:: |
Autor |
Poruka |
Sweet Baby_85 Upućeni član
|
Datum registracije: 23 Avg 2005 Poruke: 427
|
|
Da li vjerujete u onu da ako se oko nečega stvarno jako trudiš da će onda uslijediti i zasluženi uspjeh?
Ja se nekako sve više uvjeravam da to nije točno. OK, vjerujem da ako se NE trudiš, onda uspjeha sigurno NEĆE biti, ali ako se trudiš, nema garancije da će ga biti.
Evo, sad imam takvu situaciju da smo ja i jedna osoba radile na jednakoj stvari: ja sam se doslovno UBILA od truda, ona nije radila ni upola kao ja, i onda ona ode doma trijumfalno, a ja s mediokritetnim rezultatom. I šta nakon toga misliti? Možete se jedino osjećati ko zadnja budala jer ste se mučili ko konj, a na kraju je to bilo, ajde, ne doslovno za ništa, ali na neki način uzaludno. I razmišljati kako ste mogli provoditi više vremena zajebavajući se i kako ste kreten jer ste vjerovali da će se vaš težak rad cijeniti. Fuj.
Dakle, pitanje je: da li se trud isplati? Ili su oni koji u to vjeruju stvarno naivne budale?
|
_________________ Ja bezobrazna, bezobrazna sam bila
negde usput ja sam ostavila krila....
|
|
stankowsky Upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 460 Mesto: beograd
|
|
na osnovu podataka koje si ovde izložila, zaključujem da te je dotična osoba nasamarila. ovo nije tačno samo ako mala korist koju si ti izvukla is toga tebi više znači nego veća korist koju je ona izvukla njoj. to što si se ubila od truda znači da je tebi stalo do te stvari koju ste zajedno radile. izgleda da je ona bila menje zainteresovana, ili je videla da može sve da svali na tebe, pa je ispala skot i prepustila tebi.
da li vredi truditi se zavisi od toga koliko ti znači to što ćeš/možeš dobiti.
|
_________________ happy now? |
|
|
|
|
|
|
|
Ja nisam bila toliko zainteresirana. Ali to je MORALO da bude napravljeno, i ja sam se trudila da to dobro napravim. Ali uvijek se govori da je trud=USPJEH. Uspjeha nigdje, a truda ima maximalno.
Ponekad mislim da ću najbolje u životu proći ako budem ležala i čekala da se svijet odvrti. Jer uz ovaj život nisam dobila nikakvu garanciju i neću ga moći ni popraviti ni zamjeniti...
|
|
|
novos Upućeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 261
|
|
moje misljenje je da se svaki trud isplati, mozda ne onda kad mi to ocekujemo, ali jednoga dana hoce sigurno
evo ja recimo prespavam svaku zimu, ali u proljece obilazim po sumama i trazim med, pa me ponekad neka pcela bocne u njusku i sad bih zbog toga trebao da odustanem je li?
u jesen se penjem da berem kruske , pa ponekad lupim na zemlju ali nikad ne prestajem da radim stvari koje volim
uh , kad ce ova zima!?
|
_________________ " " |
|
|
|
|
|
|
|
Hahahaha...opet su ti draži snovi od realnosti novos.Ha?
8)
|
|
|
novos Upućeni član
|
|
|
nisu, nisu
samo ponekad kad ostanem sam onda bjezim u snove
|
_________________ " " |
|
|
|
|
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad
|
|
Ako sam te dobro shvatio(ispravi me ako nisam) ti si se oko nekog posla trudila mnogo a tvoja drugarica se nije trudila pa je postigla bolji rezultat od tebe. Neću da ti pričam kako se trud uvejk na kraju isplati i te fazone pošto ni sam ne verujem u njih... ali pogledaj na tu stvar sa druge strane... možda je tvoja drugarica imala ideju kako da taj posao završi bez puno truda i možda je takav put bio onaj ispravan. Ti si možda krenula pogrešnim, dužim putem, trudila se, ali je ona uradila to bolje od tebe... Možda si se trudila ali na pogrešan način ili oko pogrešne svari...
Nemoj da se ljutiš ako sam te pogrešno shvatio...
|
|
|
|
|
|
MilosJS Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 778 Mesto: Sid
|
|
Mislim da se trud isplati ali ne uvek.
Pozdrav,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Velja25 je napisao/la sledeće: |
Nemoj da se ljutiš ako sam te pogrešno shvatio... |
*Pogrešno si shvatio, ali ne ljutim se....
Konkretno- Jedan elaborat smo morale napraviti. Ja sam se trudila, morala skupljati podatke, a njoj je stalno bilo nešto. Boljela je glava, nije imala ideje za to, umorna je....
I normalno da sam morala da se trudim, jer bi inače izvisila....
*A bilo bi i meni drago da sam ležala i mislila o kavama i *ajebanciji....
Koliko god sam se trudila, na kraju mi se ništa nije isplatilo, jer netko je uzeo i moje zasluge....
|
|
|
novos Upućeni član
|
|
|
vi stvarno napraviste dramu oko najobicnije stvari koja se svima desava
|
_________________ " " |
|
|
|
|
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad
|
|
Pa dobro, nezgodno je to i nije prijatno da gledaš kako neko skuplja tvoje zasluge ali to je tako, uvek ima onih koji se "šlepaju" ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
novos je napisao/la sledeće: | vi stvarno napraviste dramu oko najobicnije stvari koja se svima desava |
Ti mi se javi.!!! Pola života spavaš, pola ubijaš druge životinje....
Kad neznaš šta je trud i koliko žrtve treba za napraviti neke stvari koje se od tebe očekuju i moraš ih napraviti....
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|