:: |
Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
...ili tek čujemo?
I drugi jezici poznaju razliku:
to listen vs to hear
Imamo li u vidu koliko je samo slušanje dragoceno? Nekada više i od samih reči...
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
Poslednja prepravka: Annabel_Lee datum Ned Nov 18, 2007 9:00 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
ex_deda Banovan! *28*
|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256
|
|
Ja sam uvek više slušao nego pričao. Primetio sam da polako sve se više to menja, ma ljudi se oko mene vremenom više menjaju mislim, mozda to malo što kazeš, protumačiš površno se prepozna i zadržava i vraća u neki krug, koji postane deo tebe ili ono što te I po čemu the drugi (pre)poznaju za stvarno što si.
|
|
|
|
|
|
sara_x Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 115
|
|
Da čuje, može svako ko nije gluv. Da sluša ne. Kod mene je to dolazilo sa godinama. Što sam starija, iskusnija, više umem da ocenim kad, kako i koga treba saslušati. Mislim da to umnogome zavisi od profila osobe, ali se gradi vremenom. Sada slobodno mogu da kažem da sam slušalac koji nije za bacanje
|
_________________ Moć nad ljudima, krije se u poznavanju njihovih malih tajni |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Slusam. Mada opet ponekad imam trenutke kada bih jako volela da me neko lepo saslusa,ali desava se sledece: ja prica jednu pricu- ona/on prica svoju hm, e onda stvarno poludim i pocinjem da dobijam na "tonalitetu" onako svojski, il ces me slusas il te biti nece salim se
|
|
|
|
|
|
Eternity Dobro upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 08 Jun 2005 Poruke: 710 Mesto: NY-NJ
|
|
Ne salis se... ziva je to istina..svako zeli da ga neko saslusa a jos i poslusa..ihh no se to retko desava..u svakom slucaju, odaj postovanje drugome i veruj da cete on/ona saslusati a i obratno.
|
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Da, chuti-"osetiti" neshto u glasu sagovornika iliti naratora, ako samo slusham.
Nekada ne uspeva. Ipak, ne preovladjuje to "stanje". Smatram sebe za, relativno, dobrog slushaoca. Slushaoca koji "ume" da chuje prilikom slushanja i "prizvuk" u glasu. Ma kakav bio.
Uh.... ode mi inspiracija za dalje pishanje.
|
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
Umem da slusam, ali na kraju uvijek teram po svome
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
..:: MaYa ::.. je napisao/la sledeće: | Umem da slusam, ali na kraju uvijek teram po svome |
znaci dobro cujes, culo sluha ti je odlicno razvijeno... tj. zvuci koji se emituju u tvojoj blizoj okolini dopiru do tebe.... i vremenom si naucila da ih raspoznajes... glas coveka, zubor vode, cvrkut ptica, lavez pasa, sustanje lisca na vetru... i vremenom si trebala da naucis jos nesto o tim zvucima.... mozda neki od njih daju neku bitnu informaciju.... za tebe prvenstveno... i mozda ti te informacije pomognu da bolje i lepse zivis, da razumes svet oko sebe... da rastes i razvijas se...
kako napredujes?
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: | ..:: MaYa ::.. je napisao/la sledeće: | Umem da slusam, ali na kraju uvijek teram po svome |
znaci dobro cujes, culo sluha ti je odlicno razvijeno... tj. zvuci koji se emituju u tvojoj blizoj okolini dopiru do tebe.... i vremenom si naucila da ih raspoznajes... glas coveka, zubor vode, cvrkut ptica, lavez pasa, sustanje lisca na vetru... i vremenom si trebala da naucis jos nesto o tim zvucima.... mozda neki od njih daju neku bitnu informaciju.... za tebe prvenstveno... i mozda ti te informacije pomognu da bolje i lepse zivis, da razumes svet oko sebe... da rastes i razvijas se...
kako napredujes? |
neki mi mogu pomoci, ali vecina je losa za mene...
prihvatam one zvukove koji mi odgovaraju, glas mog dragog je uvijek dobro dosao
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Elem, ovde pričamo o umeću slušanja, a ne o čulu sluha. Hvala.
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Da, umem, bez slušanja mnogo toga ne bih znala, nit saznala nit znala kako pomoći. Ono što ,,tek čujem,, mi se dješava kad sam na ulici, dakle, ono što pričaju ljudi između sebe dok sede u kafiću ja to ne slušam, samo čujem njihove glasove i to je to, jel' te, jer me to ne interesira.
Ali ukoliko sjedim s nekim tko priča sa mnom, e tad slušam. I ako me zamara, ja ću radije reći da me zamara, nego da ga uopće ne slušam kaj priča. Nipošto ne volim kad vidim da me netko gleda u oči a uopće me ne sluša. Eto, vrlo je jednostavno.
I mnogo je lijepo kad čovjek zna saslušati čovjeka. Pa to je čista komunikacija. Zamislite situaciju da sjede dva para za stolom i svatko priča nešto svoje u isto vrijeme..To je to.
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Umijeće slušaja je umjetnost, na svoj neki način.
Treba za to imati i volje i strpljenja.
Umijem li ja slušati? Pa ne uvijek. Ovisi.
Neke ljude jednostavno ne mogu slušati i bok! Kad ne želiš nekog čuti, ne želiš ni slušati.
Manjina je ljudi koju bih slušao a vrlo mali broj onih koje baš mogu slušati u kompletnom i pravom smislu te riječi.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|