:: |
Autor |
Poruka |
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD
|
Godine: 37
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci
|
|
Evo ovako...kratko i jasno odgovorite mi na pitanje: koji vam je bolji operativni sistem:Windows XP ili Linux?
Obrazlozite zbog cega mislite da je jedan OS bolji od drugog
|
|
|
Herros Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 21 Maj 2005 Poruke: 147
|
|
Meni je windows prakticniji od Linuxa samo zbog softverske podrske,a sam Linux daleko od toga da je los ....nego nema bas prateci software za njega .......zato sam i prisiljen da koristim WinXP.
|
_________________ Just be what you are..... |
|
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 35
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
Linux je bolji zbog opet sourca i mislim da je svaka dalja rec suvisa.
|
|
|
|
|
|
Iwan Upućeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 25 Dec 2003 Poruke: 279 Mesto: Frankfurt/nemacka
|
|
Definitivno windows, kao sto je neko gore naveo zbog softwerskih podrska. Inace vise volim linux (nekako mi je stabilniji od windowsa), a razlog zasto ga ne koristim je: problemi sa drajverima. Kupis nesto novo kad ono nema jos drajvera za linux , ebiga
|
|
|
|
|
|
Rile_Master *Master*
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Meni je bolji Windows jer sam navikao na njega, bolji je za programe, igre...generalno za sve dok je jedina prednost Linux-a to sto je besplatan.
|
_________________ Master |
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
Da ima portovanih softvera iz Windows sveta tipa PS i DW i jos nekih koje koristim, ne bi puno razmisljao... a za sve ostalo Linux mi radi posao... cak i bolje od Windowsa...
|
|
|
maki1986 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 16 Feb 2005 Poruke: 79
|
|
Pa ljudi kako Linux moze da bude bolji od Windowsa. Trenutno je takvo stanje da i jedan i drugi imaju i dobre i lose strane, ali nikad, ali nikad nece na linuxu da rade ljudi koji su veci strucnjaci od ovih u microsoft-u. I mislim da bilo koja mana koju windows ima je ili beznacajna, ili je namerno napravljena, da bi se prodavale racunarske komponente.
|
|
|
|
|
|
hatmina Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 19 Jan 2006 Poruke: 5
|
|
joj imala sam linux..jedva sam se snasla..windows je bolji program i nije tako tezak.. 8)
|
|
|
|
|
|
weaselaow Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 65
|
|
Imam malo iskustvo sa kompovima tako da bi mi linux bio pretezak
windows okruzenje mi je dosta bolje
|
|
|
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 35
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
rile_master je napisao/la sledeće: | Meni je bolji Windows jer sam navikao na njega, bolji je za programe, igre...generalno za sve dok je jedina prednost Linux-a to sto je besplatan. |
Nije svaki Linux besplatan.
|
|
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
Linux nije samo besplatan, on je otvorenog koda, sto znaci prilagodljiv je. Filozofija Linuxa je da je on "slobodan kao sloboda govora, a ne besplatan u smislu besplatno pivo", vise o tome [OVDE].
Svaka osoba ili firma moze da ga skine sa interneta, instalira na koliko god hoce kompjutera i prilagodi ga svojim potrebama. Windows se za svaki komp placa posebna licenca. Jos neke bolje strane Linuxa su:
- Nije potrebna defragmentacija diska
- Ne uspori posle odredjenog vremena
- Ne zakucava se tako da je jedino resenje reset
- Prakticno ne postoje virusi niti spyware, adware ili bilo sta zlonamerno sto bi bilo opasno po sistem
- Cak i da se korisnik zarazi nekim virusom za Linux, zarazen je SAMO taj korisnik, ostali korisnici tog istog kompjutera ostaju zasticeni, kao i sam sistem, sto znaci da sistem nece pasti zato sto se jedan ili vise korisnika zarazilo
- Veoma je stabilan i brz
|
|
|
milanlu Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 29 Jan 2006 Poruke: 72 Mesto: Luzern
|
|
bravo Zoran_Karavla
sta jos da se doda uz ovo
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|