www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Judino evandjelje
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Riznica tajni ~ -> ~ Ezoterija ~
::  
Autor Poruka
mistik29
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 47

Datum registracije: 30 Sep 2005
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 10, 2006 8:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bogumili su vjerovali da Bog ima dva sina: Lucifera i Isusa.
Lucifer, zvijezda danica, čak i u Bibliji se spominjao po najboljim atributima ličnosti. Kaže se da je pao u oholost i da je to njegov grijeh (?).
Opet mi je nejasno to s 13stim apostolom. Gdje god sam čitao, piše da ih je bilo 12, a nakon Jude, birali su zamjenu za njega. U tom slučaju Juda nije bio 13., nego je 13. onaj koji je izabran zadnji (od strane ostalih apostola).
Judino evanđelje u načelu opet nije riješilo ništa. Znali smo i koliko prije njega...

Vidusa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 08 Maj 2006

canada.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 10, 2006 4:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sastanu se antihristi i napisu Judino jevandjelje. Potom se sastanu drugi antihristi i otkriju Judino jevandjelje. I na kraju treci antihristi komentarisu o Hristu po Judinom jevandjelju.
? Wink

Emilli
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 44

Datum registracije: 06 Maj 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 11, 2006 1:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

...ne znam, svako ima svoje mišljenje o Judi i neću nikoga da prekoravam, jer svako veruje i uči kako sam misli da je ispravno, po meni je Juda 13 apostol i izdo je Isusa Krista, a Bog je imao brata i njih dvojica su imali sinove. Božiji sin je Isus Krist, a Božiji brat je imao sina Lucifera.
Juda pošto je izdao Isusa, kao izdajnik dobio je ono što je zaslužio, jer ko drugom jamu kopa sam u nju upada, postao je senka i iz prikrajka posmatrao šta se dešava, a onda je skroz izgubio razum.
Kako je Isus rekao "ko tebe kamenom ti njega hlebom", dali je to ispravno ili ne? a dali je ispravno ko "tebe kamenom ti njega uništi"?

mistik29
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 11, 2006 8:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne znam. Uostalom vremena i Jude i Isusa Krista su prošla. Mislim da bi trebalo zatvoriti stranicu prošlosti i otvoriti vrata budućnosti. Najviše bih volio kad bi se s ovim evanđeljem zatvorila sva stara evanđelja i kad bi se napisalo evanđelje za novo doba, čisto od svih intriga i prijevara koje se provlače godinama.

Emilli
Odomaćeni član
Odomaćeni član

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 13, 2006 12:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

... svi bi mi voleli da nam bude bolje i da se ne osvrćemo na prošlost, i da bude napisana neka nova i bolja knjiga od prošlih, ali mislim da nam zlo počinje i to veće nego što je bilo ranije. Nažalost Sad((

mistik29
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 13, 2006 12:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

... to je istina. ali zla se ne treba bojati. Upravo ljudski strah omogućuje zlu da bude moćno.

Emilli
Odomaćeni član
Odomaćeni član

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 14, 2006 2:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

...i to je istina, ali zavisi šta čovek u životu doživi i preživi, tako da je za mene strah reč sa više značenja, i mnogo utiče na psihu, naravno u zavisanosti o kojoj vrsti straha je reč?

mistik29
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 14, 2006 6:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dakle, strah je naš 'Juda', ili naš 'Isus'. Sve je to nekakav misteriozni krug. Možemo razmišljati na milion načina, ali sumnjam da će to imalo utjecati na razvoj svijeta od/prema onom smjeru kamo ide.

Vidusa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 08 Maj 2006

canada.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 14, 2006 10:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma to je nepomirljivo i to je u zivotu kao minus i plus u matematici.

Emilli
Odomaćeni član
Odomaćeni član

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 17, 2006 2:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

...nije strah ni Isus ni Juda, strah su ljudi u današnje vereme. A Isusa, Đavola I Jude ne treba se bojati sem ako ne pljuješ po njima, eto toliko...

mistik29
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 01, 2006 12:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako to biva običaj, možda će se snimiti i film na osnovu Judinom evanđelja??? Šta mislite o tome?

Emilli
Odomaćeni član
Odomaćeni član

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 02, 2006 12:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim, da je o Judi već dosta toga dovoljno i snimljeno i napisano, ali što da ne od viška glava ne boli................

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Riznica tajni ~ -> ~ Ezoterija ~ -> Judino evandjelje Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Strana 2 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon