:: |
Autor |
Poruka |
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
ko kaze da je tesko stegnuti srce i reci..to nas cini ljudima....ziv covek gresi...ali pravi covek prizna greske i trudi se da ih ispravi..sve dok to ne shvatimo, necemo postati kompletne licnosti....stidim se svojih gresaka ponekad ali mi to ne daje za pravo da ih ne priznam
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Hot Cherry Banovan! -!Every Girl's Nightmare!-
|
Datum registracije: 22 Dec 2006 Poruke: 29710 Mesto: PederLand
|
|
Svak misli da je najbolji.
Hrabar covek uvek ce dostojno priznati svoje greske(mene je tome naucila uciteljica literature(mnogo pametna zena))
Bio je jedan djak i bio sam prisutan na tom razgovoru(pravio je neke probleme po skoli)
direktor mu je pricao kako treba da se ponasa... da se promeni ...... bla bla bla...
On je na to sve stalno pricao izvinite, izvinite, izvinite i tu je profesorka literature rekla "Sta se izvinjavas_? Prihvati gresku i nemoj je vise ponoviti!!!"
To mi je uslo u pamet, tako i razmisljam... prihvatim gresku i idem dalje
Btw
kad radis na svojim greskama, dobijas jos greske
|
|
|
sHeeZy Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 29 Jul 2009 Poruke: 66 Mesto: medju zvezdama
|
|
Nije svima tesko... Ono sto ceveka cini covekom je to sto stoji iza sebe, svojih dela pa cak i kada je pogresio
|
_________________ (= sve sto cini zivot sada je tu =) |
|
|
|
|
nemanja446 unique and unrepeatable
|
Datum registracije: 19 Apr 2009 Poruke: 2143 Mesto: Trebinje, Republika Srpska
|
|
Pa nije to lako, jer svako cijeni sebe, ali ipak mislim da treba priznati, naravno, samo ako je bilo neke greške, jer na taj način činimo dobro stvar i za sebe i za druge.
|
_________________ There isn't anything which is totally wrong. Even a stopped clock shows wright time twice a day. |
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Svako misli da je u pravu i da je najbolji!
Tesko ko ce reci da je gresan i da je pogresio ali vremenom se shvati.. Ljudi smo da gresimo al iz tih greski i ucimo..
Tu smo da prihvatimo i ispravimo gresku, tako jedino dalje.. ako ne ima da te ta neispravljena greska proganja celog zivota zasto?! zato sto se stidimo toga i sto nemamo dovoljno hrabrosti da je prihvatimo i ispravimo..
|
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
^Neke greske se ne mogu ispraviti, ali da, delimicno uvek pomaze to da gresku priznamo. Bar sami sebi, drugi ionako pretpostavljaju da gresimo kako god da okrenes
|
|
|
|
|
|
*Sugar Lady* Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Nov 2009 Poruke: 25 Mesto: Rijeka
|
|
Hmm...pa ja ako pogrijšim jako mi je teško to priznat. Nekako mi je ''bed'' nekome reć oprosti ili izvini. Još ću se ja i svađat s tom nekom osobom sve dok nebudem 100% sigurna da sam u krivu. Ajme koji onda bedak ispadnem...
|
_________________ Dobro je kad u životu za nešto se boriš, rukama stvoriš!
Dobro je kad u životu nekoga voliš i netko te voli!
Dobro je kad u životu nekoga slutiš i netko te sluti, ali je
najbolje kad u životu imaš nekog s kim možeš lako da šutiš! |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Zaista smo cudni. Ne vidim da rijec "oprosti" ima ikakve veze sa ponosom, ako smo vec nacinili gresku ili rekli sto nije. Ponos je nesto sasvim drugo, a greska je greska. I garancija za kupljenu stvar glasi na godinu-pet da je vrate kako je i bila. Pa rijec "oprosti" je zaista lijepa rijec i vrlo posebna u nasem jeziku i trebalo bi je cesce izgovarati ako vec nismo naucili ne praviti greske.
|
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Zato sto sami sebi ne zelimo priznati da smo pogresili
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Svi mi dobro znamo kada griješimo i uvijek to prvo kažemo i priznamo jedino i isključivo sebi, a različiti su razlozi zašto greške nećemo ili ne želimo priznati drugima i zašto nećemo da kažemo jednostavno: oprosti. Nije istina da je ne vidimo, o, vidimo mi to odmah i to jako dobro! Naučila sam samo da jednostavna i iz duše rečena takva riječ, čini mnogo ako ne i čuda, a činila sam takve greške, da je to bolje prećutati. Još me grizu i još osjećam da pojedinim ljudima dugujem tu riječ.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
Millanchyug Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Mar 2010 Poruke: 4
|
|
Problem je samo nase shvatanje danasnjice. Svi mi ponekad pomislimo i jednostavno znamo da smo pogrijesili, ali mi smo ,,neko i nesto,, pa ne bismo da se izlazemo riziku prihvatajuci nase greske, bojimo se samo za sebe, zivimo samo za sebe, radimo samo za sebe, to je losa strana covjeka. Pozdrav iz Republike Srpske
|
|
|
|
|
|
Stelinger Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 01 Apr 2009 Poruke: 39
|
|
ja stvarno s tim nemam problem. prvo, mnogo se trudim da ne pogresim, ali, kad se desi, uopste mi nije tesko da izgovorim, sto rekao djole balasevic - tu tesku stranu red izvini. ne samo rec, vec preduzimam konkretne radnje kako bi se greska ispravila. mislim da je problem u tome sto je vecina ljudi ili sujetna ili nesigurna, pa im je u opisu karaktera negde izostala kategorija samokriticnosti. a i te kako znamo da budemo kriticni! e, ko ima racionalan i nepristrasan sud o sebi, njemu nece biti problem da prizna da je pogresio.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|