:: |
Trebaju li muskarci i zene biti jednako placeni za isti posao? |
Da, naravno |
|
91% |
[ 33 ] |
Ne, zene ne trebaju biti jednako placene nego manje |
|
2% |
[ 1 ] |
Ne, zene ne trebaju biti jednako placene nego vise |
|
5% |
[ 2 ] |
|
Ukupno glasova : 36 |
|
Autor |
Poruka |
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Negdje ispipavaju teren a negdje ti traze da ne radjas bar 5 godina, ne znam kak je ovdje ali imala sam prilike na zapadu to dozivjeti. Tak da uopce ne treba netko bit manje-vise placen zato kaj ima nepredvidivu buducnost, nego onak po zasluzi.
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Gle - poslodavac ne moze da ti naredi da ti ne radjas 5 godina . . . Kako ce? Ako te primi za stalno a ti zatrudnis on ne moze da te otpusti - kao sto ne moze mene ako mi dune da odem u vojsku da otpusti dok sam u vojsci. Zato vishe manje svi ispituju teren i kod nas i kod vas.
upravo ono sto je recheno malopre:
broj radnih sati * cena po satu + bonusi + . . . . I cao zdravo. Jedino je tako pravicno.
[Edit by :LOL:: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] je zabranjeno Pravilnik-om. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako želite nešto da naglasite.]
|
|
|
|
|
|
Jokky Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Nov 2008 Poruke: 221 Mesto: <Destination Unknown>
|
|
Otkad je vijeka,poslovi su nekako rasporedeni na "muske" i "zenske" i po defaultu se nekako pretpostavlja sta muskarci rade dobro a sta zene tako da svaki pokusaj zene da se dokaze u "muskim" poslovima kao i muskarca da se dokaze u "zenskim" poslovima ce naici na prepreke i na dodatno dokazivanje.Danas su te razlike dosta manje i sve se vise ide prema tome da svako radi sve i da naravno bude isto placen za to sta je sasvim ispravno i treba da bude tako.Ali zbog razlike u gradi uvijek ce biti poslova koje zena ne moze radit a muskarac moze,primjera radi jel zena moze da bude zastitar u nocnome klubu?(ali da nije lesba club )
|
_________________ Somewhere, over the rainbow, skies are blue.
And the dreams that you dare to dream
Really do come true. |
|
|
|
|
nick-o Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Jan 2009 Poruke: 113
|
|
Paaa... Ako posao obavljaju jednako dobro - naravno da da... Bio sam menadžer u medijima. Dakle posao u kome pol zaista ne igra nikakvu ulogu. I mogu reći da pol zaista nije ni od kakve važnosti, bilo je i žena i muškaraca skroz predanih tom poslu, kao što je jednako bilo i onih koji su ''otaljavali''...
Kada se nalazite na takvom mestu da vodite posao, sasvim vam je nebitno kog je pola onaj koji posao obavlja, važno je samo da li ga je i kako uradio... Osim ako niste skloni diskriminaciji polova, ali u tom slučaju, (po mom mišljenju), onda je taj koji vodi posao nedorastao onome što radi...
Što se tiče porodiljskog odsustva...? Hm, pa uvek postoji neko ko može uskočiti kao zamena (rad na određeno vreme, honorarni rad itd...), tako da je meni skroz bez veze tražiti od žena da se obavežu da ne radjaju...
|
_________________ Pametniji popušta! Kakva žalosna istina koja utemeljuje vladavinu gluposti. - Ebner-Eschenbach |
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
Hm,vjeruj mi da može.Samo što to ne ostavlja utisak na taj klub.
Poznajem par žena(recimo,jer su još neudate).
Na njihovoj sposobnosti može da pozavidi svaki muškarac.
Pa tako i onaj što stoji na vratima nekakvog noćnog kluba.
Koliko je poznato,a poznato je meni da se u zadnje vrijeme dosta žena,nalazi
u policiji ,tako isto u vojsci.Ista je obuka i za muškarce i za žene.
Tako isto i nastavni program.Normalno ne mogu reći sad da su sposobnije od svakog muškarca.Ali od svakog prosječnog jesu sigurno.
Tako da možemo hladno da počinjemo da proučavamo razne tehnike kuhanja,
da se spremamo na to da moramo da čuvamo djecu,i obavljamo kućne poslove.
I da se nadamo da "nekakvi naučnici "neće u skorije vreme da "naprave"
ili izume nešto pomoću čega će žene moći same da se "oplode".
Jer onda im stvarno nećemo uopšte trebati.
I onda smo naj*****.Ali pravo.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|