www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Hi­me­no­plas­ti­ka - Vracanje nevinosti
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 1:23 am    Naslov poruke: Hi­me­no­plas­ti­ka - Vracanje nevinosti Na vrh strane Na dno strane

SARAJEVO - Iako je hi­me­no­plas­ti­ka, ki­rur­ški za­hvat ko­jim se vraća iz­gu­blje­na ne­vi­nost u Euro­pi trend, ko­ji sli­je­di i sve veći broj dje­vo­ja­ka i žena iz na­ma su­sje­dnih ze­ma­lja, u BiH je ona svo­je­vrsna ta­bu te­ma.

Oprav­da­ni ra­zlo­zi

Na­ime, kod nas se kao ra­zlo­zi za odla­zak na ope­ra­ci­ju ove i da­lje na­vo­de po­slje­di­ce te­škog se­ksu­al­nog zlos­tav­lja­nja, pa ta­ko ki­rurg Ame­la Ka­ra­berg za “San” kaže da se ni­ka­da u svom ra­du ni­je su­sre­la sa ne­kim neo­prav­da­nim ra­zlo­gom, kao što je to pri­mje­ri­ce ula­zak u brak kao dje­vi­ca.

- Kod nas ni­tko to ne ra­di da bi po­dva­lio, ne­go se tu većinom ra­di o vrlo mla­dim dje­voj­ka­ma, ko­je su pre­trpje­le ne­ki vid se­ksu­la­ne tra­ume. Bo­san­ci i Her­ce­gov­ci ni inače ni­su sklo­ni ne­kim sen­za­ci­ona­lis­tičkim za­hva­ti­ma - kaže Ka­ra­berg, pre­ci­zi­ra­jući da se ci­je­na ovog za­hva­ta kreće se od 600 do 900 KM.

Hi­me­no­plas­ti­ka je na­vo­dno ne­po­zna­ni­ca i bh. žen­skim or­ga­ni­za­ci­ja­ma, pa se ta­ko Da­ni­je­la Du­gandžić, akti­vis­tki­nja iz Fon­da­ci­je CU­RE, ni­ka­da ni­je su­sre­la sa ovom te­ma­ti­kom.

- Ni­ka­da ni­sam čula da se ne­tko u BiH to ura­dio! Međutim, ra­di se o pri­lično osje­tlji­voj te­mi, o ko­joj se pu­no ne go­vo­ri, pa se možda baš zbog te ne­in­for­mi­ra­nos­ti bh. žene ne odlučuju na taj za­hvat - kaže nam Du­gandžić.

S dru­ge stra­ne, plas­tični hi­rur­zi iz Hrvat­ske i Srbi­je za­do­vo­ljno trlja­ju ru­ke, s ob­zi­rom na to da im naj­veći broj pa­ci­jen­tica do­la­zi upra­vo iz BiH. Vraćanje ne­vi­nos­ti u Za­gre­bu se plaća između 600 i 1.500 eura, a u Srbi­ji 400.

Nai­vne mla­doženje

Ta­ko Ale­ksan­dar Du­ša­no­vić, srbi­jan­ski es­tet­ski ki­rurg, kaže da naj­vi­še dje­vo­ja­ka iz BiH do­la­zi pod pri­si­lom čla­no­va obitelji, jer mo­ra­ju re­kon­struirati hi­men ka­ko bi ne­vi­ne ušle u brak.

- Većinom se ra­di o dje­voj­ka­ma iz ru­ral­nih sre­di­na, mpremda to ni­je pra­vi­lo. Mo­no­ga­mi­ja je sve jači trend u svi­je­tu, te iako ta­kvim pris­tu­pom žene za­pra­vo ob­ma­nju­ju svo­je bu­duće par­tne­re, ova ope­ra­ci­ja im na ne­ki način omo­gućava nov početak. Ali, šta reći i za mu­škar­ce ko­ji vje­ru­ju da žena u tri­de­se­tim može bi­ti ne­vi­na? - objaš­nja­va Du­ša­no­vić.

Inače, ova ope­ra­ci­ja može se izve­sti vi­še pu­ta, a liječnici kažu kako je po­slje 10 da­na od za­hva­ta, ko­ji tra­je oko sat i po, ne­mo­guće ot­kri­ti da je žena bi­la na ope­ra­ci­ji.

Ne­vi­na 431 put!

Naj­po­zna­ti­ji slučaj hi­me­no­plas­ti­ke dogodio se u Tur­skoj, gdje je je­dna es­kort da­ma re­kon­stru­irala hi­men čak 431 put jer njezi­ne mu­šte­ri­je še­ici is­ključivo traže ”pros­ti­tut­ke dje­vi­ce”.

brazda.ba

Namjerno sam ovo postavila u topic psihologije a ne u zdravlje jer me zanima vase misljenje o ovome.

Dakle sta vi mislite o ovome svemu?
Da li biste otisli i podvrgnuli se ovoj operaciji?
Šta mislite o ženama koje se odluče na ovaj čin???

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 1:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

eee, kako se nevinost cuvala ranije...citajte Mir-Jam Smile

mislim da je danas sramota biti nevin...sramota i za takve postupke

kao sto uvek kazem, sta god da drugi odluci, stvar izbora, ako je taj neko zadovoljan, meni jos bolje

sto se mene licno tice, ja cak i da se odlucim na takav korak, tesko cu naci muskarca koji bi bio ponosan na to da mi je prvi...opet, kako god okrenete, sa mnom ne bi nesto bilo u redu...

dakle, sta mi vi predlazete?

Mr. Green

" I know the way to fuck them all...."

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 2:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Heh, iz krajnosti u krajnost - od cistog bahacenja, do kol'ko tol'ko opravdani razloga...

Silovanje i samo po sebi zagorca zivot, a poshto "zagrizeni" vernici ne mogu "da smisle" zenu koja nije nevina recimo da je opravdano...makar pokushaj da izbrishe "nemili dogadjaj".

A o ovaj poslednji primer...mislim da su sve reci suvishne...

The tears of a clown make the whole world laugh.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 2:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A šta kažu muškarci

- Imam sedamnaest godina i imam devojku već godinu dana. O seksu ne pričamo jer je seks nešto što sledi u braku. Ja volim svoju devojku i bez seksa. Moja buduća žena mora da bude nevina. Kad bih osetio da me je prevarila, bilo bi belaja - kaže Mensur Idrizović.
Sličnog mišljenja je i njegov zemljak Saša Đerković. On kaže da je "poštenje" devojke stvar tradicije i da to ne treba menjati.
- Ja sam se oženio pre tri meseca i bilo mi je važno da li je moja supruga takva kakva treba da bude. Da se desilo drugačije, ne bi valjalo. Takvi smo ti mi Novopazarci, bez obzira na to da li smo Bošnjaci ili Srbi, mi smo tako vaspitani. Takav je mentalitet ljudi u ovom gradu. Kada hoćemo da se ženimo, tražimo dobru devojku. Nisam ja čuo ni za kakav plastični himen. Ne znam da li to kod nas ima. Nije, međutim, loše znati nešto o tome. Ovi što tek treba da se žene treba da budu na oprezu, da ih ne prevare - kaže Saša.
forum.BA

A Alexns sta kazes na ovo??? Mr. Green

I kad lijecnici tvrde i garantuju 1000000% da se ne moze otkriti razlika kako bi to muskarac mogao skontati je li original djevica ili je prepakovana hahahaha???

I kad ovako nesto procitam digne mi se kosa na glavi. Znaci djevojka koja je imala jednog muskarca kojeg je voljela i predala mu se i nema finansijske mogucnosti ili hrabrosti ili.. da uradi tu operaciju treba je baciti na linc i odmah prozvati kur... , a ona koja ih je imala 100-ne i nakon 40 minuta postala lijepa i pametna nju treba u zvijezde okivati Mr. Green

Sta bih ja sad trebala otici na operaciju i vratiti nevinost i udati se kao djevojka , a za djecu reci da su mi od komsinice eto samo ja se brinem o njima i toliko me vole da me zovu mama hahahahahahaha

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 2:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hahahahahahaha Aha, ko u "Tom i Dzeri" kad se u Dzerijevoj "rupi" izleze mali detlic iz jajeta Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Mislim da bi te iste "momke" trebalo pitati da li su pre braka "sharali" ili ne...ako nisu - u ludnicu, ni to nije normalno ko shto rece dameski Razz Laughing Laughing Laughing

Po meni je najgore kada neko glumi vernika a zapravo nema blage veze na cemu se temelji njegova vera da ga pitash...kol'ko ima samo takvih u Srbiji koji o Hrishcanstvu znaju samo da svake godine jedu prasetinu za svoju slavu, pa cak i ako pada za vreme posta... Rolling Eyes

Hmmm...lepa i pametna samo zato sto je niko nije opalio? Shocked Auuu, ondaK sam ja bash izgubljen u vremenu, ja mislio da se to gleda na druge nacine Laughing Laughing

@ dameski - ako zelish da zaj**esh totalno osobu sa kojom si - mozesh, cisto da vidish reakciju Laughing Laughing Laughing

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 2:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja licno nemam nista protiv zene koja zeli da bude "ko nova" , ali mi se stka po glavi cemu sve to????

Zar moram da budem nevina da bih bila dobra supruga i majka???
Kako muskarci mogu biti sigurni da joj je bas ON prvi kada postoji nesto ovako???
Cemu gluma i glamur oko ovoga i misljenja citiranih muskaraca gore???
Mr. Green

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 2:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Previshe para, premalo ideja kako da iste potroshe? Razz

znam, potpuno je besmisleno, zato sam i izvrgao na shalu Laughing Laughing
Uostalom, niko nije bezgreshan, ne razumem cemu gnushanje cak i da se "tako neshto" otkrije...ljudi smo, volimo zemaljske uzitke...ma obozavamo Razz

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 8:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da se nevinost ne veze samo za himen. Nevinost je i probanje seksualnog cina, a kad ga probas, ne mozes kasnije da kazes nisi probao

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 9:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja sam nevinost izgubila kada sam prvi put dala dusu i srce nekome

i sta cemo sad? Wink

" I know the way to fuck them all...."

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 8:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

lol,
Cula sam jos ranije za tu operaciju, tj "vracanje himena".
Ne mogu da kazem da imam nesto protiv toga,ne pogadja me toliko ta tema, samo mi ipak nije jasno cemu sve to?
Nije mi jasna prostitutka koja vraca svoju nevinost 431put i istu prodaje.
Nije mi jasno ni ovo sto se neko gore poziva na "silovanja". Ne znam sta bi znacio taj deo? Zasto legati pod noz, zasto prezivljavati jos jednu traumu.
Smatram da to nije normalno i da samo moze da istraumira neku osobu za stepen vise.

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 16, 2009 8:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U nekim kulturama je jednostavno neprihvatljivo da zene imaju sexualne odnose pre braka, razlozi nisu vazni^^...zapravo ne samo zene ali...
Ako je vec ta osoba morala da pati zbog necega shto nije zelela i ako je uspela to da prezivi i predje preko toga ne vidim zashto da je tako neshto prati ceo zivot... Rolling Eyes

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 42

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 18, 2009 11:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nedavno sam citao u novinama na ovu temu gde je, imedju ostalog, jedan nas hirurg, koji radi takve operacije, pricao na tu temu. Secam se da je spomenuo jedan primer devojke ciji je dugogodisnji decko, a sada verenik, u vojsci, te da se cuvala do braka, ali "omaklo" joj se sa drugim, pa je jos i trudna ostala, tako da joj je ovaj doktor uradio i abortus i popravio himen.
Sad, da je prevara, jeste. Ali ako se vec mora, ako to spasava vezu ili buduci brak, onda treba uraditi.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Hi­me­no­plas­ti­ka - Vracanje nevinosti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon