:: |
Autor |
Poruka |
Berka Upućeni član
|
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 404 Mesto: Holandija
|
|
Gledajuci siromastvo u odnosu na okruzenje, smatram to relativnom pojavom.
U siromasnim drustvima vidimo neke veoma bogate ljude, luksuzne automobile, mobilne telefone skoro u svacijim rukama, moderno obuceni - na njima su stvarne ili lazne marke odjece....nije mi jasno. To je za mene fenomen.
Zivim na zapadu i vidim siromasne ljude. Imaju slicna primanja kao neki drugi koji sasvim solidno zive. Nije mi jasno sta rade sa svojim novcem.
|
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Mnogo je strasnije, uzasnije i surovije duhovno siromastvo i ljudi koji su siromasni duhovno nego materijalno! Opet, nije ni lepo ni lako biti siromasan novcano! Ali nekako iz iskustva, znam da su siromasni ljudi mnogo srecniji, ispunjeniji, kvalitetniji, nego oni drugi! Jer znaju da cene prave vrednosti!
|
|
|
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad
|
|
Kiki skroz si u pravu u vezi duhovnog siromastva. Ono se nikad ne moze steci. ako ga covek nema nikad ga nece ni imati, dok se materijalno siromasan covek uvek, uz malo truda, moze obogatiti. Ali ipak mnogo me je zao da gledam jako dobre ljude koji jedva sastavljaju kraj sa krajem samo zato sto su posteni dok neke lopuze voze najluksuznije automobile a ne znaju ni azbuku do kraja!
|
|
|
|
|
|
Berka Upućeni član
|
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 404 Mesto: Holandija
|
|
iz novcanog siromastva se mozes izvuci uz malo srece, maste i truda.
Ali sta da radimo sa duhovnom bijedom. Poznajem beznadezne slucajeve.
|
|
|
|
|
|
shadowman77 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 27 Nov 2005 Poruke: 166
|
|
siromasni su bogati duhom a to je ono najljepse bogatstvo. Neznam sto da vam kazem sem da je bogatsvo prokletstvo.
|
|
|
|
|
|
Mirel123 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Feb 2006 Poruke: 219
|
|
Zivjeti u zemlji kao sto je Bosna, ne mozes a da ne znas sta je siromastvo, i da ne gledas kako se ljudi pate da prezive.. Zalosno sto nam je standar zivota toliko nizak, da jednostavno ljudi ne vid eizlaz iz ovakve situacije
|
|
|
|
|
|
victory Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 60
Datum registracije: 25 Jul 2005 Poruke: 152
|
|
Siromaštvo je relativan pojam, za nekoga sam vrlo siromašna, a za nekoga vrlo bogata (ako je u pitanju materijalno bogatstvo). Ali postoji i duhovno bogatstvo koje daje potpuni i pravi osećaj zadovoljstva. E malo je takvih bogataša, to je moje mišljenje.
|
|
|
|
|
|
mrvkayu Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 54
Datum registracije: 20 Feb 2006 Poruke: 59 Mesto: Beograd
|
|
SIROTINJO I BOGU SI TESKA. Kod nas je to sada u velikom porastu ali je veliki razlog u navici nas samih a ne kao u zemljama treceg sveta u okolnostima.
|
_________________ Vlada |
|
|
|
|
Romeo_i_Julija Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Feb 2005 Poruke: 500
|
|
Siromastvo je svuda u svetu.Mislim da ako se neko dovoljno trudi moze da obezbedi sebi dovoljno za zivot,mozda se ne obogati ali sigurno nije siromasan onaj koji se trudi.
|
_________________ :453: Sefe,koji ti je vrag? |
|
|
|
|
nera100 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Feb 2006 Poruke: 87 Mesto: austrija
|
|
Kad vidim siromasne(mislim na one koji jedva prezivljavaju)osjecam sazaljenje(to prikrijem)pomognem koliko mogu nekom pomoci ali nazalost u svakoj zemlji ima siromasnih da je nemoguce svima pomoci.
|
|
|
|
|
|
alhemicar Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412
|
|
siromastvo zavisi od gomile faktora
ekonomska moc drustva
ekonomska moc porodice
obrazovanje
vaspitanje
itd
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Siromastvo je sve vise prisutno u nasem drustvu.Srednja klasa se polako,ali sigurno gubi.Jaz izmedju bogatih i siromasnih je sve veci.Licno ne poznajem toliko siromasne ljude,ali ih vidjam svakodnevno oko kontejnera i nazalost takvih je sve vise i vise.
Redovi koje vidim pred javnim kuhinjama postaju sve veci.Nekada smo zivjeli u drzavi po kojoj sada svi pljujemo,ali takvih stvari nije bilo.Na vrata stana vam nikada nije doslo dijete da trazi hljeba,a ne novac.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|