:: |
Autor |
Poruka |
Ghost Of rose Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 31
Datum registracije: 18 Feb 2010 Poruke: 16
|
|
Domaci iz psihologije mi je da napravim anketu vrednosti u zivotu.... Ali prvo treba da nabrojim sto vise vrednosti,pa tek onda da selektujem 10 najvaznijih ili kako vec, koje bi ušle u tu anketu... Pa pitanje bi glasilo: Koje su vaše vrednosti u zivotu..? Nabrojte mi sto vise.... Hvalaaaaa...
|
_________________ ...Odakle smo na ovu tudju zemlju pali da bi i zadnji komad duše pod ovim nebom zakopali, tamno nas prekrilo, srce oslepilo,a snovi k'o umorni putnici su stali... |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ovisi o vrijednostima.
Pokusat cu odgovoriti ne-sablonski - ono tipa - moja vrijednost u zivotu je moja porodica i sl. jer to bi se trebalo podrazumijevati. Vrijednosti se mogu segregirati, cak i kvariti, i pocesto jedna vrijednost bez druge ili drugih i nije vrijednost uopce. Sto je znanje bez dobrote? - reci cu za primjer.
Covjek je kompleksna a jednostavna jedinka. Vrijednosti covjeka poticu od njegova obrazovanja, odgoja, morala, pa i pogleda na svijet, mozda. One su ono sto ultimativno cini covjeka boljim: Ljubav spram bliznjeg svoga, Strah od morala kojim te pece dusha ako zgrijesis, Um - kojim ako zlo ovlada covjek ce pakao na zemlji uciniti, dobrota - mnogima minuskulna vrijednost ali koja u sprezi s umom nasu kreativnu energiju vuce ka boljem.
Toliko za pocetak (jer mogao bih o ovome satima i danima, ali bolje mi je stati sad...).
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
|
|
|
E.,hvala,ali...ne bi mi bas ovo pomoglo....Jer ja treba profesorki da predam npr. 30 vrednosti,pa cu odabrati ... I to ce biti anketa...Dakle,ja ljudima moram da predlozim ovako npr. zdravlje, ljubav, porodica, novac...itd,a oni ce mi poredjati u piramidu vrednosti..... Ne mogu da im kazem -strah...
|
_________________ ...Odakle smo na ovu tudju zemlju pali da bi i zadnji komad duše pod ovim nebom zakopali, tamno nas prekrilo, srce oslepilo,a snovi k'o umorni putnici su stali... |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ghost Of rose je napisao/la sledeće: | E.,hvala,ali...ne bi mi bas ovo pomoglo....Jer ja treba profesorki da predam npr. 30 vrednosti,pa cu odabrati ... I to ce biti anketa...Dakle,ja ljudima moram da predlozim ovako npr. zdravlje, ljubav, porodica, novac...itd,a oni ce mi poredjati u piramidu vrednosti..... Ne mogu da im kazem -strah... |
Nije "strah" - nego "strah od morala" - bitna razlika!
A nista, ako ne pomaze, ne pomaze. Ja pokusao, eto...
|
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Moje vrednosti u principu idu
Porodica
Prijatelji
Ljubav
Smeh
Sloboda
Zdravlje
Uspeh
Cenim u zivotu svasta. Naucila sam da moram. Ovo sam ti po redu izlistala. Mogla bi da budem i bolesna i bez slobode i bez uspeha, ali cenim moje prijatelje i porodicu i zelim da njima bude dobro.
Cenim neke i malo vaznije stvari, ali ipak dovoljno vazne da se spomenu. Npr. kad mi neko cestita rodjendan, ili me nazove kad sam bolesna da pita kako sam. Ili neke stvari koje su vise vazne od ovih kao npr da me neko pita kako sam i da me saslusa kad mi se nesto lose desi u zivotu.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
|
|
Postenje
Dobrota
Zivot bez svjesnog grijeha
Ljubav
Porodica
|
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Čist obraz
Neiskvarenost
Odmjerenost
Plemenitost
Nesebičnost
'Ajde, valjda ćemo nagurati na trideset.Uključi malo mozak i ti Šala mala, srećno
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
vixi23 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 28 Sep 2009 Poruke: 8751
|
|
Npr.ovako
Zdravlje
Ljubav
Porodica
Iskrenost
Postovanje ( i to uzajamno )
Obrazovanje itd....
|
|
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Danas se najvishe vrednuju: Novac i slava a iz ova 2 moze a i ne mora da proistekne moc.
Necu ti trpati shta ja najvishe cenim, nit komentarisati vec dodate stvari, vec da dodam ono shto drugi nisu (pored ona prva 2. ^ )
Religija
Patriotizam-ljubav prema otadzbini
|
|
|
|
|
|
|
|
Aaaaa religija i patriotizanm...!! Kako se toga nisam setila... zakasnio si,ali hvala...
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
|
|
Na ovu temu mi inace odlicno legne ova pjesmica od "Hladnog Piva"
Nije sve ni u pari...
Lagodno su tekli dani
Poslovi dobro uhodani
"GARANT" - zaštita lokala
Od požara i budala
Ali sve se manje gušt'o na poslu
Kad bi lomio noge rezbario lica
U srcu nešto mu pošlo po zlu
I peklo iznutra k'o žgaravica
Jer nije sve ni u pari
Ženama, drogi i piću
Al' neću sad da te davim
Nego da nastavim priču
Jednog mu dana zakucala na vrata
Neka starija dama s "Kulom stražara"
Oh, koji bijaše šok kad reče da je svjedok
Jer on kada roka tu nema svjedoka
Radi za nekog Jehovu za njega čuo nikad
Pa da mu duguje lovu znao bi nadimak
Rekla mu da nije sve ni u pari
Koliko god neki viču
Oprostite ako davim
Samo da čujete priču
Nije sve ni u pari
U hrani i piću
Najljepše su stvari
U duhovnom biću
Te su riječi ostavile trag
Sad stoji na ćošku u sandalama
Srce mu vedro a osmijeh blag
Dok tumači drugim budalama
Nije sve ni u pari
U hrani i piću
Najljepše su stvari
U duhovnom biću
Nije sve ni u pari
Ženama, drogi i piću
Najljepše su stvari
U duhovnom biću
Download na Domaci.de
|
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Zdravlje
porodica
ljubav
moc
plemenitost
neiskvarenost
empatija
iskrenost,postovanje,tolerancija..
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|