www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

"Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni...&q
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
Ohanzee
Banovan!

.:Tale Believer:.
<b>.:Tale Believer:.</b>

Datum registracije: 11 Feb 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 11, 2007 9:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nikada me nije tako... tako mala stvar cinila srecnim... kao danas
u konstantnom mraku tracak svetlosti dodje kao sunce veliko

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 17, 2007 4:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Very Happy imam izuzetnu moc zapazanja tako da mi takve "sitnice" ne prolaze neopazeno! naravno da one cine zivot moj Very Happy kad realno pogledam, retko da me nesto "veliko" tako puno razveseli. malo je tih velikih stvari u zivotu.
ovako je sladje Very Happy
jeeej!

carmen90
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 34

Datum registracije: 09 Maj 2007
Mesto: ***3 metra iznad neba***

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 21, 2007 2:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa ja obozavam male stvari.....sitnice koje za mene ucine meni dragi ljudi....ili koje ja ucinim za njih Very Happy

..:: MaYa ::..
Banovan!

° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
<b>° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °</b>

Datum registracije: 14 Okt 2006
Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 21, 2007 10:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

srecna sam jer me je moj dragi izabrao za zivotnu saputnicu...

dosta sam se promjenila od kako me je verio...

ipak se sada slazem da male stvari mogu da me ucine srecnom...

~ Banetova Žena ~

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 24, 2007 4:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Poveli smo razgovor kojeg nije imalo smisla poceti...

Ne zelim se razumjeti u svjetske burze o kojima ovaj "stranger" preko puta mene vjeruje da sve zna. "Dow Jones ne moze dalje ovako padati i sad je vrijeme, ni Nasdaq ne moze ici na gore... Sada treba uloziti dolar u ove dionice i one bondove, evo tako i Merryl Lynch kaze..." - stropotao je u vacuum mog sluha za ekonomiju rijeci koje su naravno na jedno uho ulazile samo zato da bi na drugo izisle...
Nisam kupio. Nedam se ja upicanjenim hohstaplerima sto vjecno jure konobarice i mirisu na berbera. Nije vjerovao da ce biti tako brzo odkantan...

Izisao je expressno iz Starbucks-a, nesretan i neobavljena posla. Nije prodao svoju iluziju brzo ugrabljenih materijalnih bogatstava jednom "istocnoeuropejcu" iscasenih ekonoskih navika. Bio je ljut kao sto ljut moze biti daleki predak nekog, po prezimenu bi se reklo, davnog Poljskog imigranta koji je prebjegao ili od gladi ili od Staljina ili od tko zna cega... Koji je prebjegao u daleku zemlju iluzija u kojoj ce njegov daleki potomak prodavati svoje iluzije drugima...

Starbucks je bivao nista manje prazan otkako je Amerizirani Polonez otisao sa svojim quasinostradamusovskim predvidjanjima. No ubrzo sam ga napunio svojim jedinim bogatstvom - ljudima koji su tu i onda kad sam daleko.

Moja bogatsva su moji prijatelji, to jest njih obojica. Ne malih tridesetak godina prijateljstva i vjernosti, nezamjenjivi tragovi jamica za pikulanje u parkovima, davnih pijanstava u zagrebackim bircuzima, bezbrojne slike s nekih veselja na kojima su se pjevale davne i divne starogradske pjesme... Nismo se zaboravili niti ikad budemo. I dok se zbog nafte i njene cijene vode neki veliki ratovi cijena ovog mojeg bogatstva nikad ne pada. I tako sam sretan zbog tog.

Moje velilko bogatstvo je i moja porodica. Njihova je ljubav cvrsca od platine i zlata, filigranski izvedena u zamrsenom kolopletu vjerovanja i oprastanja, tuga i radosti. Bespogovorna i razigrana, iza para krupnih ociju, cuva me od nekih mojih neucinjenih gresaka velika i iskrena ljubav mojeg djeteta. A do nje, sretna i u svojoj skromnosti i u svojoj neogranicenosti ljubav je one uz koju cu stajati i kad sva zlata i svi prstenovi potamne. I kad je tako i bog stoji uz mene i to bogatstvo moje koje cijenu ne gubi jer cijene ni nema...

Moje veliko bogatstvo su i moji koje ne znam. Moje bogatstvo su osmjesi nekih onih koji ce me jednom vec docekati negdje uz kavu, uz vino, uz okuku vremena na kojoj cemo, poput svih onih koje mogu zvati svojima, otvoriti korice teka svojih dusa u koje su upisane sve one srece i tuge, sve one tisine i rijeci koje bi zajedno presutjeli ili jedno drugom rekli samo da smo se mogli ranije sresti.

Moje bogatstvo su dlanovi mojeg oca i sve brige moje majke. To je bogatstvo sveto u svojoj cistoci i jednostavnosti. Uz njega je moje naljepse bogatstvo, ono ostavljeno u pergamenima Posavskih gena. Pjesma mojeg djeda odsluhnuta po poljanama nepregledne Panonske ravnice. I daleko tako Savom, pa uz Dunav do nekih krajeva ili mora za koje pitam se da li su ikad culi oni neki davni Poljski imigranti. Mozda i jesu... Mada ne vjerujem.
------------------

Sabravsi svoja bogatstva jednostavno sam bio sretniji od upicanjenog Amero-Poljaka koji nije ni znao da je pri samom pocetku napravio fatalnu poslovnu pogresku - ne poziva se u Starbucks na kavu nekog tko dolazi iz krajeva u kojima se pije najbolja kava na svijetu. Da samo to nije napravio - pa mozda bih ga i saslusao do kraja...

_sonj@_
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 06 Feb 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 09, 2008 1:00 pm    Naslov poruke: Kako pronaci srecu? Na vrh strane Na dno strane

Kako pronaci srecu?

Pogledajmo samo biljke kako svojim divnim cvetovima i prijatnim mirisima cine radosnim bica u svojoj okolini. Svojim liscem oslobadjaju kiseonik a nektarom hrane insekte.
Da li se drugi ljudi raduju susretu sa tobom i sa mnom vise nego jednom cvetu? Da li ispunjavamo predvidjeni smisao svoga postojanja? Da li zivimo za drugoga?
Sve na ovome svetu zivi za drugoga, osim gresnog covekovog srca.
Zasto? Zato sto je ono isuvise optereceno trazenjem srece, da bi moglo da voli. Covek, koji je u svom srcu duboko nezadovoljen, ne moze drugome da pruzi nista vise od onoga sto i sam nosi u svom srcu. Razmislimo o tome.
Covek koji je u svojoj sustini nezadovoljan, on trazi srecu koju nema, a moze da pruzi samo ono sto ima - nesrecu. Zato sto trazi srecu on postaje sebican, a zato sto pruza nesrecu - zabrinut, uplasen i gnevan.
Kako vi dozivljavate srecu? Da li se slazete sa ovim ili mislite da je u pitanju nesto trece?

Slične teme. Spojio aureliano.

carmen90
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 34

Datum registracije: 09 Maj 2007
Mesto: ***3 metra iznad neba***

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 01, 2008 12:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa zivot je satkan od tih ,sitnica,....
nekad mi mnogo vise znaci slucajan slatki uzdah voljene osobe nego brdo para.....a da ne pominjem kisne kapi,malo mache,nechiji osmeh ili pokret..... Very Happy

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 39

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 30, 2008 4:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Da li i koliko umete da uživate u 'malim' stvarima-u slučajnom osmehu, svanuću, tišini sa voljenima,...?

Uh ... koliko puta je jedan prelepi osmeh moje devojke mi u tom istom momentu popravio dan .. ili pak i jedno obicno kikotanje mog brata .. ma ..svaki osmeh ma koliko on bio " pogresan u vremenu " mi uvek moze izmamiti makar mali tracak nade za bolji dan.

bilja9131
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 55

Datum registracije: 20 Jul 2008

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 20, 2008 4:51 pm    Naslov poruke: Re: "Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni. Na vrh strane Na dno strane

Annabel_Lee je napisao/la sledeće:
"...i još čudnije kako često nam baš to nedostaje".

Ivo Andrić

Da li i koliko umete da uživate u 'malim' stvarima-u slučajnom osmehu, svanuću, tišini sa voljenima,...?
svakom treba srecu ciniti male stvari...

KLICIC
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 04 Jul 2008
Mesto: Cazin

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 21, 2008 5:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Istinito je jer i meni se milion puta desilo da me jako male stvari usrece.Uglavnom kad je u pitanju neka djevojka koja mi se svidja.Dovoljan je samo jedan pogled da mi popravi dan i usreci me.

Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>

Datum registracije: 02 Okt 2006
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 21, 2008 8:06 pm    Naslov poruke: Re: "Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni. Na vrh strane Na dno strane

Annabel_Lee je napisao/la sledeće:
"...i još čudnije kako često nam baš to nedostaje".

Ivo Andrić

To i jeste ono u čemu, iskreno, uživam... te sitnice čine moj život, i one su ti delići moje slagalice koji me čine potpunom i srećnom...

s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

P_r_e_d_a_t_o_r
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 32

Datum registracije: 05 Mar 2007
Mesto: Belgrade

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 21, 2008 8:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nekad jedna rechenica moze da me usreci,a nekad ceo dan da me neko pokusava osreciti ,nemoze
Ali preferira se ovo jedna recenica,nesto mi kaze,kazu.i evo mi osmeh...

Very Happy Very Happy

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> "Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni...&q Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 5 od 6

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon