:: |
Autor |
Poruka |
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: |
"hrabar je onaj koji pobedi sebe" mi je nekako usko vezano sa upoznavanjem samog sebe...
sto nije ni malo lako... shvatanje sebe, svojih potreba...
uzimati sebe zdravo za gotovo... meni nije nacin zivljenja...
|
Waauu...uravo ono sto sam mislio al' nesam mogao da "definisem". Prvi, i ustvari najveci korak na tom putu je upravo ovaj citirani deo ali...Mozda dobijete jednu bitku ali rat se nikada nece zavrshiti
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Zar treba izjednačiti 'upoznati' i 'pobediti'
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Zar treba izjednačiti 'upoznati' i 'pobediti' |
covek je vec odgovorio
Alexns je napisao/la sledeće: | Mozda dobijete jednu bitku ali rat se nikada nece zavrshiti |
primera radi.... kada kod sebe nadjes kariku koja preti da pokida lanac... i zasigurno znas da je neophodno da se ta karika zameni, ojaca... i krenes sa koracima da se to i desi... poceo si jednu bitku...
nije potrebo da krivis sebe... niti da sebe kategorises kao nesto sto ne valja...
potrebno je da nesto ucinis da se vise tako ne osecas... trebas da se promenis...
i to je rat... sam sebi najveci neprijatelj!
he "Doktor Dzekil i gospodin Hajd" ... zvuci li poznato?
Svako u sebi ima po jednog Hajda
E sada ovo ima apsolutno smila "Hrabar je onaj koji pobedi sebe"
Ostavi ili pobedi zver u sebi... ako si nemocan... uradi sto je i doktor Dzekil...
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Biti svoj ne znači uzimati zdravo za gotovo. Biti svoj znači biti originalan i jedinstven, dosledan sebi.
Pobediti svoje mane i time unaprediti sebe je jedini kontext u kome ja vidim da misao iz naslova ima smisla.
Inače, ići protiv sebe, truditi se da nadjačaš sebe samoga, boriti se protiv svog ega, emocionalnog / umnog Ja, izgubiti identitet...čemu vodi? Čemu sputavati ono što jesmo? Zarad čega? Ili koga? Rolling Eyes
Samo ako raširiš krila osetiš visine Smile |
"Biti svoj" svakako znaci biti dosledan sebi, originalnost, jedinstven... svako je jedinstven i originalan na svoj nacin... neko vise, neko manje... "Biti svoj" moze da ima i negativnu konotaciju...a "Hrabar je onaj koji pobedi sebe" tesko da moze negativno da se protumaci...
A ne ici protiv sebe? ... ima li to veze sa onim "takav sam kakav sam"?
Ne vidim da se ispitivanjem samog sebe ikako gubi identitet... naprotiv... definise se i jaca... ego? napumpan ego... se ispumpava padom sa visina...
Samo za sebe, ides protiv sebe... zbog drugog, ne... samo za sebe... mada ce neko i imati koristi od toga... neko bitan... ali to nema veze sa temom...
samim tim... "Biti svoj i dosledan sebi"...sputava li se covek koristeci te fraze?
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
|
|
|
Onda se ovo geslo svodi na samokontrolu.
Ako samokontrolišeš loše navike, mane, negativnosti - onda se slažem da to jeste ne samo hrabro, već i korisno. Međutim, ako ideš protiv sebe i time sebi patnju nanosiš, kočiš se i sputavaš, 'želim, ali...ne, ipak ne', a srce pri tom hoće da iskoči...ma, dajte...čemu život ako je moja pobeda mojih želja poraz
|
|
|
|
|
filicka *hoppípolla*
|
Godine: 32
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884
|
|
Volela bih da mogu da pobedim svoju emotivnost,tj. da je malo smanjim.
Da pobedim svoju tugu...da pobedim svoju agresivnost.
Protiv sebe definitivno treba ici samo kada se mora...ja protiv sebe nisam isla da bih sacuvala svoj ponos i sada se jako kajem zbog toga...
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
|
|
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Onda se ovo geslo svodi na samokontrolu.
Ako samokontrolišeš loše navike, mane, negativnosti - onda se slažem da to jeste ne samo hrabro, već i korisno. Međutim, ako ideš protiv sebe i time sebi patnju nanosiš, kočiš se i sputavaš, 'želim, ali...ne, ipak ne', a srce pri tom hoće da iskoči... |
Vec rekoH: "...Shvatiti i obuzdati...Ali ne obuzdati kao prosto sputavati i kontrolisati(ogranicavati)..."
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | čemu život ako je moja pobeda mojih želja poraz |
Hmm, ovo je pitanje koje mnogi dijabeticari postave sebi prolazeci pored poslasticarnice. Ponekad morash necega i da se odreknesh zbog necega visheg. Necesh mi valjda reci da cesh se pre odreci zivota nego da se odreknesh jedne loshe navike?
|
|
|
|
|
|
|
|
Citat: | Necesh mi valjda reci da cesh se pre odreci zivota nego da se odreknesh jedne loshe navike? |
Neću ti reći Ponoviću: Citat: | Ako samokontrolišeš loše navike, mane, negativnosti - onda se slažem da to jeste ne samo hrabro, već i korisno. |
Samo kažem da ako (u)gušimo svoje želje od kojih smo, valjda, satkani - koja je svrha našeg bivstvovanja? Ne želim (a i ne umem) da pobedim svoje želje, svoja htenja, one me čine živom
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Samo kažem da ako (u)gušimo svoje želje od kojih smo, valjda, satkani - koja je svrha našeg bivstvovanja? Ne želim (a i ne umem) da pobedim svoje želje, svoja htenja, one me čine živom |
stakani jesmo od svojih zelja i to tako treba da ostane
ali sta je sa zeljom za "usavrsavanjem"?
svasta nesto zelimo ... jesmo li se kada zapitali da li je to dobro po nas (da ne ukljucujem da bi zelja trebala da se odnosi i na to da ostvarivanjem iste nekom drugom ne stetimo)?
ako se nismo nikada zapitali da li je svaka zelja dobra po nas... nismo se bas bavili istrazivanjem sebe samog...
nemoguce da je svaka zelja po default-u dobra
ne slazem se da nas zelje cine zivim... vise zivim po ubedjenju da nas rezultati tih zelja cine veoma zivim...
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|