da će to imalo utjecati na razvoj svijeta od/prema onom smjeru kamo ide.
|
|
|
|
|
Vidusa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Maj 2006 Poruke: 8
|
|
Ma to je nepomirljivo i to je u zivotu kao minus i plus u matematici.
|
|
|
|
|
|
Emilli Odomaćeni član
|
|
|
...nije strah ni Isus ni Juda, strah su ljudi u današnje vereme. A Isusa, Đavola I Jude ne treba se bojati sem ako ne pljuješ po njima, eto toliko...
|
|
|
|
|
|
|
|
Kako to biva običaj, možda će se snimiti i film na osnovu Judinom evanđelja??? Šta mislite o tome?
|
|
|
|
|
Emilli Odomaćeni član
|
|
|
Mislim, da je o Judi već dosta toga dovoljno i snimljeno i napisano, ali što da ne od viška glava ne boli................
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|