:: |
Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
toledo je napisao/la sledeće: | coco_bill je napisao/la sledeće: | Prema "pravilima igre" u reinkarnaciji, radjamo se kao suprotni pol od onog u kom smo umrli. Dalje, u svakoj religiji postoji reinkarnacija [kad umremo - reinkarniramo se u raju/paklu], jer se svi manje ili vise boje smrti.
S naucne tacke gledista, kod beba i male dece ostaju mali fragmenti secanja iz prethodnog zivota koji polako nestaje. |
Nista od navedenog nije tacno.
Reinkarnacija nije neki spoljasnji mehanizam, neki zakon koji ti po nekom pravilu dodeljuje sudbinu. Nego kakva su ti dela, takve su i posledice. Kakva ti je svest u trenutku smrti, takvo ti je i naredno rodjenje. Nema pravila da ces ponovo biti ljudsko bice, a kamoli isti ili suprotni pol.
Reinkarnacija ne postoji u svim religijama. Zagrobni zivot nije isto sto i reinkarnacija. |
Pa, i zagrobni zivot je ipak "zivot posle zivota", zar ne?
Citat: | Nauka nema svoje glediste o reinkarnaciji... |
Dobro, ovo sam se pogresno izrazio.
|
|
|
-*-Diva-*- ~mali djavolak~
|
Godine: 33
Datum registracije: 10 Okt 2006 Poruke: 5070 Mesto: *~najlepse na svetu~*
|
|
bila sam decko jer volim da isprobavam nove stvari, a posto sam sad zenko, onda sam bila musko pre
|
|
|
|
|
|
Milos NS Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 19 Jul 2005 Poruke: 242 Mesto: Novi Sad
|
|
Ne znam sta sam bio ali duboko verujem u reinkarnaciju...
|
|
|
|
|
|
cupakabra *the dancing girl*
|
Datum registracije: 30 Sep 2006 Poruke: 1763 Mesto: taaaaamo daleeeeko
|
|
iskreno, mislim da sam bila pas. macke me ne gotive mnogo a ostali kerovi ne laju na mene. mislim da posedujem neku telepatsku vezu sa kerovima i znam jako dobro da ih oponasam
|
|
|
|
goran.b Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Avg 2007 Poruke: 105
|
|
Verujem da postoji neka veza izmedju tog zivota i ovog sadasnjeg, neznam tacno po cemu ali mozda po postupicma, karakteru ili mozda nekim drugim stvarima.
Verujem i za vezu izmedju proslog i sadasnjeg. Mislim da ljudi iz proslih zivota za koje ste bili vezani vam se pojavljuju i u ovom zivotu.
Misilm da su svi verovatno ziveli prosle zivote jer kad umres verovatno se ponovo rodis u nekom drugom svetu.
Ponekad kao da mi se nesto sto dozivljavam vec desilo.
Cuo sam da se iz zivota u zivot uvek susrecemo sa istim dusama tako ako smo nekome napravili nesto nazao placamo to u ovom zivotu
|
|
|
|
|
|
Tvoj_neko Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Dec 2007 Poruke: 60 Mesto: ispod njegovih usana...
|
|
'vako...
ja se secam delova cele ove priche, ali se moji roditelji secaju nekih detalja...
sa dve godine sam pochela da govorim (srpski) i u isto vreme sam trtljala neki jezik koji moji nisu razumeli. naravno, nishta strashno, sva deca to rade kao mala...ja sam stalno tokom igranja prichala na "tom nekom jeziku" i imala sam 3 godine kada sam rekla mami da je to osachki jezik. sa pet godina trazila sam mami da me nauchi da chitam i pishem (htela sam sama da gledam crtace sa titlovima ) i ona je pochela da mi pishe azbuku. i tako, pored svakog slova azbuke, ja sam pisala kako se to slovo pishe na tom "mom" osachkom jeziku, ali za neka slova nisam znala. i pita mene mama dok se ja igram kako se kaze na osachkom "dobar dan" i ja joj kazem. posle pola sata ona mene pita isto i ja ponovim istu rechenicu- od rechi do rechi.
i, krenula ja u shkolu (znachi, imala sam 6, 7 godina) kada je moja mama chitala enciklopediju i naleti na mali pasus u kom pishe- OSACHKI JEZIK- IZUMRLI JEZIK KOJIM SE GOVORILO NA PODRUCHJU STARE ITALIJE
zena se prepala od straha =) i kaze ona meni da je to nashla i pitala me je odakle ja znam za to. medjutim, ja sam se tog trenutka nenormalno razbesnela, kako kaze moja mama i vrishtala sam "kako je neko mogao da pricha moj jezik?!" od tog dana nikada vishe nisam progovorila rech na "osachkom". i proshle godine nadjem na internetu osachki alfabet, rechnik i sve o osachanima (narodu) i odnesem mami. prepoznala je neka slova koja sam joj pisala, mada je to bilo davno i nashla je da se na osachkom NE kaze NI, a ja sam uvek prichala NI ako neshto necu
eto, zato mislim da sam u proshlom zivotu zivela tamo negde, na podruchju danashnje italije i bila osachanka
e, sad, ja umem da se nashalim sa time, jer su latinjani pokorili osachane i nametnuli im latinski, a ja latinski ne mogu da smislim (to je vec moje zezanje)
|
|
|
|
|
|
putzaraj Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 1
|
|
Da li neko zna za nekoga ko se bavi regresijom? Potrebno mi je objasnjenje i podaci tj kontakt pa ako neko zna neka mi napise u pp. hvala unapred
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
ne verujem ni u prosli ni u buduci zivot
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
kat.j.arza Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Okt 2008 Poruke: 16
|
|
Ja verujem u proshle i buduce zhivote i imala sam par iskustava kroz snove...tako da,u 1 sam bila dechachic sa jako muchnim zhivotom i bez majke,jedan moj proshli zhivot je bio vezan za stari Egipat i u njemu sam bila mushko-sveshtenik,u sledecem sam umrla od udarca u glavu,a u jednom sam poginula jako mlada kada me udario kamion_to je ono za shta ja znam,ali ne sa puno detalja...Verujem da cu u sledecem zhivotu biti u telu zhivotinje-Bogomoljke..._
|
|
|
|
|
|
mandragora13 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Feb 2009 Poruke: 8
|
|
Pročitajte Many lives, many masters" od Briana Weissa, oduševit će vas.
|
|
|
|
|
|
dragana.m ♫♪~unique~♪♫
|
Datum registracije: 19 Sep 2008 Poruke: 9154
|
|
Yasmin je napisao/la sledeće: | Sta mislite sta ste bili u jednom od proslih zivota???
i zasto??? |
Ne verujem u prošle (a ni buduće) živote.
Bila sam ništa dok me Bog nije poslao majci u utrobu i dao duh života.
|
|
|
|
|
|
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
|
|
ja sam bio vampir... al neki propalica vampir...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|