:: |
Autor |
Poruka |
loter Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Dec 2005 Poruke: 66
|
|
ima puno siromasnih ljudi ali od srama to neceju priznat mislim da bi bilo bolje da to priznaju a ne da se prave ko da imaju love
|
|
|
|
|
|
babaroga22 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Apr 2006 Poruke: 17
|
|
Siromastvo je nesto cega se ne treba stidjet
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
loter je napisao/la sledeće: | ima puno siromasnih ljudi ali od srama to neceju priznat mislim da bi bilo bolje da to priznaju a ne da se prave ko da imaju love |
e tu se slazem..nikad vam siromasan covek nece prici i traziti pomoc..trazice onaj ko je navikao da trazi, ma koliko imao..ja poznajem coveka koji jedva izvlaci kraj s krajem. Ima zenu i malo dete.Pomogla sam mu na nacin, na jedini moguci nacin da me ne odbije.Nevazno na koji.Ali nikad nikad ga neces cuti da kuka, da trazi, da se zali.Uvek ima i dovoljno mu je.Uziva u svemu sto poseduje vise nego svi oni koji plivaju u parama.I zahvalan je Bog na zdravlju i ljubavi koju ima u porodici...bez obzira na to sto nekad danima jedu suvog hleba...imaju ljubav..i to ga cini bogatim...
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Romeo_i_Julija Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Feb 2005 Poruke: 500
|
|
siromastvo nije greh i toga se ne treba stideti
|
_________________ :453: Sefe,koji ti je vrag? |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Siromaštva ima nekoliko vrsta ali izgleda da je tema o materijalnom siromaštvu. U svijetu znamo /recimo Etiopija/ gdje je stanovništvo uistinu jako siromašno i kada gledam slike one izgladnjele i deformisane djece koja žude za komadom hljeba stid bi me bilo i pred Bogom i pred ljudima reći da sam siromašna. Ja sam u nekoj srednjoj klasi i jako sam zadovoljna s onim koliko imam. Mislim da je grijeh reći i kukati nad siromaštvom. Pa ne mogu svi ljudi na svijetu imati milione.
Slažem se da je siromaštvo strašno , ali ja osobno znam dosta primjera koji me okružuju kako kukaju uvijek da nemaju , a voze svi članovi porodice auta koja sigurno ne idu na zrak , svi nose skupe mobitle koji takodjer ne rade na zrak , djeca im nikako ne mogu obuti patike s pijace nego mora biti markirana odjeća i obuća , ili svaki dan pojedu po kilo mesa za obrok. Za mene je to huljenje na spram onoga što ti je Bog podario.
Dok recimo znam jednu porodicu koja je doista /neću ih nazvati siromašnima jer oni to ne pokazuju/ ali jako loše žive. Čovjek sam radi i ima platu od nekih 300 eura i sam se brine za porodicu koju čine majka mu i otac koji je invalid i nema nikakvih primanja , supruga mu koja ne radi i imaju troje djece. Pored svega toga plaćaju kiriju za stan koja košta oko 75 eura i plus troškovi režija. I opet nikada ne kukaju da nemaju. Znala sam sjditi kod njih i kada nisu imali da skuvaju hljeb ali nikada nisam čula niti jednu riječ kuknjave od njih niti sam vidjela skrušena i mrzovoljna lica.
Ljudi koji kukaju da su siromašni i da nemaju su često mnogo bogatiji od onih koji šute i trpe svoju sirotinju.
I na samom kraju šta je Bogastvo?Hebeš ti milione , kuće i skupocjenosti ako nemaš zdravlja i djece. Kako tebi može pomoći tvoji milioni kada ti gledaš svoje dijete kako umire , a to mu tvoje bogatsvo nikako ne može pomoći , šta će tebi to bogatsvo ako ga ti na kraju moraš ostaviti nekome od rodbine.
Siromašan je samo onaj čovjek koji nema djecu , zdravlje i sreću , a dobro je znano da bogataši nisu sretni ljudi
I svaki čovjek ima svoju vrijednost ma koliko materijalno bogastvo ima...bogastvo je bogastvo duše sve ostalo je nevažno.
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
sirenica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 11 Apr 2006 Poruke: 183 Mesto: Novi Sad
|
|
Siromastvo se, na zalost, siri ovom planetom sve brze, i to u svim svojim oblicima. Materijalno i duhovno. Protiv materijalnog cesto ne mozemo da se borimo sami, cinimo sve od sebe da obezbedimo najosnovniju zivotnu egzistenciju. Ali, protiv duhovnog mozemo i treba svi da se borimo. U tome mozemo i uticati na nove generacije, u zavisnosti od toga kako ih vaspitavamo. Obogatite svoj zivot decom i trenucima koji vam oduzimaju dah.
|
_________________ Zivot se ne meri brojem udaha koje napravimo, vec trenucima koji nam oduzmu dah! |
|
|
|
|
stojmen Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Maj 2005 Poruke: 44
|
|
Siromastvu, na zalost, svi polako plovimo. Ceo Ex-YU prostor polako ali sigurno ide negde put Etiopije i drugih gladnih Africkih zemalja. Daj Boze da bude drugacije. Sve je vise ljudi oko mene koji su nekada normalno ziveli a danas su dosli na rub egzistencije. Ne treba osecati sazaljenje nego strah. Strah za sebe samog, i za to sta ce se desiti za par godina.
|
|
|
|
|
|
La'Magia ~ La Victoria Siempre ~
|
Godine: 38
Datum registracije: 23 Mar 2006 Poruke: 1584 Mesto: * Novi Sad *
|
|
Vrlo je tesko odrediti pravi uzrok siromastva. Ipak da se videti po primeru u nasoj zemlji da su najsiromasni ljudi cigani i ne obrazovani ljudi. Znaci da je lek protiv siromastva obrazovanje(makar srednja skola),i stvaranje radnih navika. Vredan covek nikad nece biti siromasan.
|
|
|
|
|
|
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD
|
Godine: 37
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci
|
|
Veliki problem danasnjice ne samo u nasoj zemlji........mislim da je najgore to sto neki ljudi od recimo 10 posto svojih novcanih bogatstava mogu da ahrane celu aziju i afriku zajedno za godinu dana
|
|
|
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Najgore je u svemu jedna stvar - došli smo do takvog stupnja razvoja gdje je siromaštvo rješiv problem i , zapravo, ne bi trebalo biti problem.
Ali zašto postoji još? Kome to odgovara? U ovom slučaju zaista mislim da 'teorija zavjere' nije samo teorija
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
đavolče little sexy devil
|
Godine: 35
Datum registracije: 11 Maj 2006 Poruke: 9383 Mesto: pakao
|
|
Siromaštvo je danas sve veće i tome nema pomoći i nema šta više da se kaže!!!
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Amigos, da nema siromastva ne bi bilo ni bogatastva!
Da bi jednima bilo dobro, drugima mora biti lose.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|