www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Mozete li biti sa nekim tko ima drugu veru??
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 58, 59, 60
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 115

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 14, 2009 1:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bože svašta,pa ja sam odrastao i živio sa ljudima drugih vjera.
takođe sam imao i djevojke drugih vjera.
neki moji dobri prijatelji su druge vjere.šta treba da nekog mrzim zbog njegove vjeroispovjesti.mogu i da se družim i da volim ljude druge vjere.
meni nije važno koje je on ili ona vjere ako se kontamo i ako smo na istim relacijama
tj ako se razumjemo oko nekih stvari.
a prošao sam i odrastao u ratu najgadnijem koji je mogao da se desi građanski rat.
gdje zbog nekih usijanih glava i zbog njihove želje za profitiranjem se sve i desilo.
niti koga vređam na osnovu vjere niti ko mene vređa tako da nemam nikakvih problema sa tim.

Lavlje Srce
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 16 Dec 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 14, 2009 1:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

da se razumemo...postoje fanatika u svim verama i religijama...

naravno da se ne bih udala za nekog ko strogo i cvrsto se pridrzava svoje nacije i vere,da to prelazi u abnormalnost ...po meni onda to nije normalan covek vec fanatik...u svemu mora da postoji umerenost....
nikad nisam ljude gledala koje su vere i nacije niti cu gledati kad se budem jednog dana udavala...ali rase da...za prijatelje ih imati je OK ali za udaju ne...ali..o tome sam pisala na drugoj temi...

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 115

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 14, 2009 3:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa sad rasa je nešto drugo,ja mislim da je priča bazirana i vezana na vjere koje su kod nas
zastupljene.
fanatici su druga priča i teško da se sa njima može stupiti u kontakt ako si druge vjere.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 14, 2009 3:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

šamar je napisao/la sledeće:
pa sad rasa je nešto drugo,ja mislim da je priča bazirana i vezana na vjere koje su kod nas
zastupljene.
fanatici su druga priča i teško da se sa njima može stupiti u kontakt ako si druge vjere.

Da ne ulazimo previse u off topic ali iskreno receno s fanaticima tesko da ijedan normalan covjek moze naci jednaku liniju zivotnu pa makar on i iste vjere bili...

Mogu biti i kao poznanik i kao prijatelj i kao djevojka i kao zena s nekim druge vjere ..ime mi nista ne znaci vec dusa i karakter osobe..ljude dijelim na dobre i lose i to je jedina podjela kod mene..s dobrima se nastojim zbliziti i druziti , a lose ne osudjujem ali ih pokusavam izbjeci u sirokom krugu..
A sam ovaj forum na kojem se druzimo i pisemo je dokaz da mozemo biti u lijepim i prijateljskim odnosima s pripadnicima svih vjera i nacija..ZIVIO DOMACI:DE!!!

A sto se tice rase ne znam ..do sada sam imala par prijateljstava s pripadnicima druge rase , nisam se nikada nasla u situaciji da se zaljubim u nekoga , ali vjerovatno ako bi se nasli na istoj talsonoj duljini i ako bih tu osobu zavoljela vjerojatno da mi ni rasa ne bi smetala... Mr. Green

sweetlady
..femme fatale..la vraie..
<b>..femme fatale..la vraie..</b>

Datum registracije: 26 Maj 2008
Mesto: Srcem u Srbiji

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 14, 2009 12:48 pm    Naslov poruke: Re: Mozete li biti sa nekim tko ima drugu veru?? Na vrh strane Na dno strane

Jugović je napisao/la sledeće:
Jel mozete da zamislite da vas partner ima drugu veru nego vi??

Jel bi svoju veru odbacili za njegovu/njenu? Dal ste do sad bili u vezi sa nekim koji nije imao vasu veru i sta ste doziveli??

Hajd da cujem sta vi o tome mislite i da li je neko isto imao slicno iskustvo!

Pozzz....

Puno je pisano u ovoj temi i kao uvek kada je religija u pitanju ima puno razlicitih misljenja i shvatanja iste, tako da se vrlo lako ode u off topic... Ja cu napisati cisto svoje misljenje i nesto iz sopstvenog iskustva Wink

Da li mogu da zamislim da moj partner ima drugu veru ? Arrow Moj bivsi je bio iste vere kao i ja, veza nam je bila ozbiljna i trajala je godinama, bio je posesivan, ljubomoran, bez razumevanja, nije bilo vise nikakvog konstruktivnog dialoga medju nama to sto smo bili iste vere nije nam pomoglo da ostanemo zajedno jer on kao covek i licnost meni nije odgovarao, osecala sam se kao u kavezu zlatnom ali ipak kavezu. Osoba sa kojom se trenutno vidjam je Francuz Katolicke vere, mislim da nije bilo dana da me ne iznenadi necim, mali znak paznje ili vredan poklon ali uvek neocekivan, pocetak je veze a on vec zna sve moje ukuse (sto se hrane tice, boje, garderobe, cvece koje volim, zna kako se osecam po muzici koju slusam) kako bi nas narod rekao "drzi me kao malo vode na dlanu" kada sam sa njim osecam se jedinstvenom i njemu najvaznijom osobom na svetu i verujte da to sto nismo iste vere mi stvarno nista ne znaci... Na pitanje odgovaram sa DA Wink

Da li bi svoju veru odbacila za njegovu/njenu?? Arrow Trenutno ne zelim ozbiljnu vezu tako da nisam zelela ni da razmisljam o tome ali sam bila primorana... Ja sam odrasla i nezavisna osoba, znaci imam svoj posao, svoju kucu, mama je zelela da provede Novogodisnje praznike sa nama pa je bila malo kod sestre malo kod mene, saznala je sa kim se vidjam i naravno nije pricala samnom dva dana dok se nije malo razljutila Laughing nekoliko dana posle tog ja otisla da slavim njegov Bozic kod njegovih na jugu Francuske i mama je bila pozvana nije jednostavno zelela ni da cuje... nakon tog smo imale ozbiljan razgovor i shvatila sam da ona zeli da je meni dobro, da zeli moju srecu i da bi prihvatili osobu koja mene cini srecnom. Na to da li bih ostavila svoju veru odgovor je NE on je taj koji prica da bi rado voleo da uzme nasu veru ali ja to jednostavno nikad ne bih prihvatila jer ne mogu prihvatiti nesto sto znam da ja prva ne bih pruzila...

Jejaorka
~Angel azul~
<b>~Angel azul~</b>

Datum registracije: 03 Apr 2008

greece.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 15, 2009 12:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bila sam u vezi sa čovekom druge vere, nije mi smetalo, niti će...mada uvek postoji ona odvratna osuda okoline....jao pa kako, pa šta ....nije me bilo briga šta drugi misle o tome jer meni nije predstavljalo problem...

Da li bi menjala svoju veru? To mislim da ne bih mogla....

I ne znam kad i ne znam gdje
Ici cemo istom stranom ulice...
Vjeruj mi duso srest cemo se
U svijetu tajni mi nismo sami...

tangens
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 20 Jan 2009
Mesto: MESTO

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 24, 2009 3:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

šamar je napisao/la sledeće:
bože svašta,pa ja sam odrastao i živio sa ljudima drugih vjera.
takođe sam imao i djevojke drugih vjera.
neki moji dobri prijatelji su druge vjere.šta treba da nekog mrzim zbog njegove vjeroispovjesti.mogu i da se družim i da volim ljude druge vjere.
meni nije važno koje je on ili ona vjere ako se kontamo i ako smo na istim relacijama
tj ako se razumjemo oko nekih stvari.
a prošao sam i odrastao u ratu najgadnijem koji je mogao da se desi građanski rat.
gdje zbog nekih usijanih glava i zbog njihove želje za profitiranjem se sve i desilo.
niti koga vređam na osnovu vjere niti ko mene vređa tako da nemam nikakvih problema sa tim.

pronasao sam se u ovom postu Very Happy i htio bih dodati da ako se vole i "kontaju" momak i djevojka, nema razloga da se zahtjeva promjena religije sa obje strane Very Happy

manuella
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 11 Nov 2008

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 24, 2009 3:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mislim da vera ne treba da predstavlja problem.....vazno je da se dvoje ljudi vole i to je to...zasto bih se neko morao odreci svoje vere....bitno je da jedno drugo postuju i sve ce biti u redu....to je moje misljenje a i moji roditelji nisu iste vere tako da slobodno mogu reci da u ljubavi ne treba biti prepreka

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 24, 2009 3:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lavlje Srce je napisao/la sledeće:
da se razumemo...postoje fanatika u svim verama i religijama...

naravno da se ne bih udala za nekog ko strogo i cvrsto se pridrzava svoje nacije i vere,da to prelazi u abnormalnost ...po meni onda to nije normalan covek vec fanatik...u svemu mora da postoji umerenost....
nikad nisam ljude gledala koje su vere i nacije niti cu gledati kad se budem jednog dana udavala...ali rase da...za prijatelje ih imati je OK ali za udaju ne...ali..o tome sam pisala na drugoj temi...

a meni nije jasno zasto bi ih imala za prijatelja a za vezu ne? onda ti ocigledno ipak nesto smeta...

" I know the way to fuck them all...."

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Dec 20, 2009 3:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moja prva ljubav u zivotu bila je druge vjere. Nisam na to gledala sa nekim strahom a nisam tada ni razmisljala. Rata nije bilo, zivjeli smo u tadasnjoj jugoslaviji i moji mi roditelji nikada nisu pominjali vjeru i religiju kao jedinu prioritetnu stvar u zivotu, voljeli su i oni i postovali tog covjeka a on nikada nije isticao ni moju ni njegovu vjersku pripadnost. Na zalost, njega vise nema medju zivima. Prije osam godina, stupila sam u vezu sa covjekom koji je rimokatolicke ispovjesti, potpuno suprotno od prve veze i najmanje nam je to problem. Postujem i ne odricem se svoga vjerskog identiteta ali postujem i njegov i ne smatram da je normalno traziti od nekom da promjeni vjeru, to znaci nepostovanje i to nije ljubav.
kao sto prihvatas covjeka i volis ga sa svim njegovim manama i vrlinama, tako ga prihvatas i sa imenom koje je dobio po rodjenju.

[Miss]Nightmare
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 34

Datum registracije: 23 Feb 2010

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 23, 2010 10:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da mogu...hehe i super se slazemo...to uopste ne utice na nasu vezu

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Mozete li biti sa nekim tko ima drugu veru?? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 58, 59, 60
Strana 60 od 60

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon