www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Danasnja zrelost
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

Godine: 34

Datum registracije: 25 Sep 2006
Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 13, 2006 12:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To je tacno, ali isto tako i zalosno...
Mislim da je lepse i bolje kada neke stvari saznas kasnije..., a danas je to luxuz....

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *
Exclamation Being In Total Control of Herself Exclamation

ZVRNDULE
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 09 Sep 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 13, 2006 8:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da danasnja omladina sazreva veoma brzo zbog zivotnih problema sa kojim se svakodnevno bore ali ipak mislim da je to sazrevanje i suvise brzo i stize ih sve ranije...

filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>

Godine: 32

Datum registracije: 28 Jan 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 12, 2008 11:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mozda ja i jesam "mala" ali zamislite koliko su daleko stvari otisle kad ja primetim da je pocela da se menja moja kumica koja je 3 ogidne mladja od mene?
aaalo?
uzas...klinke su vec pocele da se sminkaju,da puse,da se sa drugarima ljube u usta na blic,a da ih pitate neki sinonim ili oznaku nekog hemijskog elementa-nista.
prebrzo rastu ali ne sazrevaju bas tako jako rano,cini mi se.
ja sam sazrela negde pred kraj osmog i u prvom srednje,mada su me uvek drzali za pametniju i razumniju od svog godista pa mi i nije bilo tesko,izgleda,da se podignem na neki malo visi i bolji nivo.
tek kad sam postala malo,malo starija mogla sam da sagledam i razumem neke stvari.
ne mislim ja bas da deca danas brzo sazrevaju....samo brzo odrstaju i odvajaju se od necega sto su do tada svakog dana radili,a zrelost je ono sto 98 % od njih ne poseduje.
svaka cast onim klincima,a znam ih mozda 5 u Zrenjaninu,s kojima moze da se prica,s kojima moze o kvalitetnim tremama i razumno da se prica.

♥ QueeN ♥
[°mama 3 anđela°]
<b>[°mama 3 anđela°]</b>

Datum registracije: 15 Feb 2008
Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 12, 2008 11:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tačno je da omladina ranije sazreva, ali to je zbog razvoja tehnologije, zbog svakodnevice i događaja koji ih okružuju. Deca ostavljaju u 5.godini igračke, ako ne i pre, i zamenjuju ih sa kompjuterom, igricama, mobilnim telefonima. Već u 10 godina dete sve zna o sexu, ljubavnim problemima. Devojke koje su 5., ili 6. razred, počinju da spavaju sa momcima, igraju po diskotekama u ''kavezu'', muvaju se starijim momcima koji imaju dobra kola, koji su puni para, pri čemu ne shvataju da trebaju biti deca dok ima život to pruža, da ne žure nigde, da je ceo život pred njima. Čini mi se kao da žure nekud da probaju sve pre vremena, kao da ne žele videti lepote detinjstva koje im život pruža.

Počinjem od sebe koja sam jako mlada upoznala budućeg muža, bila sa njim, on mi je prvi dečko, prva ljubav, moja prva sreća a udala u nepunih 17 godina. Da, bila sam zrelija od vršnjaka, shvatala sam šta znači brak, i dobrovoljno se upustila u to, ali da li je to prerano? Jeste, znam, no za mene je brak nešto sveto, nešto što traje do kraja života. Životni saputnik se jednom u životu bira, prava ljubav se jednom u životu nalazi. Uspela sam u tome, zato se ne kajem.
Wink

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 12, 2008 1:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Danasnja omladina ranije sazreva nego prethodne mozda i iz razloga sto roditelji vishe nemaju vremena da sa njima provode dovoljno vremena. Prerano upadaju u zivotne probleme, neka vazna zivotna pitanja se ostavljaju njima da oni odluche shta ce i kako ce bez ichije pomoci.

To shto hoce sve da probaju za mene to nije znak sazrevanja vec nedovoljne kolicine sive mase u glavi.

*kissy*
*zauvijek njegova*
<b>*zauvijek njegova*</b>

Datum registracije: 05 Sep 2006
Mesto: između jave i sna,vrha i dna

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 12, 2008 10:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ranije sazrijevamo jer nas sam zivot prisiljava na to...jednostavno moramo sto prije sazrijeti kako bi uspjeli ostvariti nesto i shvatiti da zivot nije samo zabava

**hell&granger neka vam je sa srećom**

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 13, 2008 1:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

od kad je "stupanje u odnose i ljubljenje" momenat koji oznacava pocetak zrelosti?
upravo se nezreli u to upustaju prerano, naivno, ne obaveste. I ne samo zato sto su nezreli vec jer im je to dostupno i to je trend.

Zrelost je nesto sto se stice godinama,iskustvom. Danasnja omaldina nije zrelija (cast izuzecima) vec brzopleta.

Johnny-Delija
Banovan!

Delija Sever - Forever
Delija Sever - Forever

Godine: 42

Datum registracije: 07 Nov 2006
Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 13, 2008 11:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gledam ove poruke pa se nešto pitam:Šta se to podrazumeva pod zrelošću?
Obrazovanje pa čak i neka životna iskustva nemaju veze sa zrelošću.Ja sam za mnoge stvari saznao i naučio o njima dosta i pre svoje desete godine,ali ja,danas,kad imam skoro 26 godina,sam daleko od toga da sam zrela osoba.Em,što izgledam mladje,em,što mi je i ponašnje često vrlo detinjasto.Fizička i polna zrelost nemaju veze sa emocionalnom i sociološkom(za ova dva termina sam čuo na TV-u) zrelošću.
Zato i postavljam pitanje:O kakvoj se zrelosti ovde misli?

Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva...

♥ QueeN ♥
[°mama 3 anđela°]
<b>[°mama 3 anđela°]</b>

Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 13, 2008 12:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Po nekom mom mišljenju, zrelost je objektivno sagledavanje određenih prioriteta u određenoj situaciji bez obzira na sopstvene težnje i prohteve, dakle bez nepotrebne subjektivnosti i suptilnosti. Bitno je ipak pri tome ne povrediti sopstveni identitet, ostati autentičan. To je zrelost i jačina.

S' jedne strane, nezreo je onaj ko traga. Dokle god se neko razvija, raste, traži odgovore, postavlja pitanja, on je nezreo. Od mladog čoveka se očekuje da izgradi ličnost, da zauzme stavove, da odabere put, i da se toga drži. "Karakter" je onaj ko slepo brani svoje već izabrane stavove ma koliko su oni glupi, a kad počne da nazire koliko su glupi onda treba da ih brani još više.. Zreo čovek je "karakteran", "principijalan" i "dosledan". Ono što je bitno u tom viđenju zrelosti nije bitno koliko su ti principi dobri nego koliko ih se dobro držiš. Nije bitno dokle si stigao sa razvojem nego da si prestao sa istim.

I šta je ono sto simboliše "zrelost" u socijalnom smislu? Posao i porodica. Zreo je neko ko se konačno batali sanjarenja i filozofskog maštarenja, i ko je spreman da posveti svoj život izdržavanju porodice.

U svakom slučaju, kada se nekome kaže da je nezreo to je zato što on nije onakav kakav mi mislimo da on treba da bude.
Osim ukoliko je osoba, koja je to kazala imala nešto specificno na umu, a u tom slučaju bi trebalo da ume to i da formuliše.

Anđela
inso umjetnica
<b>inso umjetnica</b>

Godine: 39

Datum registracije: 18 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 17, 2008 4:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Queen, samo da se nadovežem na jedan tvoj post ovdje gore, ne sazrijevaš ti time što ulaziš u brak, sazrijevanje nema veze s time, udala se ti sa 17 ili 27. Ne možemo se smatrati odma zrelijim jer smo neku promjenu u životu učinili.

Kao što kaže LOL, to se stiče godinama i iskustvima, a ne kad se predje neka dob ili učini nešt poput vjenjčanja, radjanja djeteta. Sorry, ne postaje se ni tad zreo, nego tek poslije kad skužiš da se sa time možeš nositi.

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 17, 2008 9:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
I šta je ono sto simboliše "zrelost" u socijalnom smislu? Posao i porodica. Zreo je neko ko se konačno batali sanjarenja i filozofskog maštarenja, i ko je spreman da posveti svoj život izdržavanju porodice.

Bez ljutnje ali u tom slucaju bi sve romske devojcice od 14-15 godina bile zrele Smile

♥ QueeN ♥
[°mama 3 anđela°]
<b>[°mama 3 anđela°]</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 18, 2008 12:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Bez ljutnje ali u tom slucaju bi sve romske devojcice od 14-15 godina bile zrele

Stavljam naglasak na ono ''posvetiti svoj život izdržavanju porodice'', a nisam rekla samo ''porodici''. Znači finansijski i psihički.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Danasnja zrelost Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 6 od 7

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon