:: |
Autor |
Poruka |
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Crno i zlatno je napisao/la sledeće: | Ja sam bila na samom rubu ovisnosti... |
E, pa bila sam i ja. I sve je to dio života i onaj tko pređe preko toga, mora si priznati da se osjeća kao drugi čovjek. Jer alkoholičar i je potpuno nova persona. Izobliči se i psihički i fizički. Ima bolest koju nitkome ne bi dao. I tak sam ja cugala svaki dan i doma i vani i dvije godine se uopće skoro ni ne sjećam. A ni 20 godina napunila nisam. Tko je sve bio uz mene, tko nije, pojma nemam, mjenjale su se osobe, mjenjala su se mjesta koja sam posjećivala, nije mi bilo bitno jesam li na fakultetu ili doma, cugala sam kao vodu da pijem. Ne pivo, ne koktelčiće, od votke pa što god hoćeš. Živjela sam u Zagrebu i baš mi je bilo tak guba ne sjećati se kak sam došla doma. Užas. I sad mi se dogadja da se ne sjetim kak sam došla doma - ali, ne probudim se ujutru sa flašom u ustima od jutarnjih sati. Popijem kavicu i odem s društvom negdje. Neću podijeliti s vama kak je to prestalo, a ni za kaj je počelo, nije za javnost, ali sad mogu cugati koliko hoću i gdje hoću a da to ne bude sebično, gadno, po 24/7. Bitno je samo ne preboljeti nešt što vas muči - već naučiti živjeti sa time , to svima govorim. Ništa ne može proći alkoholizmom i drogama, ama baš ništ.
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
znam koliko je zeznuto upasti u sve to, i samo svaka cast onome ko ima volje i zelje da se izvuce
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
ja sam se dobar dio svog života bavio sportom.ali sam i pio što nije uticalo na moj rad sa sportom.nisam nikada sad pretjerivao sa alkoholom,do tih granica da padam sa stolice i tako nešto.ali sam znao da se propisno napijem što znam i danas, ali po nekim svadbama
i veseljima.alkohol je dobra stvar ko zna da ga konzumira i naravno ako je kvalitetan.
alkoholizam je malo teži za skidanje.ali može da se čovjek reši tog zla .
to nam je manji problem nego neke druge stvari kao kriminal i narkomanija.
čisto nebih mogao da zamislim jedan dan da nepopijem par žešća.5-6 komada .
ma dobro nekad se desi da ih nepopijem ali pošto svaki dan sad ne izlazim.dok sam bio neoženjen tj momak nisam mogao da zamislim izlazak bez dobrog pića i što šta još.
slobodno cugajte ,ali umjereno i ne sjedajte popiti za volan.....
mada je merak sjest u dobro autom pod gasom i ti i auto,ali .......
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
^auf, pa ne znam kako da ste skapiram. te jesi za cugu,te sportista si,te pijes po par casica dnevno te..heheh,tesko je je uhvatiti
ipak,mislim da je alkoholizam podjednako veliki problem kao i narokomanija i kriminal. cak je i cesca pojava.
|
|
|
|
|
|
General Kutuzov Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Jan 2009 Poruke: 5
|
|
Eh da ne bi mamurluka ko zna dokle bih dogurao !
Ili tacnije dokle ne bih dogurao !
|
_________________ da si ohol
pa da te bogovi provedu kroz devet svjetova
a onda te vrate ugašenog
kao mrtvu haringu
zar bi to želio honey |
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
|
|
:LOL: je napisao/la sledeće: | ^auf, pa ne znam kako da ste skapiram. te jesi za cugu,te sportista si,te pijes po par casica dnevno te..heheh,tesko je je uhvatiti
ipak,mislim da je alkoholizam podjednako veliki problem kao i narokomanija i kriminal. cak je i cesca pojava. |
bio nekad sportista,dan danas se bavim istim sportom ali rekreativno. nisam nikad bio alkoholičar.volio da popijem koju više tj da se opustim uz alkohol.sad popijem pokoju dnevno sa prijateljima
i tako to.alkoholičar je nešto sasvim drugo.alkoholizam je daleko manji problem od kriminala i narkomanije.
to znam sigurno.a te priče za malu djecu o navlačenju na alkohol .
pa mi ko ameri postadošmo popiju flašu žešće i idu na lečenje.
poznajem dosta ljudi koji piju čitav svoj život i nisu alkoholičari.
mislim nepiju po flašu svaki dan al popiju po par komada dal piva ili žešće nebitno.ali daleko su od toga da su navučeni na cugu.
postati alkoholičar se nemože nakon 5dana uzastopnog konzumiranja alkohola.ali narkoman da,mislim da to svi znamo pogotvo mlađa populacija.koja se odlučuje na tu vrstu zabave iz čiste dosade,
a ne što imaju nekakav problem,posle prvog konzumiranja narkotika
obično dolazi do drugog .jer nakon prvog uzimanja stvara se utisak da je to nešto mnogo bolje čak i od sex-a.
o kriminalu netreba uopšte da se priča,najveći povod za kriminal je
velika nezaposlenost ,i jako loša materijalna situacija.
što nekada nije bio pojam za kriminal.nekad se kriminalom bavilo radi luxuznog života,a danas radi preživljava.što samo govori da je
mnogo više rasprostranjen.nekažem da alkoholizam nije problem
ali je daleko manji od ova dva .
normalno da jesam za cugu,što ti je negotiviš,naravno šalim se.
ali mi se više sviđa od droge ili kriminala.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Citat: | normalno da jesam za cugu,što ti je negotiviš,naravno šalim se. |
hehehe,pa i nije da sam neki fan,ali bejlis necu odbiti hahah
ali bas mislim da je u alkoholu bas tu kvaka-> ne shvataju ga toliko ozbiljno. kao normalno je da neko tu i tamo popije. ok,jeste,ali postoji sad apsolutno nova kategorija tzv vikend alkoholicari. kako objasnjavas tu pojavu da je postao trend izaci za vikend i olesiti se od alkohola? kako objasnjavs izlazak samo radi ispijanja cuge?
ne kazem da narkomanija nije probleim, kriminal takodje. ali hajde da ne zanemarimo i ovo malo "tiho" cudo zvano alkohol
|
|
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
|
|
kategorija vikendaši ,postoji jako dugo.škola,faks posao smori se čovek tokom radnih dana.
pa mora malo da sebi da oduška.pa kako i da se zabaviš i opuustiš ako ne malo uz alkohol.
mislim meni neizgleda strašno ,pogotovo dok je čovjek mlad.mada kako sam i naveo da sam volio da popijem .ali to nije bilo lešenje,jer u takvom stanju nemožeš ni da se sam zabaviš a kamoli nekome da budeš interesantan.lično mislim ako ti se svodi izlazak na to da se ubiješ kao stoka,može da bude zanimljivo dva tri vikenda.ali sad da to konstantno radiš svaki vikend isto, malo je monotono.veoma lak način da se pređe sa vikenda na svaki dan.tj najlakši put da postaneš dobra pjandura.objašnjenje za takav postupak
je sledeće.dosada ,neispunjen život dodatnim aktivnostima,društvo.
kod mlađe populacije imitiranje pogrešnih idola iz svoje bliže sredine.
želja za dobrim provodom,mišljenje da si neko ako se dobro naroljaš
barem u svom društvu.pogotovo katastrofalna muzika(mislim na ovu narodnu trenutnu muzičku scenu koja može samo da od normalne osobe napravi debila)
po koji ljubavni problem natopljen kojekakvim lošim alkoholom taj problem pretvara u katastrofu i ostavlja dugotrajni trag na osobi.sve u svemu mladost ludost.
nevjerujem da će svi od tih vikendaša da postanu alkoholičari.brzo će da im dosadi kad svate da vreme i život prolaze kraj njih ,a da oni to neprimjete .
faza života kroz koju treba da se prođe .da bi znao šta si propustio sve u životu .
šalim se opet.
gubljenje vremena pa eto,ništa drugo.alkoholičar se rijetko postaje zbog problema
nego zato što je iz početka dobro .a kad se upropaste onda spominju nekakve probleme.
ja lično kad god sam imao nekakav problem nisam se napijao.
nego samo radi veselja .teško da može da se čovek koji ima problema raspoloži uz alkohol.samo tone dublje i dublje zajedno sa svojim problemima koje treba da rešava
a ne da ih ko fol sanira ili odlaže sa alkoholom.
mada mislim da je to sve iz dosade i monotonog života.gdje se na par sati pobjegne u neku drugu zonu .mada mi nije jasno da posle jednog dobrog napijanja i mamurluka
to neko može da uradi sledeći vikend.
|
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|