:: |
Autor |
Poruka |
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
Jedno je suzbiti a drugo iskorijeniti,može kako ne može da se suzbije...
Pa gdje umiru ti ljudi...U mom okruženju niko ne umire od pušenja...
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
znam ja shta sam rekao.
skoro svaka zapadna zemlja ima problem s' drugim narkotikom.
Ako vec koristimo Britaniju za primer ogromne probleme imaju s' speedom i xtc-om.
|
|
|
|
|
erilla ~kuin lumihiutale~
|
Datum registracije: 24 Apr 2007 Poruke: 11947
|
|
šamar je napisao/la sledeće: | Pa gdje umiru ti ljudi...U mom okruženju niko ne umire od pušenja... |
Umiru po citavom svetu ... i jesi siguran da niko u tvom okruzenju ne umire od pusenja?
Ne verujem da bas za svakoga znas od cega je umro, a i sigurno nikad nece pisati da je umro/umrla zbog pusenja, vec je razlog npr. neka bolest.
I za informaciju, dve trecine pasivnih pusaca umre zbog kardiovaskularnih problema, a jedna trecina zbog raka na pljucima.
|
_________________ I dižem glavu gore, kao ratnik što ide u boj. Dok vetar šiba u lice, ja odlazim stari moj ... |
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
erilla je napisao/la sledeće: | šamar je napisao/la sledeće: | Pa gdje umiru ti ljudi...U mom okruženju niko ne umire od pušenja... |
Umiru po citavom svetu ... i jesi siguran da niko u tvom okruzenju ne umire od pusenja?
Ne verujem da bas za svakoga znas od cega je umro, a i sigurno nikad nece pisati da je umro/umrla zbog pusenja, vec je razlog npr. neka bolest.
I za informaciju, dve trecine pasivnih pusaca umre zbog kardiovaskularnih problema, a jedna trecina zbog raka na pljucima. |
A kako ti znaš da umiru od raka,ako to ne mogu ja da znam...
Pa recimo grad iz kojeg ja pišem na popisu stanovništva iz 91.
je imao oko 190 000 stanovnika a sada oko 250 000,
ne postoji mogućnost da ja znam dali neko umire od raka...
Osim toga rekao sam u svom okruženju,gdje vjerovatno nespada svih
ostalih 249 999 stanovnika....
Tako mislim da i ti ne možeš to da tvrdiš,da umiru baš zbog pušenja...
Ali znam koliko umiru u saobraćaju,samoubistvima,ubistvima predoziranjem... prirodnom smrću, na liječenju
(ove poslednje ne znam baš ali nikakav problem mi nije da saznam) ...
Nekako više ljudi umire ovakvim načinom u poslednje vreme...
Sem toga najveći uzrok kardiovaskularnih oboljenja je stres...
Ne, ne mogu da kažem da to manje uzrokuje duvan,alkohol,razni narkotici, i milon još razloga ali najlakše je reći da je obolio zato što je pušio...
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Okej, erila, citala sam sto si pisala i okej, u pravu si jer zelis zastiti sebe i vjerujes da ce tak bit i ovdje, u Srbiji. To je bas lijepo.
Ali eto ja sam navela primjer koji vec KAO ima svoj Zakon i nitko ga uopce ni ne primjenjuje : meni smetaju psi lutalice, bojim ih se i svaki drugi dan ujedu neku osobu ovdje i ta osoba mora ici primiti tetanus i ne znam sto jos sve proci. Mene to uzasava, dok neke ljude ne uzasava. I sto bih ja trebala ciniti, osim se prilagoditi, ne? Pušenje jest gore od ujeda psa, ali alo? ja se toga bojim i to me smeta svaki dan kad izadjem na ulicu i vidim psa, isto kao i tebi dok jedeš supu a netko puši . I koga uopce briga? tak da, sorry
|
|
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
^ Hvala, dusho. Samo..nemoj misliti da nismo pokusavali prije Nije se smatralo da su nase prijave problem. Pricam o tomu kako su oni koji ne vole i boje se pasa (kao sto sam ja) su usamljeniji po pitanju rjesavanja problema. Vise je onih koji ih vole. No, to nije tema, sorry!
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Na SVOJU žalost, ja sam pušač
Da li sam čovjek ili beštija... Nek' to ocjene drugi.
Što se tiće zakona, i ovdje (takođe Slovenija) je bilo priče da neće proči, a vidi iksana, prođe bez problema. Poštuje se zakon maksimalno ali, postoje rupice u zakonu, koje dopuštaju posebne prostorije u prostorijama (recimo aerodrom) gdje se smije pušiti. Čak i kafiči imaju posebne prostorije za pušače unutar kafiča, ali se tamo kelneri ne zadržavaju.
Zakon če proč', nemojte biti smješni, i busati se u prsa, ko fol mi smo nešto drugo. Ma isti smo svi mi u očima onih koji nam živote kroje.
I još nešto, ka pušač, svjestan sam da je i pasivno pušenje štetno, ali nikako se ne slažem sa brojkama oboljelih od pasivnog pušenja. Uvjek se pretjerivalo kad je u pitanju ili pasivno ili aktivno pušenje. Zna se, štetno je, a lobiji sa obe strane su jaki, pa se može kako se kome hoče.
Sugrađanko, kad odemo ja ču se prilagoditi, a ko zna, možda me i do tad sretne pamet, pa se bačim cigara
aj sretno svima nama
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
nemanja446 unique and unrepeatable
|
Godine: 32
Datum registracije: 19 Apr 2009 Poruke: 2143 Mesto: Trebinje, Republika Srpska
|
|
Citat: | Čak i kafiči imaju posebne prostorije za pušače unutar kafiča, ali se tamo kelneri ne zadržavaju. |
Ja znam jednu kafanu u Beogradu, mislim da je to u robnoj kući Zira, tu je pušenje u potpunosti zabranjeno, nema čak ni odvojenih prostorija.
|
_________________ There isn't anything which is totally wrong. Even a stopped clock shows wright time twice a day. |
|
|
|
|
likinis Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Maj 2009 Poruke: 4
|
|
Ja sam nepusac ali nemam nista protiv pusaca,svako od nas ima nesto u cemu uziva,i mislim da je to njihov izbor i sada se postavlja pitanje koliko je stetno pusenje,ali mnoge stvari nisu zdrave pa ih upotrebljavamo...
|
|
|
|
|
|
Kriss3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 66
Datum registracije: 25 Maj 2009 Poruke: 39 Mesto: Pariz
|
|
šamar je napisao/la sledeće: | jole73 je napisao/la sledeće: | Ako vam je dosadilo da izlazite na ulicu da bi zapalili cigaretu, ako ne zelite da se krijete po toaletima i osecate kao manje vredna ljudska bica - podrzite predlog Zakona koji cuva slobodu izbora svakog pojedinca! Zakon koji je po meri i pusaca i nepusaca! www.zastitaumestozabrane.com |
Pa nije baš ni na ulici lijepo da se konzumira duvan...
Pa sad ako moj nekakav recimo ćejf ili neka navika
nanosi zdravstvene tegobe,nekome sem mene,
to i nije baš u redu...
Zašto bi jedan ne pušač zbog nečijeg poroka ispaštao,tj zašto bi se gušio...
Nema razloga za to,pa tako i radim kada imam potrebu da zapalim,
a pri tome se u mojoj blizini nalazi ne pušač,obavezno ga pitam
dali mu smeta da ja sa svojim ćejfom uništavam njegovo zdravlje...
Ako mu ne smeta ja onda i zapalim,ako mu smeta,onda ga zamolim
da pokuša da se navikne na trovanje, pošto ja nemam namjeru da se šetam po hodnicima ili ulicama da bih zapalio cigaretu,ako mu toliko smeta neka malo prošeta, dok ja ne završim svoj duvan... |
Halo samar,
Vidim da si dobar i da se sam pravis korekcije, i da stvarno ispunjavas ono sto si napisao na potpisu.
I ja sam za to sve sto kazes, i ako svi cine i razmisljaju kao ti , stvarno je cool.
Nastavi tako, i budi pozdravljen.
Kris
|
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Oh, evo meni zanimljive teme, upravo sam zapalila svoju ponocnu cigaretu, malo sam usput citala sta je sve receno i mogu reci da ima dosta pametnih, kako pusaca, tako i nepusaca. Nisam sigurna, ali medju pusacima, valjda imam najduzi staz, pusim vec 26. godina, ali znam jedno (nisam sigurna koliko ce se ovo nepusacima svidjeti), jako sam kulturna u toj svoj nekulturi pusaca. Sto znaci: ne palim cigaretu tamo di je to zabranjeno, ne palim cigaretu na ulici, u ustanovama, u guzvama, ne plaim cigaretu u domovima u kojima zive nepusaci, pa i kada ti isti sami pomenu da zapalim, osjecam se jako neprijatno, ne bacam prazne kutije cigareta po stubistima kao neki koje poznajem u vlastitoj zgradi... pa sad cete reci da jos i pretjerujem, ali zaista je tako. Pa sad, ako ja to kao pusac mogu, zasto onda nepusaci ne odlaze na mjesta koja su za njih predvidjena?Zasto taj isti Zakon se ne provodi u praksi nego samo na papiru? I zbog cega nas kog vraga vise proganjaju kao najgore moguce kriminalce?! Ne, definitivno sam se malo uzrujala, pa cu poceti lupati kojesta a zaista mi nije namjera bila. Odoh ja na drugu temu, samo da zapalim jos jednu.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|