:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
...skoro je bilo na tv-eu...tip je ziveo u Amsterdamu..i to u otmenijem kvartu....niko od komsija nije znao da je on nekad bio u zatvoru zbog pedofilije....znaci odlezao covek svoje...poboljsao zivot(da ne kazem smirio hormone) nikom nije smetao...nikog nije uznemiravao....medjutim sasvim slucajno jedna tv stanica je pravila neki program u vezi neceg sasvim treceg i izaslo je na videlo dana ko je i sta je on bio....Onda se komsiluk sakupio...premlatio ga...izbacio bukvalno iz stana i projurio ga....
e sad vas ja pitam....da li je to pravedno....da li mislite da se ljudima koji izadju iz zatvora(ma o kakvom zlocinu je bilo rec) treba pruziti sansa za normalni zivot...ili se oni uvek trebaju obeleziti i bukvalno proganjati....pa da vas cujem...
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Slazem se sa time da ljudima treba da se pruzi sansa posto izadju iz zatvora.
Ja razumem da su ti ljudi napravili gresku ( greske ) u zivotu ali zar ne moze taj covek koji je jednom napravio gresku da se popravi uz nadzor ljudi koji rade taj posao. Ja licno znam par ljudi koji su jednostavno posle zatvora se toliko promenili kada su videli sta je to i kakav je tamo zivot i kada su videli da jednostavno u zatvoru nema buducnosti, ti ljudi su se povukli i jednostavno postali ono sto su trebali da budu od pocetka zivota.
Medjutim, kao sto izreka kaze " 100 ljudi 100 ćudi " .. dakle neki ljudi se promene, dok neki chim ih puste iz zatvora i dalje teraju po svome jer su na to navikli. Taj broj ljudi je veoma redak ali ti ljudi trebaju ne da se prebiju nego da se jednostavno odvedu kod nekog struchnog lica ( psiholog, doktor, .... ) i da se kroz par saveta proba izbaciti ta mana iz njihovog razuma i kroz savete proba " izlechiti " osoba.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
rua Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 128
|
|
Ne treba objaviti,jer time mu se drasticno smanjuje mogucnost rehabilitacije u drustvu,no svakako bi trebao imati dobar nadzor socijalne sluzbe.No kod recidivista bi mu odrezala maksimalnu kaznu+ objava,obavezno lijecenje u ustanovi.Lijecenje bi preporucila i kod prvog puta.
|
|
|
|
|
|
duhesa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 57
Datum registracije: 28 Nov 2004 Poruke: 180
|
|
Tesko pitanje..pedofilija je nesto sto se tesko prasta,ali je pre svega bolest,pa se otvara i pitanje koliko je moguce izleciti jednu takvu bolest?Licno ne bih volela da moja deca rastu u blizini nekoga sa slicnim sklonostima i tesko bih pristala na rizik da li ce ili ne njemu opet da se "otkaci".Sto se tice ostalih zlocina....mislim da ljudima ipak treba dati sansu.
|
|
|
|
|
|
ribizla Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 16
|
|
pedofila treba lijeciti, dakako, pa ga pustiti da sirot pokusa da sredi zivot i ukljuci se u normalne tokove...a zrtva...kako ce ona da odsluzi svoje????Njoj je u vecini slucajeva zivot upropascen za vjeki vjekova! E pa zao mi je pedofili ne da vas treba premlacivati.....mnogo gore!!!!
|
|
|
|
|
|
Li Mun Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 12 Maj 2005 Poruke: 2 Mesto: Shangai
|
|
Da treba javno objaviti Pedofila. da bi ljudi mogli sacuvati svoju decu od takvih ljudi. Pa makar se on i pokajaoza svoje zlocine. ne kazem da ga treba tuci, ali ga nebi trebalo pustiti bez nadzora. ko zna mozda mu se vrate stare navike!
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
donekle se slazem sa li mun....zaista je tesko izleciti nesto sto je verovatno genetskin usadjeno kod coveka kao sto je pedofilija. Ma koliko vremena proveo u zatvoru i ma koliko se mozda i "Pravio" da je izlecen kod takvih je ljudi jako tesko steci poverenje i uospte zaista poverovati u njihovo izlecenje. Ne treba ih mlatiti, mada ne daj boze da je moje dete u pitanju batine bi bilo najmanje sto bi ga snaslo. Ipak mislim da ga treba izolovati na neki nacin ili lekarski pratiti..obavezati ga da se redovno javlja doktoru, da i dalje bude podvrgnuit terapiji...ili bilo sta slicno..i promeniti mu mesto boravka jer ma koliko se to sakrivalo, barem ce komsije znati ko je i sta je.
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Ktantonet Upućeni član
|
Godine: 47
Datum registracije: 06 Sep 2004 Poruke: 285 Mesto: Israel/Srbija
|
|
duhesa je napisao/la sledeće: | Tesko pitanje..pedofilija je nesto sto se tesko prasta,ali je pre svega bolest,pa se otvara i pitanje koliko je moguce izleciti jednu takvu bolest?Licno ne bih volela da moja deca rastu u blizini nekoga sa slicnim sklonostima i tesko bih pristala na rizik da li ce ili ne njemu opet da se "otkaci".Sto se tice ostalih zlocina....mislim da ljudima ipak treba dati sansu. |
U potpunosti se slazem, licno mislim da kod pedofilije nema lecenja to je neizleciva bolest. I slazem se sa objavom ident. pedofila jer od takvih se dobro treba cuvati, to je kao narkoman koji se izleci fizicki, psihicki oni su do smrti narkomani. Ali neslazem se sa komsijama-sudijama nikako!
|
|
|
|
|
|
Danny84 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 28 Feb 2005 Poruke: 26
|
|
Uopste ne moze da se poredi to sto neko ukrade kola, odlezi i na slobodi nastavi cist zivot sa lezanjem zbog pedofilije
Pedofilija je bolest, (phihicki problem je slican sa problemom kod homosexualaca ali kod njih postoji i hormonalni problem)....pedofil nece promeniti *ukus* samo zato sto je to kaznjivo, zato sto je zabranjeno ili zato sto su mu psihijatri ispirali glavu da ne sme to da radi - Zato se slazem sa onima koju su ZA objavljivanje identiteta, nikako ne bih zelela da takvog coveka moja buduca deca imaju u svojoj blizini.
|
_________________ Sanjam davno sanjano, sto mi nije sudjeno.... |
|
|
|
|
hoho Banovan! Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Mar 2005 Poruke: 1381 Mesto: Ja nisam odavleee
|
|
Takvog treba na lice mjesta ubit,il zapravo ne treba,vec kao u Saudijskoj Arabiji odsijeku mu to sto mu genetski ne radi dobro,ja bi njega poslo na rehabilitaciju tamo mislim malo se zezam,ako se skroz pokajo i sve to,treba mu dat sancu za novi ppocetak,Bog prasta svemilostan je,trebali bi i mi,ali uvije opreza od takvih,koga jednom vrelom vodom poliju i od hladne se boji;)
|
_________________ Krvave oci,krvave noci,krvavi pogled,kroz staklo te gledam,u njemu se topim,u krvi oci sklopim....krvavo srce moje.....
"Pobjeci od svega ustvari je lako,ako zazmuris jako i pusti da te vjetar nosi polako,bas ovako!"
Ja sam,sto nisam!
Pitanje mora biti pitano! |
|
|
|
|
Zagor_Ub Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 12 Jun 2005 Poruke: 5 Mesto: Pariz
|
|
Njima je Bre potrebna Smrtna Kazna , teskim pedofilima !!
(da imaju cega da se plase, posto kazne su Zaista Male..)
Da treba ih probati izleciti al u Specialnom Zatvoru....
A sta sa detetom ? onda...njemu jos teze ! (ode mu buducnost I Zivot..))
Ne bih ja sa njima bio tako dobar kao vi ...
Nema im oprostaja *** (nasa deca bre...)
Al nisam takodje za objavljivanje identiteta....al bar imena Gradova gde ih ima !! (pa da ih Mi "Roditelji" potrazimo...)
Oni bi trebali da izvrse Samoubistvo (ako je vec tako..) a ne da zloostavljaju Decu....
|
_________________ -=- Pomaze Bog Braco i Sestre !! -=-
-------------------------------------------------------
Da ste mi Vi svi Zivi i Zdravi !!, i jos 100 god. ziveli...
" Svako je Kovac svoje Sudbine... "
(Pozdrav svima od Duha sa sekirom ==> Zagor...) |
|
|
|
|
mmilinca Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 51
Datum registracije: 08 Jun 2005 Poruke: 19
|
|
Da.
Kao izuzetno efikasna metoda se pokazala ona primenjena u nekoliko americkih drzava na jugu SAD. Svaki osudjeni pedofil, posle odsluzene kazne mora ispred svoje kuce, kao i na svom automobilu imati jasno vidljiv znak - osudjeni pedofil.
Mislim za tako ekstremne zlocine, kao i silovanja, ovakvi metodi imaju opravdanja.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|