www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Promena pola
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 42

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 29, 2009 4:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Na zalost, da bismo videli klipove potrebno je da se uplati clanarina. A bas bih voleo da ga pogledam.

Citat:
Transeksualizam nije moguće liječiti niti lijekovima, niti psihoterapijom.

Ja na vise mesta nadjoh informaciju da se znacajan broj tih ljudi "predomisli" posle psihijatrijske terapije. Naravno, ima i onih na koje to ne deluje, ali retko koja bolest moze da se izleci u 100% slucajeva, pa tako i ova. Ponavljam, ovo sto oni rade nije lecenje, vec prilagodjavanje toj bolesti.

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 115

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 30, 2009 1:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E jel se može psima mjenjati pol.Mislim da je ovaj jedan od dva koja imam nekako više da bude ženka.Kad možemo i mi(ne mislim na sebe nisam još puko)mislim da i oni mogu,
u stvari jeli neko zna za sličan slučaj promjene pola.Jel i njima treba hormonska
terapija.
Konto sam da ga vodim psiho-veterinaru,al kod nas nema ,još uvek.
Mislim da je ovaj pas tužan i da će da mu pomogne to da bude normalan.
A ja sretan što imam psa trandžu mislim da ga niko nema. Mr. Green

Ajd šalu na stranu al jel to stvarno moguće da se uradi???
Pitam ovdje jer tamo na kućnim ljubimcima će da misle da nisam normalan,pa će me još tuže društvu za zaštitu životinja.Jer to nije normalno raditi životinjama.
Samo je normalno da ljudi to rade.Mislim da se reše patnje ,što su rođeni kao muškarci al sa greškom.Neko je pogrešio pa ženu rodio ili stvorio u muškom tijelu.
Pih nije ni čudo šta se sve danas greši,pa što ne bi i tu mogla da se desi greška.
Kad već može da se pomogne takvima što da ne pa i doktori moraju od nečega da žive.
Zna li neko koliko košta ovakav operativni zahvat?
Možda je i bog to pogrešno stvorio,mislim možda je eva u stvari bila adam ,a adam je
trebao da bude eva.
Ne znam molio bi nekoga ko je malo više upućen da mi to objasni.
Jer uprkos ovoliko postova na ovu temu meni i dalje ništa nije jasno. Rolling Eyes Confused

citat:

Od tu povratka više nema. Kod rekonstrukcije muškarca u ženu kirurzi naime odstranjuju penis, a od dijela tkiva koje obuhvaća mokraćovod i prehranjuje glavić penisa, uzdužno rascijepe sve do novog otvora mokraćovoda. Od mošnje naprave velike stidne usne, a od dijela glavića naprave klitoris. Bolesnika cijelo vrijeme nakon operacije do potpune asimilacije prati psihijatar.

Samo da dodam na ovo u vezi toga što njihovo stanje do oporavka
prati psihijatar.Pa u svakom slučaju je bolje da bude uz njih ,ne jedan nego njih više.I naravno po jedan da ih promatra po svaki dan do kraja života.Meni jako bolesno djeluju,ja ih lično ne bih puštao da se kreću normalno,bez obzira na nijihovo izlečenje.Sem toga od tih hormonskih terapija može svašta da se desi.Hm stvarno što li ih psihijatri
posmatraju,kad je to sasvim normalno.

Hana_Kuma
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 28 Dec 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 31, 2009 6:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da je sve to fucked up. Nemoguce je da sve funkcionise normalno, ako je uopste moguce presaditi polne organe i hormone.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 14, 2009 6:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Spol promijenilo 160 Srba

Cijena tretmana za strance je 6.000 do 8.000 eura..

U posljednjih 20 godina 160 Srba promijenilo je spol. Transseksualna hirurgija u Srbiji ima visok rejting u svjetskim medicinskim okvirima, a pored Srbijanaca, svake godine u Beogradu se operira i 20 stranaca.

Prema riječima urologa Miroslava Đorđevića, koji od 1992. učestvuje u timu koji u Beogradu obavlja operacije promjene spola, niko se na ovaj potez ne odlučuje iz hira. Transseksualizam je, naime, prepoznatljiva bolest s kojom se ljudi rađaju.

- Osobe koje boluju od transseksualizma još kao djeca su prepoznatljive po svom ponašanju, oblačenju, po želji da se igraju kao djeca suprotnog spola... To je bolest koja je zavedena u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i osobe koje boluju od nje imaju apsolutno pravo da budu liječene - kaže dr. Đorđević.

Ova vrsta hirurgije u Srbiji uređena je zakonom, a operacije se podvode pod vanstandardne usluge, što znači da pacijent snosi sve troškove. Za obavljanje ove vrste operacije dozvolu je od Ministarstva zdravlja Srbije dobio GAK "Narodni front", gdje će za nekoliko dana biti operirano pet pacijenata.

- U posljednjih 20 godina kod nas je operirano 160 naših građana - naveo je dr. Đorđević.

Zanimljivo je da za promjenu spola u Beograd dolaze i stranci. Dr. Đorđević tvrdi da razlog ne leži u povoljnoj cijeni, koja je za njih od 6.000 do 8.000 eura, već u kvalitetu.

Prije nego što pacijent dođe na operaciju, podvrgava se hormonskoj terapiji. Prije toga dobiva saglasnost od psihijatra, koji procjenjuje da li određena osoba boluje od transseksualizma. Poslije psihijatra, javljaju se endokrinolozima da bi započeli hormonsku terapiju, koju potom primaju cijelog života.

- Tek poslije minimum godinu započete terapije, kreće se s promjenom spola. Promjena iz muškog u ženski spol relativno je jednostavnija - dr. Đorđević.

Autor: Press

nextajox
حزب الحيوان
<b>حزب الحيوان</b>

Godine: 35

Datum registracije: 16 Jul 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 07, 2009 1:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meni je to odvratno Rolling Eyes

Gledala sam kako se to radi u ... fuj Surprised Mr. Green

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Promena pola Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 od 8

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon