:: |
Autor |
Poruka |
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
|
|
|
jbstapar [Caliente con el fuego]
|
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?
|
|
Jbg, ja se i dalje ne slazem. Ja i dalje kazem da je sve povezano, pomesano, kombinovano. Jedno se vise visi i oseti, opet jedno manje. ..al definitivno jedno bez drugoga ne moze.
Peace.
|
|
|
|
|
|
halleluya Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Jun 2009 Poruke: 101
|
|
Zna bar 2 strana jezika.koristiti racunar,zna da komunicira sa ljudima,pozeljno da ima i diplomu ali najvaznije je to znanje primjeniti
|
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Mislim da sam nakon danasnjeg dana fajneli skuzila vlastiti stupanj obrazovanja (i vrlo sam ponosna na sebe tj. taj stupanj i da mi nije vise stalo ni trudit se misliti o ostalima jer je obrazovanja na ovom tlu toliko ogavno i pateticno da me je doslovno sramota sto zivim ovdje. Nemaju tu vise nikakve veze ni diplome zbog kojih navodno mozes imati bolji posao, ni knjizice zbog kojih se navodno razvija vokabular, ni sposobnost da se znanje primjeni, ovdje nema vise nicega, svako mlati svoje i hoce nesto a niti jedna osoba da ucini nest po tom pitanju! Sve polazi od toga sto i dalje ljudi mojih godista salju poslovne mejlove sa pocetnim pitanjem "JER" umjesto "JEL'" , ne daj Boze onda da zna gdje je SAD, ali se zato hvali kak je prepisivala cijeli fakultet i trti se u Ministarstvu na istom polozaju gdje sam i ja ! Pfuj! ! Sramota!
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
EGO! je napisao/la sledeće: | Šta je po Vama obrazovan čovek?
* čovek koji ima diplomu?
* čovek koji puno čita?
* čovek koji ima opšte znanje?
* čovek koji poseduje ogromno znanje iz samo jedne oblasti?
* čovek koji "ima" znanje, ali nema diplomu?
* čovek koji je pismen?
* čovek koji zna da se izražava?
* čovek koji je kulturan, zna da se ponaša u društu?
* čovek koji ne psuje? |
Sve je ovo pomalo povezano. Pokusacu od ponudjenih osobina da sklopim neku moju zamisao obrazovanog coveka
Obrazovan covek je covek koji poseduje diplomu, ogromno znanje iz jedne oblasti (vrlo verovatno one koja ga i zanima), pritom je pismen i vaspitan
E sad ako je neko pismen i vaspitan on onda zna i da se ponasa u drustvu i ne psuje (mada ja povremene ispade ne gledam kao neke smernice ... tek ako to postaje svakodnevno i u svakoj drugoj recenici). Covek koji koristi psovku ne moze (ili nece) da pronadje odgovarajucu rec, ili vise njih, da opise ono sto misli! Onaj koji zna posao, ali nema diplomu nije obrazovan - jer ako je vec u toku sa profesijom, lepo vaspitan i puno cita ne vidim ni jedan razlog da nema i diplomu
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|