:: |
Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
|
|
Boky ovo sto si ti napisao je (izvini na izrazu) teska besmislica... Znas koliko zena ne moze da doji, pa deci nista ne fali, ziva su, zdrava i srecna, tako da mani se te price kako muskarac ne moze da doji i da zato ne moze preuzeti dete... Boze sta sve necemo cuti, ozda mu se tog dana nisu zvezde namestile ili mu je otpala koja trepavica vise
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Pa što se tiče mene .. ja sam lepo rekao svojoj devojci .. htela, ne htela ti dete .. to dete će biti kod mene pa ti ako se setiš nekad da imaš dete .. ti svrati do mene i videćeš dete .. tako da .. kod mene je sve cool .. naučio sam ja do dojim bebu veštački preko svog malog brata kad sam pomagao kevi jer je ćale morao da radi .. a ja i keva čuvali brata
no .. da se vratimo temi .. rekoh već razloge zbog čega mislim da je ' opravdano ' a ovo ostalo ne podržavam ..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
ah pa...jel bolje odreci se deteta ili malo se pomuciti (boze...zar je ista muka ako se cini zarad sopstvenog deteta?) pa ga hraniti vestackim mlekom...danas su prehrambena industrija, hemija, farmacija, medicina i ostale grane toliko napredovale da majcino mleko i nije neophodno...
zar otac sam da ga cuva?! o gospode! ja kao zena, buduca majka, cerka, pedagog...kako god hocete, u potpunosti izjednacavam majcinsku i ocinsku ljubav...nikakve tu razlike ne bi smelo imati...kako mama moze bebu da kupa, tako moze i tata, kako mama sa detetom radi domaci, isto tako moze i tata...da ne nabrajam dalje...da su potrebni i jedno i drugo...svakako da jesu...ali ovo je daleko od idealnog sveta...sta sad? to sto dete nema majku znaci da ne bi trebalo ni oca da ima, jer ga on, zaboga, ne moze sam odgajati? e svasta cu jos cuti
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
|
|
Sta ako zena umre na porodjaju? To dete automatski treba da ide na tender ili sta? Pa valjda je bolje da raste bar uz jednog svog bioloskog roditelja nego ko zna gde i ko zna s kim...
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Pogledao sam na jednom drugom forumu ( ne bih da dajem link jer to rusi pravilnik ) ali je jedna članica ostavila ovu sliku ...
...šta reći osim .. žali bože godina .. i žali bože propaćenog detinjstva ..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Citat: | Jeste .. al kako ja da ga dojim ? veštačko mleko nije isto ko prirodno .. koliko ja znam .. odosmo offtopic .. al .. ipak je uz temu .. zar otac sam da ga čuva .. gde je majčinska ljubav ? |
Boky,stvarnos sta reci za ovo? Da li ti zaista mislis da ce detetu biti bolje u nekoj hraniteljskoj porodici ili domu umesto uz rodjenog oca? Znas veoma cesto tu uskoci i neki clan porodice da pripomogne, npr baka, tetka, ujna,strina,..komsinica u krajnjem slucaju,ako vec covek ne zna sam da previja dete. Ali, verujem,sve se to da nauciti. Da li je ocinska ljubav toliko nebitna i mala, skoro neprepoznatljiva? Da li ocevi zaista mogu tako lako da odbace svoje dete (nazalost , ipak mislim da je njima "lakse" ili bar tako praksa pokazuje).
Otac je roditelj. Tacka.
|
|
|
|
|
|
BulatCar ::The Dark Knight::
|
Godine: 35
Datum registracije: 25 Jun 2007 Poruke: 10451 Mesto: ~Liga senki~
|
|
Iskreno govoreci, niko od nas nije vaspitavan po kodeksima, nego u hodu od situacije do situacije. svi ucimo na svojim greskama, samo su nekad greske prevelike da se rese u hodu. Nema direktnih razgovora i otvorenih prica da li je to balkan ali intezivna osecanja na nivou roditelj dete se pokazuju do nekog puberteta a kasnije kroz najvecu krizu licnosti adolescent prolazi sam. 13-18 godine su najgore, kada se pogledaju cinjenice sta se sve radilo, govorim po sebi u kakve sam guzve mogao upasti i cemu sve prisustvovati - jezivo, da li me je cuvao od nevolja neki zdrav razum ili to vaspitanje usadjeno godinama ne znam. Znam da samo vecina roditelja ne govori o osecanjima sa decom. Muska deca barem ne govore o prvim ljubavima, prvom odnosu... nista se ne zna. Majka je ta koja zna kada je tesko detetu i zna kako se dete oseca, dok otac nikad to ne moze videti. Kao sto ste vec rekli i ja smatram da bi etika trebala da se predaje u skoli, mislim da bi gradjansko vaspitanje trebalo biti obavezan predmet u skolama. Te majke sto napustaju svoju decu mogu da shvatim ali nikako da opravdam, cak i zver u sumi brani svoje mladunce...
Mislim da otac i majka podjednako dobro mogu samostalno da odgoje dete u pravu osobu i da izvedu na pravi put, sad emotivna celina ostaje nedopunjena ali to se sve vrati kroz njihove potomke... bar bi tako trebalo biti...
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Boky je napisao/la sledeće: |
|
nastasenjka je napisao/la sledeće: | ...dakle, razumem parove ili pojedince koji se odlucuju na abortus ili na davanje dece na usvajanje...zelite za svoju decu sve ono sto im vi ne mozete, nemate ili ne umete pruziti (ili ovog ili onog razloga, objektivnog ili ne)...s druge strane, nagledala sam se i naslusala svega i svacega vezanog za napustenu decu...od toga kakva su stanja po domovima, o zdravstvenoj nezi koju ta deca imaju, obrazovanju i vaspitanju koje dobijaju pa sve do toga kakve su teskoce koje ih cekaju tokom procesa usvajanja i, kasnije, adaptacije na zivot u novoj porodici... |
Alal' ti vera ako to razumes, stvarno ti se divim. Ja niti to mogu niti sam se ikada trudio => time im ne dajes pravo na zivot vec na prezivljavanje.
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Materijalna situacija nikako ne bi smela biti razlog davanja dece na usvajanje. Ccc, a uglavnom je to najcesci razlog. Navodno ne mogu pruziti detetu sta mu treba. ccc, znam da je danas tesko ziveti,ej pa kome je danas lako (cast izuzecima koji imajus sve a i vise od toga), ali zaboga pa naci ce se i za to dete. Zar ne postoji porodica koja ce podrzati i potpomoci, zar ne postoji neko drugo resenje?
Ja verujem da uvek postoji drugi izlaz i drugi izbor.
Ok,samo te majke koje su kroz to prosle znaju zasto su to uradile i mogu dati pravi odgovor,ako on uopste postoji, ali ja kazem da treba raditi na tome da do istog ne dodje.
|
|
|
|
|
|
filicka *hoppípolla*
|
Godine: 32
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884
|
|
jecika_84 je napisao/la sledeće: | samo ću reći kratko i jasno: ne, ne može postojati opravdan razlog za majku koja ostavi svoje dete kojem je život podarila!
kakve su to osobe.... ne znam verovatno bez ikakvog osećaja... |
uuupravo tako!
Nema tu opravdanja i price,da nemam bas nista i nikoga na svetu i da nemam kako da prehranim to dete,kunem se zivotom da bih smislila nesto i prehranila ga,ali da ga ostavim,N I K A D A !
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Postoje svakakve/razlicite situacije, razlozi i sve to stoji al dal je opravdano ostaviti dete, NIJE ! nikad bilo niti ce biti, niti takve majke razumem niti cu ih ikad razumeti. Prosto bezdusne osobe bez srca i bez ikakvog osecaja.
Citat: | ja svoje dete ne bih ostavila pa taman da crknemo od gladi ili nešto slično da je u pitanju... znači ne postoji sila koja bi me razdvojila od njega... |
^ Slazem se u potpunosti sa citatom Koleginice.
Pa taman da bi prosila ja svoje dete ne bih napustila, odrekla il slicno
Majka jesam, za svoje dete bi ucinila nemoguce. Ni za sta na svetu, samo preko mene mrtve moze me neko odvojiti od deteta, pa imala ja razloga i razloga, nema te sile.
|
|
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
*kissy* je napisao/la sledeće: | Postoji li opravdan razlog zbog kojeg majka ostavlja svoje dijete,i izgubi svaki kontakt sa njim,od samoga rođenja??? Postoji li zbilja nesto sto opravdava majku koja to učini? Kakva je to osoba koja tako nešto može da uradi? |
postoji opravdan razlog,a to je zato što su gore od bilo kakve kučke.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|