www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li je ljubomora bolest????
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 29, 30, 31  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
DJALIGATOR13
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 47

Datum registracije: 29 Okt 2008
Mesto: VLADICIN HAN

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 30, 2008 6:52 pm    Naslov poruke: RE:RE: Na vrh strane Na dno strane

Ljubomora. . I nije i jeste bolest sve zavisi kako ko to tumaci. . Po meni ljubomora je nesto normalno sto moze da se desi mada je opasna po vezu. . Treba covek biti ljubomoran ali u normalnu granicu nista preterano i ne sme da napravi neki suvisan potez zbog ljubomore. . Nisam psiholog i ne mogu da udjem u neciju glavu da bih znao ko sta misli ali u sustini svi smo mi ljubomorni neko vise neko manje. . . . .

[Edit by :LOL:: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] je zabranjeno Pravilnik-om. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako želite nešto da naglasite.]

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 13, 2009 2:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljubomora nije izraz prevelike ljubavi. Ljubomora potiče iz osećanja duboke unutrašnje nesigurnosti. Ljubomorna osoba je posesivna jer se boji da će biti napuštena. Isključiva je jer strahuje da će biti isključena, ostavljena, zanemarena.

Ljubomora se najsnažnije ispoljava i najviše muči u ljubavnim vezama, ali se na njih ne ograničava. Javlja se ona u svim ljudskim odnosima.

Ponekad se ispoljava otvoreno i dramatično, uz prasku, srdžbu i jetka prebacivanja. Ponekad se javlja prerušena u tugu i gorčinu. Ponekad se poriče, iz ponosa.

Ljubomorna osoba nesvesno veruje da su drugi od nje privlačniji i dostojniji ljubavi. Proganja je osećanje da zapravo nije voljena i da se njeni odnosi toliko krhki i nesigurni da se očas mogu prekinuti. Oseća se ugroženom jer joj se čini da je neko sa strane veoma lako može istisnuti i zauzeti njeno mesto.

Zato pokušava da ograniči kretanje osobe do kojoj joj je posebno stalo na krug onih koje doživljava kao, manje više, „bezopasne“, ali i tada ostaje puna podozrivosti jer zapravo ne veruje nikome.

Zato traži prekomerne dokaze ljubavi i naklonosti, što samo dodatno kvari njene odnose jer oni sa kojima je u vezi postaju zbog toga samo razdraženiji i umorniji. Oni se opiru zahtevima i ograničenjima koje im ljubomotna ličnost postavlja i gledaju da ih se oslobode.

Tako ljubomorna osoba samo ubrzava propast veze koju bi želela da očuva.

Zahtevi ličnosti mučene ljubomorom su, uostalom, sami po sebi uzaludni jer su neostvarivi. Niko nas i ništa ne može uveriti da smo voljeni, ako osećamo da to nismo. Ljubomorna osoba ne veruje da je voljena jer ne voli samu sebe. I to je suština stvari. Sve dok sebe ne volimo, nećemo poverovati ni da nas drugi mogu voleti.

Ljubomore se ne možemo osloboditi svesnom odlukom ili samokontrolom. Jedini način da je se rešimo je da zavolimo sami sebe. Tek tada ćemo zaista poverovati u tuđu ljubav i osloboditi se sumnji koje iznutra nagrizaju i uništavaju čitav život.

www.iza-ogledala.com

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 115

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 14, 2009 12:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ljubomora čudna pojava kod pojedinaca,ako nekoga voliš i znaš da je ljubav obostrana
stim se izgradi zid povjerenja tako da su šanse za ljubomoru svedene na minimum.
ljubomora zna da upropasti velike ljubavi.
sad razlučiti na to koje više ljubomoran žene ili muškarci je nemoguće.
pošto poznajem ljubomornih žena ali i muškaraca.
to je sve do osobe i razmišljanja iste.
sad ako ti žena ili djevojka pogleda nekog momka šta treba da se živciraš zbog toga.
ili obrnuto ako ti pogledaš za nekom djevojkom ili tako nešto.
kako rekoh stvar povjerenja,koje može samo jednom da se izigra,barem kod mene.

¤ Idealno_losha ¤
OriginaL ღ
<b>OriginaL ღ</b>

Datum registracije: 01 Feb 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 26, 2009 10:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljubomora u malim dozama je ok. Poželjna Very Happy
Al kad već pređe u opsesiju, ljutnju i neke određene simptome, pa to se onda mora liječit .. jer takvo stanje je prebolesno i osoba sama sebe uništava.

aida69
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 54

Datum registracije: 13 Apr 2009

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 13, 2009 11:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ljubomora u jako malim kolicinama je sasvim ok i obicno nam svima godi ali ,ali kada preraste u bolest onda je uzas i nikako ljubomora ne moze biti odraz ljubavi

Snezana84
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 04 Nov 2006
Mesto: novi sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 28, 2009 5:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

caplja je napisao/la sledeće:
Ma zene su najvise ljubomorne i kad nemaju razloga za to, moraju nesto umisliti.

ok je to ako se radi o umisljenoj ljubomori al evo ja imam licni primer do sad ni u jednoj vezi nisam bila ljubomorna .....al u ovoj u kojoj sam sad jesam i to dosta a a koreni te ljubomore su jos na pocetku veze jer moj dragi nije uspeo da se resi korenja bivse Razz pa otud sva ta sumnja da se uvek nesto tu mulja sva sreca pa je nema vise niti me prati taj osecaj da je bila tu Smile ...mada me nervira puno toga kad komentarise druge u mom prisustvu ma bzv to je opet moj prob a da ne kazem koliko mi idu na ganglije one k...tj igracice po klubovima....Smile

nemanja446
unique and unrepeatable
unique and unrepeatable

Godine: 32

Datum registracije: 19 Apr 2009
Mesto: Trebinje, Republika Srpska

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 01, 2009 9:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nije bolest ako je u malim kolicinama, samo treba paziti da ne postane prevelika.

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 02, 2009 3:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kao sto mnogi rekose, ljubomora u odredjenoj dozi je ok. Kad pocne da prelazi u "Ne smes to, ne smes to, ne smes da vidis njega, nju...bla bla" onda pocne da gusi i lagano ubija ljubav. One male ljubomore su mi sta vise slatke Smile

NUSKMP
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 61

Datum registracije: 25 Jun 2009
Mesto: Moskva

russia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 02, 2009 8:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gledano sa strane,ljubomora jeste jedna vrsta bolesti,ali je obično neodvojiva od ljubavi.Naravno da je jednoj osobi stalo da zadrži nekoga koga voli.Ipak,za ljubomoru mora ostojati neki bar razlog.Vrlo često se događa,da se ona ojavljuje bez ikakvog razloga i to je zaista čista bolest.

nextajox
حزب الحيوان
<b>حزب الحيوان</b>

Godine: 35

Datum registracije: 16 Jul 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 07, 2009 1:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jeste ako prelazi granice .. Znam neke osobe koje nedaju dečku/devojci da izađe iz kuće,prati ih,viče,.. To je već bolest i to ne želim komentarisati Rolling Eyes Rolling Eyes

Ali ako je prisutna u malim količinama onda je poželjna i veoma godi Razz

princeza za kajanje
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 27 Nov 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 07, 2009 2:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ali ako je prisutna u malim količinama onda je poželjna i veoma godi Razz[/quote]

Embarassed Mr. Green

Slazem se! Mada mislim da je proizvod nesigurnosti... Nije bolest,dokle god moze da se kontrolise.

tvoja sen i eho budu sve što seća.

sHeeZy
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 32

Datum registracije: 29 Jul 2009
Mesto: medju zvezdama

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 04, 2009 10:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako jeste, ja nisam bolesna.... Smile Nekad je ljubomora slatka, ali cesto je i bolest...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Da li je ljubomora bolest???? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 29, 30, 31  sledeća
Strana 30 od 31

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon