www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Komentarisanje datih tema u topicima
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 16, 2009 2:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa, hmm...

Opsiran odgovor, samim time sto je opsiran, naravno ne znaci ni da je vrijedan. Volim kratke ali smislene odgovore, kad netko kaze nesto u par rijeci a za sto bi mnogima trebale stranice. To je umijece - kapa dolje!

Hot Cherry
Banovan!

-!Every Girl's Nightmare!-
-!Every Girl's Nightmare!-

Datum registracije: 22 Dec 2006
Mesto: PederLand

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 11, 2009 3:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Heheeeeehh Laughing Priznajem da kao novi clan nisam se ni drzao nekih pravila... pisao sam glupe komentare gde nisam trebao.... pricao svakakve gluposti da bi zezao ljude Laughing Laughing Laughing
Nikad nisam razmisljao o postovima... da ih imam sto vise Confused Laughing Mr. Green to je glupo... jeste da si ranije imao neki kredit da bi skidao pesme.... meni to nije ni trebalo Laughing Laughing nisam dosao na forum zbog toga... skidao sam nekoliko pesama za prijatelje i kad sam video da traze previse, a ja trosim svoje vreme na skidanje fajlova koji mi nikad nece zatrebati... Rekao STOP ne mo ze vi se Exclamation Mr. Green Mr. Green

Sad vecinom provodim svoje vreme na forumu u trac partiji... tamo je opusteno... zezas se i ne razmisljas skoro o ni cemu Mr. Green Mr. Green

E kad mi dodje na primer kao danas>> svratim malo tuda vuda i kao sto ti kazes ako mi je neka tema interesantna probam da napisem dobar kvalitetan komentar Laughing Laughing Laughing

Desi se nekad da posetim temu koja mi bila interesantna i u kojoj sam hteo da postavim svoje misljenje toliko smuci od ostalih komentara... da jednostavno zatvorim temu i zaboravim na to da sam hteo napisati Exclamation Rolling Eyes

to je to Laughing Laughing

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 115

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 11, 2009 1:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

[quote="Alexns"]
Priznajem, svako ima svoje sfere interesovanja, ali da se ne nadje bash nishta, na toliko strana i strana psihologije i filozofije shto bi moglo da "privuce paznju"... malo mi je to nemoguce Confused

Slažem se u potpunosti sa ovim citatom.

Ja sam stvarno prelistao sve na ovom forumu(ne baš sve)
Dosta je dobrih tema otvoreno,ali brate ima i gluposti,
koje su meni za čudo najposjećeniji dio sajta...

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 29, 2010 9:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

aureliano je napisao/la sledeće:
Pa, hmm...

Opsiran odgovor, samim time sto je opsiran, naravno ne znaci ni da je vrijedan. Volim kratke ali smislene odgovore, kad netko kaze nesto u par rijeci a za sto bi mnogima trebale stranice. To je umijece - kapa dolje!

Ok karatk i sazet post...ali kakav je kvalitet posta u Psihologiji i Filozofiji ako napises krako
" Da" , " Ne" , " Slazem se sa svime"...meni ti postovi nemaju nikakvu vrijednost Mr. Green

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 29, 2010 9:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zašto kratki postovi? Postoji više razloga, a skoro je svaki već pomenut u postovima prije mene. Nema svako prvo ni dovoljan fond riječi da bi sklopio jednu sasvim smislenu i razumljivu rečenicu, neko nema vremena, nekome se ne da pisati ni tipkati, neko skuplja poene, neko ... takvi smo, kakvi smo i tu nema nikakvih ni nerviranja niti pravila. Svi smo mi ovdje našli ljude čije postove rado čitamo, a da se još i nerviram radi toga što neko nije napisao duži odgovor, ne pada mi na pamet, ne volim samo prepucavanja ili vrijeđanja kroz temu koja je dobra i kvalitetna.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 29, 2010 9:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

gkukolj je napisao/la sledeće:
Zašto kratki postovi? Postoji više razloga, a skoro je svaki već pomenut u postovima prije mene. Nema svako prvo ni dovoljan fond riječi da bi sklopio jednu sasvim smislenu i razumljivu rečenicu, neko nema vremena, nekome se ne da pisati ni tipkati, neko skuplja poene, neko ... takvi smo, kakvi smo i tu nema nikakvih ni nerviranja niti pravila. Svi smo mi ovdje našli ljude čije postove rado čitamo, a da se još i nerviram radi toga što neko nije napisao duži odgovor, ne pada mi na pamet, ne volim samo prepucavanja ili vrijeđanja kroz temu koja je dobra i kvalitetna.

Nije u pitanju nerviranje nego jednostavno postoje teme u kojima se kvalitetno moze na duze raspravljati. Hvala Bogu nismo svi jednaki i ne razmisljamo jednako , ali je jako lijepo procitati o nekoj temi nesto novo.
Svako ima pravo na vlastito misljenje i pogled na nesto i ne bi bilo zanimljivo da se svi usaglasavaju s prvim postom. Ne mora to biti odmah svadja ako ti recimo mislis da je mlijeko bijelo ali eto ja opet mislim da je zuto Mr. Green

Problem je u tome , a to se osjeti i u javnome zivotu da ljudi jednostavno su izgubili podijelu misljenja , raspravu i diskusiju.

Znam recimo dok sam bila mladja , znala sam cesto s drugaricama sjediti i raspravljati o nekoj knjizi ili filmu..svaka je iznosila svoje misljenje i svoj pogled o tome....doduse danas vrlo rijetki citaju knjige ali ima ih jos uvijek Laughing

Postoje topici gdje se zezamo svi i ja se prva zezam i opustam , ali radije necu upisati nista nego na topicu Psihologije ili Filozofije napisati post tipa na pitanje kako gledamo na recimo zlostavljanje djece / evo nedavni slucaj u Sabcu od strane monstruma i "majke" za djevojcicu i djecaka od 4 i 6 godina/ da samo napisem "UZAS"...po meni je to jako los post koji radije ne bih da vidim tu.

Jednostavno kratko i jasno nestala je diskusija izmedju ljudi , razmjena vlastitog misljenja i vlastitog iskustva iz kojih se prije jako mnogo ucilo ili se nalazilo od tri ponudjenja rjesenja nekog problema nalazilo se jedno rjesenje koje je bilo efikasno..

Znaci problem komentarisanja je ustvari problem gubitka diskusije medju ljudima , razmijenje vlastitih misljenja i iskustava i kao sto neko vec napisa prosirivanje vidika u pogledu znanja i informisanja Rolling Eyes

gkukolj
-tončica-palončica-

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 29, 2010 9:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

crnibiser je napisao/la sledeće:
gkukolj je napisao/la sledeće:

Nije u pitanju nerviranje nego jednostavno postoje teme u kojima se kvalitetno moze na duze raspravljati. Hvala Bogu nismo svi jednaki i ne razmisljamo jednako , ali je jako lijepo procitati o nekoj temi nesto novo.
Svako ima pravo na vlastito misljenje i pogled na nesto i ne bi bilo zanimljivo da se svi usaglasavaju s prvim postom. Ne mora to biti odmah svadja ako ti recimo mislis da je mlijeko bijelo ali eto ja opet mislim da je zuto Mr. Green

Problem je u tome , a to se osjeti i u javnome zivotu da ljudi jednostavno su izgubili podijelu misljenja , raspravu i diskusiju.

Znam recimo dok sam bila mladja , znala sam cesto s drugaricama sjediti i raspravljati o nekoj knjizi ili filmu..svaka je iznosila svoje misljenje i svoj pogled o tome....doduse danas vrlo rijetki citaju knjige ali ima ih jos uvijek Laughing

Postoje topici gdje se zezamo svi i ja se prva zezam i opustam , ali radije necu upisati nista nego na topicu Psihologije ili Filozofije napisati post tipa na pitanje kako gledamo na recimo zlostavljanje djece / evo nedavni slucaj u Sabcu od strane monstruma i "majke" za djevojcicu i djecaka od 4 i 6 godina/ da samo napisem "UZAS"...po meni je to jako los post koji radije ne bih da vidim tu.

Jednostavno kratko i jasno nestala je diskusija izmedju ljudi , razmjena vlastitog misljenja i vlastitog iskustva iz kojih se prije jako mnogo ucilo ili se nalazilo od tri ponudjenja rjesenja nekog problema nalazilo se jedno rjesenje koje je bilo efikasno..

Znaci problem komentarisanja je ustvari problem gubitka diskusije medju ljudima , razmijenje vlastitih misljenja i iskustava i kao sto neko vec napisa prosirivanje vidika u pogledu znanja i informisanja Rolling Eyes

Da, ti jesi u pravu, potpuno, ali mi tu malo šta možemo da učinimo, osim da se striktno zabrane Pravilnikom takvi postovi ili brišu na ozbiljnim temama, ja ne vidim drugačiji način. Confused Naravno da je lijepo kada čovjek iznese svoje mišljenje, bez da nekoga uvrijedi ili da "zakuha", naravno da svi volimo pročitati i koju pametnu, ali ljudi više neznaju ni u normalnom životu da komuniciraju a kamoli po forumima. Upravo ono što sam i pomenula o fondu riječi i nekoj vrsti obrazovanja kao i načitanosti. To kako neko iznosi svoje mišljenje sa "da", "ne, "slažem se", samo je odraz njegove ili njene kulture i obrazovanja i inače. Taj problem se i dalje provlači kroz teme koje su zaista dobre.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 29, 2010 9:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Razumijeli smo se ti i ja i par nas jos , ali kada sam pokretala temu htjela sam cisto ono neobavezno da razmijenimo svoja misljenja koliko je ovo ocito , kako utice na cjelokuppan zivot drustva u kojem zivimo...

Iako je ovo virtualno ipak jos uvijek smo dio drustva i ono sto je pokazalo se kroz net i forume , kao i kroz ovu temu jeste ta koliko su mladje generacije " siromasne" u tom pogledu.

Jednostavno imam osjecaj da kako koja nova generacija dolazi sve su nam vise djeca i mladi lijeni , sve vise uzimaju jednu informaciju zdravo za gotovo , ne prosiruju znanje , ne istrazuju , nezainteresovani su i samim time zaglupljavaju.
Sto se tice knjiga velika vecina procita one lektire u skoli sto moraju mada i to sada mnofi primjene net da prepisu neku lektiru ili im neko drugi preprica.Znam dosta majki koje svojoj djeci procitaju i sastave lektiru sto je veoma pogresno..
Ili recimo sto sam u javnosti primijetila a to se i na forumima desava neko isprica nesto i ti se ukljucis i kazes da ne mislis jednako kao on i iskazes svoje misljenje i tada cesto taj neko povisi ton na tebe , proprati te rijecima nemas ti pojma sta ti znas , naljuti se na tebe ako ne mislis jednako kao on i cesto dodje do prepirke Mr. Green

E zbog toga sam zeljela da ovdje pisemo i raspravljamo i diskutujemo zasto je do toga doslo i kako to ispraviti?

gkukolj
-tončica-palončica-

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 29, 2010 10:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
E zbog toga sam zeljela da ovdje pisemo i raspravljamo i diskutujemo zasto je do toga doslo i kako to ispraviti?

To je jako teško ispraviti, po forumima i nekako, znači postoji neka vrsta Pravilnika koji se može i mijenjati i usklađivati i na taj način korigovati neke propuste ili odgovore tipa kojeg smo već pominjali. Primjetila sam i neka vrijeđanja kroz teme, što zaista nije korektno niti prije svega kulturno, a da ne govorimo da pojedinci uopšte nemaju nikakve baš argumente i da potkrijepe takvu vrstu odbrane svog mišljenja, nego se samo oslone na neugodne riječi.
E, sad, tu su moderatori koji uveliko mogu da učine da se priča koja ide u neželjenom pravcu i prekine. To je najlakši način,ali ne i rješenje natjerati nekoga da se mijenja i sasluša, natjerati ga da svjesno počne da se uključuje i razmišlja.
Velikii je problem kako natjerati ljude da svjesno razmisle koliko su takve priče šuplje, da odgovorima tipa "da"-"ne" ni u kom slučaju ne rade na sebi i izgrađivanju vlastitog mišljenja. Forum je virtuelni svijet, ali me malo ko može ubijediti da i u privatnom životu nemaju kulturu ponašanja, da ne govorimo tek na šta li njihove diskusije liče, a sudeći po vijestima na kojima sam redovna, vidim da je tu nož-pištolj, da ti mladi ljudi nemaju ništa u sebi osim, na žalost, nasilja i nekog zla.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 15, 2010 10:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Postoji Pravilnik i postoje modovi i admini , ali ja ne volim da budem policija da sjedim za pc-om i da cekam kad ce ko napisati slovo pogresnno da bih ga kaznila...i ne radi se samo o forumu.

Jednostavno se radi o tome sto smo kao drustvo i u javnom i u ovom virtualnom svijetu poceli u pogledu rasprave , diskusije , razmjene misljenja i savijeta da osiromasujemo...
Nemamo vremena ili se bojimo da nas neko ne popljuje samo zato sto ne mislimo jednako .
Znam i to da mi kao pojedinci ne mozemo izmijeniti mnogo na zalost .
Evo primjera radi recimo ja tebe pitam da li mi je lijepa ova frizura Mr. Green i ti mi kazes NE...meni to nije nikakav odgovor , zar ne bi bilo ljepse kada bi mi ti umjesto NE odgovorila ...npr. ne ne svidja mi se tvoja frizura , ja smatram da bi trebala da je osisas ovako prema tvome licu ljepse bi ti pristajalo , pa moozda i da je ofarbas u crveno ili da izvuces pramenove , itd... Mr. Green

Ja to ne moram prihvatiti , ali mozda cu u tome tvome iskrenom odgovoru , bio on bolan ili ne za mene , pronaci nesto sto ce mi biti od koristi Mr. Green

Ali sto ljudi sto cudi Rolling Eyes

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Komentarisanje datih tema u topicima Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon