:: |
Autor |
Poruka |
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Je, ali dosad nikad ništa nije o Judi snimljeno u pozitivnom smislu... možda se ploča okrene...
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
shvaba Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 03 Jun 2006 Poruke: 21
|
|
mozda se mnogi nece sloziti sa mnom i mojim misljenjem ali postoji deo sumnje u meni u vezi svega toga, deo mene se stvarno zapita dali sve to postoji!? jer vera bi mogla da bude i jedna velika vrsta manipulacije ljudima!!! kao npr muslimanska vera propagira za Dzihadom(svetim ratom)i sad svi njeni vernici slusaju to i idu bezglavo u "sveti" rat!
|
|
|
|
|
|
Mihaila Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 11 Jun 2006 Poruke: 3 Mesto: Beograd
|
|
E,ljudi moji,kada bi se Vera ocistila od taloga vremena,zacina i dodataka malih ljudskih mozgova i shvatila Hristova osnovna namera i poruka ostalo bi ono pravo i cisto...Da za veru ne treba crkva,drvo,kamen,post i rituali vec samo cisto srce,posten covek ali nikako bezgresan...jer mi smo ipak smrtnici i gresni a Bog je milosrdan i pun razumevanja za nas,takve kakvi jesmo...
Meni licno,jako je zao sto je hriscanska vera podeljena i postujem sve vere ali mislim da svi imamo istog Boga ma kako ga zvali...
Nadam se da ce nekada doci dani tolerancije,ljudi otvorena srca bez granica u glavi,veri i dusi...Jedina granica koja treba da ostane je izmedju dobra i zla...da znamo kada je predjemo kako da se vratimo.
|
_________________ U pocetku bjese rijec i rijec bjese u Boga i Bog bjese rijec. |
|
|
|
|
Vidusa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Maj 2006 Poruke: 8
|
|
Mihaila je napisao/la sledeće: | E,ljudi moji,kada bi se Vera ocistila od taloga vremena,zacina i dodataka malih ljudskih mozgova i shvatila Hristova osnovna namera i poruka ostalo bi ono pravo i cisto...Da za veru ne treba crkva,drvo,kamen,post i rituali vec samo cisto srce,posten covek ali nikako bezgresan...jer mi smo ipak smrtnici i gresni a Bog je milosrdan i pun razumevanja za nas,takve kakvi jesmo...
Meni licno,jako je zao sto je hriscanska vera podeljena i postujem sve vere ali mislim da svi imamo istog Boga ma kako ga zvali...
Nadam se da ce nekada doci dani tolerancije,ljudi otvorena srca bez granica u glavi,veri i dusi...Jedina granica koja treba da ostane je izmedju dobra i zla...da znamo kada je predjemo kako da se vratimo. |
Ovakvoj zamisli i djavo bi aplaudirao!
|
|
|
|
|
|
nina7777 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Avg 2005 Poruke: 18 Mesto: Phoenix, Arizona
|
|
Mihaila je napisao/la sledeće: | E,ljudi moji,kada bi se Vera ocistila od taloga vremena,zacina i dodataka malih ljudskih mozgova i shvatila Hristova osnovna namera i poruka ostalo bi ono pravo i cisto...Da za veru ne treba crkva,drvo,kamen,post i rituali vec samo cisto srce,posten covek ali nikako bezgresan...jer mi smo ipak smrtnici i gresni a Bog je milosrdan i pun razumevanja za nas,takve kakvi jesmo...
Nadam se da ce nekada doci dani tolerancije,ljudi otvorena srca bez granica u glavi,veri i dusi...Jedina granica koja treba da ostane je izmedju dobra i zla...da znamo kada je predjemo kako da se vratimo. |
Moram se sloziti sa ovim komentarom. Moje licno misljenje, sto naravno ne mora biti relevantno, je da suvise gledamo na detalje ko je sta na pisao i kada. Bolje da se drzimo samo onih 10 bozijih zapovesti i svet bi bio bolji. Apostoli su bili samo ljudi, a papir trpi sve.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Čini se da smo malo preformalni... Najčešće se ljudi drže već zacrtanih pravila da se ne moraju truditi shvatiti svijet oko sebe. Ali kako ćemo shvatiti pogreške ako se ne analiziramo? Čovječanstvu fali malo fleksibilnosti i tolerancije...
|
|
|
|
|
|
|
|
Postoji sumlja??!!
Naravno da postoji,to je normalna propratna pojava mislecih bica...tek da nismo badava poruckali tu jabuku iz vrta deke Adama i baka Evice...
Ne treba stati sa skidanjem prasine sa sanduka istorije.Htela sam reci da cinjenice i istoriski podaci ne mogu umanjiti moju veru,to da je Isus imao dece i voleo Maru Magdalenu moze samo uvelicati njegov sjaj u mojim ocima...Zar ne zelimo svi da imamo potomke??!!!To nema veze sa tim da svaki pojedinac treba da radi na svom duhovnom uzdizanju,sazrevanju i pravljenju veeelikog razmaka reciprocnog odnosa dobra i zla u sebi,naravno u korist dobra kao i da nauci da postuje i shvati bilo koju drugu osobu bez obzira na njeno fizicko "pakovanje" t.j.telo,spoljni izgled...To je ljudi moji...vera...
|
_________________ U pocetku bjese rijec i rijec bjese u Boga i Bog bjese rijec. |
|
|
|
|
|
|
|
I jos nesto...
Crkva stalno poziva na strah od Boga,pretnje Paklom i slicno..U molitveniku pise "..klekni i sa skrusenoscu i strahom reci..."
Ma daj!!??
Odbijam da verujem zato sto se plasim!Prikazuju najvecu kosmicku energiju,najuzvisenije bice puno milosrdja sa ognjem u ocima i u fazonu"Pazi kada ti ja dodjem..."
Zamislite coveka koga poznajete,a sigurno da svako od vas bar jednog takvog zna,punog dobrote,razumevanja,milosti ...
Zamislite onda koliko svega toga moze biti u tako savrsenom bicu kao sto je Bog?!
Verujte,zato sto to zelite!Ne iz straha,vec u nadi....
|
|
|
|
|
|
|
|
Da, slažem se da je to tako. Ali ipak malo ljudi ima sposobnost 'progledati' i shvatiti što se zbiva.
|
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Ni meni ta prica o izdajstvu ne stoji, ali evo u knjizi Da Vincijev Kod se iznose i neke druge pretpostavke. Mislim da je tesko saznati istinu.
|
|
|
|
|
|
Mare34 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 25 Mar 2005 Poruke: 125 Mesto: Beograd
|
|
Da li je objavljeno Judino jevandjeje, meni se Tomino mnogo svidelo, bas ga je dobro Osho protumacio u Nebeskom semenu?
|
_________________ Don't worry, be happy. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|