:: |
Autor |
Poruka |
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
|
|
|
Ptolemej uvatija te, anđele
|
Datum registracije: 09 Feb 2008 Poruke: 12662 Mesto: Negdi na balkanu ...
|
|
Konjanik je napisao/la sledeće: | Ptolomej, najlakše je reči da neko NIJE normalan. Tako smo sebe riješili svih mogućih susretanja sa "takvim" ljudima i navodno, naša je duša čista. Mnogo je sličnih tema ovdje i na kraju se sve svede na to, da ljudima treba lječenje. Uvjek i samo lječenje, a nikad moja, tvoja, naša pomoč. |
Ja rado nudim pomoć u svim situacijama i od ničeg se ne ogradjujem,možda je ta riječ NIJE NORMALAN malo pretjrena i koristimo je u mnogih situacijama,al šta da kažem da takva osoba triba pomoć
|
|
|
RomEo_90 Upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 13 Sep 2007 Poruke: 338 Mesto: Loznica/Malmö
|
|
Prvo pricom; pa ako ne moze tako - motku u ruke, pa da ne bude 'samoozledjivanje' nego samo 'ozledjivanje'... 2 dana sa mojim matorim u podrumu, ko sto sam i ja prozivljavao kad sam bio klinac, pa da vidis kad bi se samoozledjivao...
|
|
|
|
|
|
milica.saska **principessa**
|
Godine: 36
Datum registracije: 11 Okt 2007 Poruke: 1263 Mesto: ~Destination Unknown~
|
|
RomEo_90 je napisao/la sledeće: | Prvo pricom; pa ako ne moze tako - motku u ruke, pa da ne bude 'samoozledjivanje' nego samo 'ozledjivanje'... 2 dana sa mojim matorim u podrumu, ko sto sam i ja prozivljavao kad sam bio klinac, pa da vidis kad bi se samoozledjivao... | .
To i ja kažem,tu je jedina pomoć,čvrsta ruka i sve rešeno
|
_________________ All we've ever wanted is to look good naked, hope that someone could take it, God save me rejection from reflection, I want perfection... |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
^nisam razumela sta si zelela reci, a isto tako se ne bih slozila sa Romeom, malac,zao mi je sto si takve traume prezivljavao,ali mislim da ipak postoji neko drugo resenje.
hajde,samo hrabro napred
|
|
|
|
|
|
Ptolemej uvatija te, anđele
|
Datum registracije: 09 Feb 2008 Poruke: 12662 Mesto: Negdi na balkanu ...
|
|
Ma i ja sa se nike pute dobro ozljedio, samo slučajno
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Lično to smatram bolešću.Ne mogu da se sjetim,ali pročitao sam negdje da je saoozljeđivanje karakeristično za ponašanje članova neke sekte.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Samoozlijeđivanje i jeste definisano kao "bolest" ili blaže rečeno poremećaj ma koliko se to nama svidjelo ili ne...toga je uvijek bilo što iz "nekih " navedenih razloga u tekstu na samom početku , što od dokazivanja pred drugima ili možda čak i pred samim sobom , ili ono da budemo IN jer to rade i oni oko nas...
Dok sam bila u srednjoj školi poznavala sam nekolicinu koji su gasili cigarete po tijelu i u ustima da dokažu nekome kako to oni mogu , urezivanja po ramenima inicijala ili cijelih imena neke cure ili dečka...
Smatram da ima mnogo drugih načina da se dokaže nešto a samoozljeđivanje jeste bolest i problem....
Usaglašavam se sa Konjanikom kada kaže ( jer nije mislio on tako kao što su pojedinci mislili) da ne trebamo da osuđujemo i odbacujemo od sebe takve osobe i da ih jednostavno "bacimo" kao što bacimo iznošenu maicu....To je uistinu veliki problem ,čiji oporavak traje duže no što se misli i vjerujte da je mnogo efikasnije ako toj osobi pružite barem lijepu riječ ili je ohrabrite da prestane da čini to sa samom sobom i svojim tijelom...
Previše smo postali "bahati" i egoistični jer mislimo samo na sebe i da je nama dobro a kako je onome oko nas šta to nas boli briga...jer sve je dobro dok je meni dobro..ali kad meni počnu kola da idu niz brdo aman ljudi pomagajte Što kažemo mi u BiH...nestalo je merhameta u ljudima!!!
Ne osudjujem osobe koje same sebi nanose povrede , ali sam uvijek za to da se ma koliko je u nasoj moci potrudimo i pokusamo dignuti tu osobu na stabilne noge , otvoriti joj oci i um razbistriti da prestane s tim.
I :@Kraljice moja
Nije sramota liječiti se niti je to za osudu i gađenje prvo...
Drugo draga moja nikad se ne zna sta nosi dan sta nosi noc i niko pa ni ti ni ja niti bilo ko ne moze znati sta ga sutra ceka i kako ce se izboriti s tim...
Ali kako god mi smo smrtnici jaki samo tako pa nam je ipak lakse nekoga osuditi i pljunuti na njega nego mu prici i ako nista pokusati pomoci...ma sta to nas briga jer to se ne desava nama niti se to nama moze desiti...
A da li nam se uistinu takvo sta moze desiti??? Ili ne moze???
EEEe to je druga tema i druga prica
@foryou10 Istina jeste da dobijamo informacije da je samoozlijedjivanje dio rituala pojedinih sekti..ali nije i ne mora biti da je to jedini uzrok i razlog..i ne moras biti pripadnik neke sekte da bi se samoozlijedio..pozdrav
Konjo znamo mi sta je pjesnik htio reci samo zavitlavas slova plaho pa mora se citati izmedju redova i ispod slika..poz Konjanik
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
filicka *hoppípolla*
|
Godine: 32
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884
|
|
ne kazem,mozad samopovredjivanje i jeste bolest ali ja taj postupak jednostavno tako ne dozivljavam.
drago mi je sto bar Konjanik konta,zato sto je prosao kroz to.
nije to ljudi bolest,ako nije cesto i preterano,ja naprimer volim da vidim kako mi curi krv i znam jos hiljadu ljudi koji to vole,a znam provereno da ni ja ni oni nismo ludi.
samopovredjivanje je po meni samo trenutak slabosti i nemoci,i to prodje...ako ne prodje vec nastavi da se ponavlja i intenzitet povreda se pojacava-onda je to vec bolest.
toliko.
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
|
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...
|
|
Alexns je napisao/la sledeće: | Konjanik je napisao/la sledeće: | I to što pišete pod hitno na ljećenje, i to je velika glupost. Avtomatski znaći, odbacile ste te ljude od sebe, a možda sve što je njima potrebno je vaše prijateljstvo, ali pošto su po vama oni SAMO za ljećenje, vas nema. Pa vala i bolje. Ako je rješenje za vas, to, da se šalju nekom u bijelom mantilu, onda vam svaka čast. Mjesto da se upitate, mogul ja nešto učiniti, vi bi to po brzom postupku!
|
Svaka cast tebi sto zelish da pomognesh ali to su ljudi koji su psihicki nestabilni ma koliko ti zeleo da izbegnesh imenovanje. Njihovi mozgovi ne vide sliku onako kako ti to vidish, ok je sto zelish da pomognesh ali ponekad, zapravo cesto u zelji da se pomogne stvari se josh gore pogorshaju. Da, mozda jeste sve sto je potrebno prijateljstvo ali iz "nehata" mozesh napraviti mnogo gore nego sto jeste. |
Hey, citajuci ovu temu, mozda bih i ja trebala da se umesam, bar sa medicinske strane. Mogu samo da potpisem sta je Alex vec napisao! Momci i devojke koje se samipovrdjuju imaju definitvno problema sa stvarnim vidjenjem sveta. Zbog toga molim vas, pomozimo devojci! NE ovde na forumu, nego joj pomoci da skupi snagu i ode kod lekara, jer psiholozi su ti koji stvarno mogu da joj pomognu! Hvala na paznji!
P.S. @Konjanik, psihoze, bilo kojeg reda se stvarno ne lece ovde nego u nekoj od ustanova
|
|
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
*miss jr* je napisao/la sledeće: | Alexns je napisao/la sledeće: | Konjanik je napisao/la sledeće: | I to što pišete pod hitno na ljećenje, i to je velika glupost. Avtomatski znaći, odbacile ste te ljude od sebe, a možda sve što je njima potrebno je vaše prijateljstvo, ali pošto su po vama oni SAMO za ljećenje, vas nema. Pa vala i bolje. Ako je rješenje za vas, to, da se šalju nekom u bijelom mantilu, onda vam svaka čast. Mjesto da se upitate, mogul ja nešto učiniti, vi bi to po brzom postupku!
|
Svaka cast tebi sto zelish da pomognesh ali to su ljudi koji su psihicki nestabilni ma koliko ti zeleo da izbegnesh imenovanje. Njihovi mozgovi ne vide sliku onako kako ti to vidish, ok je sto zelish da pomognesh ali ponekad, zapravo cesto u zelji da se pomogne stvari se josh gore pogorshaju. Da, mozda jeste sve sto je potrebno prijateljstvo ali iz "nehata" mozesh napraviti mnogo gore nego sto jeste. |
Hey, citajuci ovu temu, mozda bih i ja trebala da se umesam, bar sa medicinske strane. Mogu samo da potpisem sta je Alex vec napisao! Momci i devojke koje se samipovrdjuju imaju definitvno problema sa stvarnim vidjenjem sveta. Zbog toga molim vas, pomozimo devojci! NE ovde na forumu, nego joj pomoci da skupi snagu i ode kod lekara, jer psiholozi su ti koji stvarno mogu da joj pomognu! Hvala na paznji!
P.S. @Konjanik, psihoze, bilo kojeg reda se stvarno ne lece ovde nego u nekoj od ustanova |
I ja sam hteo nešto slično da kažem o ovome,ali nisam dovoljno stručan da mogu o ovome da govorim.Ovo što je *miss jr* rekla sve stoji jer je jedna od onih koji su merodavni da o ovome govore.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...
|
|
Jos jednom da napomenem da osobe koje se smopovredjuju ne smatram niti ludim, niti nenormalnim, to su obicno psihoze iz svakodnevnog zivota, ali to su sve faze u razvoju svakoga od nas. Zbog toga, filicka, molim te jos jednom, skupi snagu i idi kod nekog lekara, pomocice ti definitivno! Ako ja mogu da ti pomognem, javi mi se preko pp-a
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|