www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Emotivno nasilje ?
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 13, 2010 6:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zlostavljanje.. Rolling Eyes

ako ti se ne svidja shta neko govori - put pod noge.

The tears of a clown make the whole world laugh.

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 13, 2010 4:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa emotivno zlostavljanje nije bas samo to. Uvek su tu posle neke pazljivije reci od kojih mislis pa eto zao mu je...

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 13, 2010 11:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vrlo teško je govoriti o ovoj temi jer je i emotivno zlostavljanje često povezano sa fizičkim, naravno malo kasnije, kada se emotivni terorista zasiti, kada mu ponestane ideja pa pređe malo na fizičke obračune. Bila sam zlostavljana obostrano, fala Bogu ne od svoje porodice ili prijatelja, oni su me i izvukli, ali ne želim nikom da to doživi, i neka ostane tek kao tema o kojoj ćemo ovako raspravljati, a ako bi ne daj Bože neko i došao u takvu situaciju, potrudit se pomoći na pravi način i učiniti sve da emotivno zlostavljanje zaustavimo.

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 14, 2010 4:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

*Mayche* je napisao/la sledeće:
Pa emotivno zlostavljanje nije bas samo to. Uvek su tu posle neke pazljivije reci od kojih mislis pa eto zao mu je...

"01. Bacite i uklonite iz svog života sve što vas podsjeća na nešto ili nekoga, a ima negativan utjecaj na vas, bilo da vas žalosti ili ljuti. Nema smisla skupljati uspomene koje u nama izazivaju loše osjećaje."

Ostala 2 koraka su apsolutno nepotrebna osobama koje nisu psihicki labilne.

*Mayche*

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 14, 2010 6:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Emotivni zlostavljaci ne trebaju labilnu osobu, nego bilo koju osobu da bi od nje napravili labilnu osobu i naucili ih kako da se vezu za njih.

Citat:
Vrlo teško je govoriti o ovoj temi jer je i emotivno zlostavljanje često povezano sa fizičkim, naravno malo kasnije, kada se emotivni terorista zasiti, kada mu ponestane ideja pa pređe malo na fizičke obračune.

Bas tako. Bar je tako bilo u mom slucaju. Posle svake povrede recima bilo je "ma znas da nisam tako mislio, znas da te volim". U principu isto kao i sa fizickim zlostavljacem. A da ne govorimo o nekim recima koje nisu bas i povreda nego vise recenice u koje bi naravno skoro svi poverovali kad bi ih culi dosta puta,kao npr "Znas da neces biti nikad srecna bez mene"...Takve recenice su mene dovele do toga da poverujem da je to istina i da mozda necu naci nikog.
Ostala dva koraka su itekako vazna. Vazna za one zene bas koje nisu psihicki labilne. I to tako da bi dosle do malo vise samopouzdanja posle emotivnog zlostavljanja da bi u zivotu mogle postici ono sto zele. Da im se u glavi ne bi vrtela recenica "Ti nisi dovoljno dobra i bez mene ne mozes nista". I naravno, sa takvim ljudima je najbolje izgubiti kontakt jer ce oni i posle veze da nastave da sputavaju i naravno pretice samoubistvom da bi tu osobu vratili nazad.

jbstapar
[Caliente con el fuego]
<b>[Caliente con el fuego]</b>

Godine: 33

Datum registracije: 17 Maj 2006
Mesto: Does it matter?

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 14, 2010 7:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Alexns je napisao/la sledeće:
zlostavljanje.. Rolling Eyes

ako ti se ne svidja shta neko govori - put pod noge.

Lako je reci... Rolling Eyes
Emocionalno zlostavljanje je redovno u danasnjem u drustvu.
Nije preeveliki problem ako si u vezi, drustvu, gde te 'psihiraju', odes i mirna Bosna, problem je prevazici to, treba tu punooo vremena..(been there)
Veci je problem kad su u pitanju brakovi, deca, gde npr. otac psihicki zlostavlja zenu i dete (a nekad toga nije ni svestan - ako je on tako vaspitan, i on ce tako vaspitavati...)
Lako je reci: razvedi se, kad ni ne znamo sta se dogadja..
Zene godinama trpe ta psihicka zlostavljanja zbog raznih pretnji tipa: uzecu ti dete, blabla... od tog ne bude nista, ali.. ona u tom trenutku veruje, i ostaje pored njega.
O deci da i ne govorimo, nekad nisu ni svesni da jih neko zlostavlja na taj nacin.
Sto se tice tog tipa zlostavljanja.. niko ne moze nista veliko da preduzme. Ni policija, ni socialni radnici, ni sud..
Socialni radnici su tu da pomognu, tipa da jih posalju u neko savetovaliste, gde pokusaju da dodju do problema(npr. zasto se otac tako ponasa?).. da pomognu porodici, da se promeni vaspitanje porodice, da se promeni okolina... bar ovde u Sloveniji, to i najvise pomogne.. tako da ne mora da se preduzima nesto konkretno. Wink

andreica 09
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 33

Datum registracije: 13 Maj 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 14, 2010 7:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mene je bivsi decko emotivno zlostavljao..Jedini nacin jeste da pozovete miliciju. Tako smo se i rastali. Bilo je mnogo strasno, jedva sam izasla na kraj sa njim...To rade obicno ljubomorni ljudi, sto vam u pocetku prija, a kasnije preraste u opsesiju......

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 15, 2010 12:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mayche, si ti to uputila diskretno kompliment samoj sebi ili.. ? Laughing Laughing
btw, shvaticu k'o da si se slozila s mojom poslednjom porukom Laughing Laughing

Jedna drugarica je bila u vezi s' likom koji ju je tukao, varao, i svaki put kaze "a nisam hteo, znash da te volim" i ona predje preko toga. I tako godinama.
I ona je tako imala obicaj da smara ne samo mene vec i druge oko toga dok jednog dana jednostavno nisam prestao da joj se javljam. Zashto?
Stalno se zali na iste stvari, svi joj kazu da ga ostavi i ona nastavlja dalje..
Kako se cela prica zavrshila? On je nju ostavio na kraju..

E pa draga moja, ako ne zelish to da prekinesh onda si to i zasluzila.

*Mayche*

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 15, 2010 1:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne Alex, ja sam to prekinula pre skoro 2 godine... Smile
Sta sad, tad jesam bila labilna. Ne mogu da kazem da nisam bila labilna dok sam bila u toj vezi. Jer ne bi trpela dugo koliko sam trpela.Medjutim, nisam radila ovo sto je ovde nabrojeno nego sam sebi nasla drustvo. Da, nasla drustvo. Jer dok sam bila u vezi, nisam imala drustvo jer bi on uvek govorio "Sta ce ti oni kad imas mene?"...Samo da napomenem da je to meni bila prva veza tako da ja nisam ni znala da je to ustvari lose. Sto kaze andreica

Citat:
To rade obicno ljubomorni ljudi, sto vam u pocetku prija, a kasnije preraste u opsesiju......

Istina ziva. Takav je bio i moj. PRicala sam vec, od toga da je pratio sta pisem na forumu pa onda poruke "PRvo na forum pa se meni javljas, zar je forum vazniji od mene", do brisanja moje MSN liste.

Alex, znas li kako se zavrsilo? Tako sto je posle svega toga uputio svoju pesnicu prema mom stomaku i njom me jako udario...Tad sam otisla. I naravno posle svega toga, on se javljao, pretio da ce da se ubije..bla bla...Sad ne sme ni da se javi, zato sto je skontao da je provaljen.

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 16, 2010 2:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sorry, kad' sam rek'o
E pa draga moja, ako ne zelish to da prekinesh onda si to i zasluzila.
nisam se obracao tebi licno (mada je tako ispalo) vec je bilo vezano za onu devojku. Smile

*Mayche*

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 16, 2010 2:39 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mayche, si ti to uputila diskretno kompliment samoj sebi ili.. ? Laughing Laughing
btw, shvaticu k'o da si se slozila s mojom poslednjom porukom Laughing Laughing

Ali ovo nisam shvatila...

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 42

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 18, 2010 3:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cekaj, ako se ja zaljubim u neku devojku, a ona mene ignorise i ja onda patim, je l' i to emotivno zlostavljanje? Mr. Green

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Emotivno nasilje ? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 4 od 5

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon