www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Umemo li da slušamo...?
Strana 1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 24, 2007 12:34 pm    Naslov poruke: Umemo li da slušamo...? Na vrh strane Na dno strane

...ili tek čujemo?

I drugi jezici poznaju razliku:

to listen vs to hear

Imamo li u vidu koliko je samo slušanje dragoceno? Nekada više i od samih reči...

Poslednja prepravka: Annabel_Lee datum Ned Nov 18, 2007 9:00 pm; ukupno izmenjena 1 put

ex_deda
Banovan!

*28*
*28*

Datum registracije: 08 Okt 2006

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 24, 2007 12:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam uvek više slušao nego pričao. Primetio sam da polako sve se više to menja, ma ljudi se oko mene vremenom više menjaju mislim, mozda to malo što kazeš, protumačiš površno se prepozna i zadržava i vraća u neki krug, koji postane deo tebe ili ono što te I po čemu the drugi (pre)poznaju za stvarno što si. Mr. Green

sara_x
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 02 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 24, 2007 2:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da čuje, može svako ko nije gluv. Da sluša ne. Kod mene je to dolazilo sa godinama. Što sam starija, iskusnija, više umem da ocenim kad, kako i koga treba saslušati. Mislim da to umnogome zavisi od profila osobe, ali se gradi vremenom. Sada slobodno mogu da kažem da sam slušalac koji nije za bacanje Laughing

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 24, 2007 4:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slusam. Mada opet ponekad imam trenutke kada bih jako volela da me neko lepo saslusa,ali desava se sledece: ja prica jednu pricu- ona/on prica svoju Rolling Eyes hm, e onda stvarno poludim i pocinjem da dobijam na "tonalitetu" onako svojski, il ces me slusas il te biti nece Mr. Green salim se Cool

Eternity
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 43

Datum registracije: 08 Jun 2005
Mesto: NY-NJ

usa.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 24, 2007 4:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne salis se... Laughing ziva je to istina..svako zeli da ga neko saslusa a jos i poslusa..ihh no se to retko desava..u svakom slucaju, odaj postovanje drugome i veruj da cete on/ona saslusati a i obratno. Wink

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 49

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 25, 2007 5:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da, chuti-"osetiti" neshto u glasu sagovornika iliti naratora, ako samo slusham.
Nekada ne uspeva. Ipak, ne preovladjuje to "stanje". Smatram sebe za, relativno, dobrog slushaoca. Slushaoca koji "ume" da chuje prilikom slushanja i "prizvuk" u glasu. Ma kakav bio.
Uh.... ode mi inspiracija za dalje pishanje. Neutral

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

..:: MaYa ::..
Banovan!

° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
<b>° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °</b>

Datum registracije: 14 Okt 2006
Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 25, 2007 10:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umem da slusam, ali na kraju uvijek teram po svome Mr. Green

~ Banetova Žena ~

Ohanzee
Banovan!

.:Tale Believer:.
<b>.:Tale Believer:.</b>

Datum registracije: 11 Feb 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 25, 2007 12:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

..:: MaYa ::.. je napisao/la sledeće:

znaci dobro cujes, culo sluha ti je odlicno razvijeno... tj. zvuci koji se emituju u tvojoj blizoj okolini dopiru do tebe.... i vremenom si naucila da ih raspoznajes... glas coveka, zubor vode, cvrkut ptica, lavez pasa, sustanje lisca na vetru... i vremenom si trebala da naucis jos nesto o tim zvucima.... mozda neki od njih daju neku bitnu informaciju.... za tebe prvenstveno... i mozda ti te informacije pomognu da bolje i lepse zivis, da razumes svet oko sebe... da rastes i razvijas se...
kako napredujes?

..:: MaYa ::..
Banovan!

° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
<b>° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °</b>

Datum registracije: 14 Okt 2006
Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 25, 2007 12:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ohanzee je napisao/la sledeće:
..:: MaYa ::.. je napisao/la sledeće:

znaci dobro cujes, culo sluha ti je odlicno razvijeno... tj. zvuci koji se emituju u tvojoj blizoj okolini dopiru do tebe.... i vremenom si naucila da ih raspoznajes... glas coveka, zubor vode, cvrkut ptica, lavez pasa, sustanje lisca na vetru... i vremenom si trebala da naucis jos nesto o tim zvucima.... mozda neki od njih daju neku bitnu informaciju.... za tebe prvenstveno... i mozda ti te informacije pomognu da bolje i lepse zivis, da razumes svet oko sebe... da rastes i razvijas se...
kako napredujes?

neki mi mogu pomoci, ali vecina je losa za mene...

prihvatam one zvukove koji mi odgovaraju, glas mog dragog je uvijek dobro dosao Wink

~ Banetova Žena ~

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 25, 2007 6:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Elem, ovde pričamo o umeću slušanja, a ne o čulu sluha. Hvala.

Anđela
inso umjetnica
<b>inso umjetnica</b>

Godine: 39

Datum registracije: 18 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 25, 2007 9:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da, umem, bez slušanja mnogo toga ne bih znala, nit saznala nit znala kako pomoći. Ono što ,,tek čujem,, mi se dješava kad sam na ulici, dakle, ono što pričaju ljudi između sebe dok sede u kafiću ja to ne slušam, samo čujem njihove glasove i to je to, jel' te, jer me to ne interesira.
Ali ukoliko sjedim s nekim tko priča sa mnom, e tad slušam. I ako me zamara, ja ću radije reći da me zamara, nego da ga uopće ne slušam kaj priča. Nipošto ne volim kad vidim da me netko gleda u oči a uopće me ne sluša. Eto, vrlo je jednostavno. Smile

I mnogo je lijepo kad čovjek zna saslušati čovjeka. Pa to je čista komunikacija. Zamislite situaciju da sjede dva para za stolom i svatko priča nešto svoje u isto vrijeme..To je to. Wink

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 25, 2007 9:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umijeće slušaja je umjetnost, na svoj neki način.
Treba za to imati i volje i strpljenja.

Umijem li ja slušati? Pa ne uvijek. Ovisi.
Neke ljude jednostavno ne mogu slušati i bok! Kad ne želiš nekog čuti, ne želiš ni slušati.
Manjina je ljudi koju bih slušao a vrlo mali broj onih koje baš mogu slušati u kompletnom i pravom smislu te riječi.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Umemo li da slušamo...? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3  sledeća
Strana 1 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon