:: |
Autor |
Poruka |
Vlada_R ///M
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
Vaxter je napisao/la sledeće: | Nemam nishta da kazem protiv, vec samo za.
Postoji, ipak, jedno ali...
Koji hard disk imash na laptopu?
Ubuntu ima jednu ruznu naviku da ubija seagate i western digital hardove na laptopovima, tako da bih ti preporuchio neku drugu distribuciju, ako imash neki od ta dva...
Za ovo sam saznao tek nakon shto mi je riknuo jedan seagate i jedan wd... |
HD mi je od marke Hitachi/IBM
evo neke specifikacije koje sam nasao:
2,5 inch HDD
80 GB
4200 rpm
Interface ATA-6
12.0 ms
|
|
|
|
|
|
Vaxter Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Sep 2004 Poruke: 605 Mesto: Šimanovci
|
|
Onda nemash shta da prinesh...
Bar koliko je meni poznato...
|
_________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse |
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
Postavicu neke screenshots kad budem imao vremena...
|
|
|
--hell_soul-- ..:: sve si mi ti ::..
|
Godine: 35
Datum registracije: 18 Dec 2007 Poruke: 9354 Mesto: **over the sky**
|
|
linux nema bas neku veliku softwersku podrsku.. a neku kazu da i manje virusa 'napada' , to je iskljucivo zato jer se malo koristi doticni operativni sistem.Nisam siguran ali mislim da 90% se koristi Windows kao OS, i normalno da ima vise spyware,virusa za taj OS.
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Jedan od razloga je upravo taj sto Win koristi daleko vise korisnika koji nemaju osnovno informaticko obrazovanje - za razliku od Linuxa za koji, slozicemo se, ipak se opredeljuju iskusniji korisnici. Dakle prevencija koju iskusniji rade daje rezultate.
A da nema bas veliku softversku podrsku ne bih se slozio sa tobom. SVE sto radi na Win-u radi i na Linuxu (wine je mnogoooooooo mocna stvar) a plus ima izobilje aplikacija za Linux koje su skoro sve free.
|
|
|
|
|
|
ClubDJTeam_1 Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Avg 2009 Poruke: 28
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
|
|
Verovali ili ne ja se vratio Win-u i vise uopste nemam potrebe da ga menjam... Skoro sam nesto tako upao u raspravu na ovu cuvenu temu "Windows vs. Linux" i decko koji je tvrdio da Linux nije nista bolji a ni gori od Win-a pitao me je "Razmisli koliko si Manual-a i Readme fajlova procitao za Windows a koliko za Linux?" i "Koliko si nekad trazio po netu podatak kako nesto da podesis na Linuxu a koliko da isto tako nesto uradis na Windowsu?".
I zaista kad pogledam koliko sam energije i vremena ulozio u trazenje odgovora i podesavanje Linuxa, koliko raznih web strani prelistao i citao sve i svasta - shvatih da ni upola od tog vremena nisam posvetio Windowsu.
Uzeo sam licencirani Win XP Prof SP3 preko faxa i poceo polako, mogu vam reci da ima poprilicno informacija koje se mogu naci za najrazlicitije probleme i da mi Windows sada radi zaista bez ikakvih problema i virusa. A od zastite zaista ne koristim nista spektakularno - AVG i Windows Firewall...
Poenta price: Potrudite se oko Windowsa koliko se trudite oko Linuxa i bicete zadovoljni i jednim i drugim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
S' tim shto, i dalje, postoji chesta potreba da ga reinstalirash, jer je win jednostavno takav da talozi kojekakvo djubre, i vremenom sve loshije radi...
Jedna od sitnica koja mene kod linuxa kupuje...
Shto se chitanja ovoga i onoga tiche...
To si radio godinu dana, mozda, dok nisi nauchio i namestio.
Koliko si godina u kontaktu sa win-om?
Ja sam vishe vremena win-u posvetio, sigurno.
Ako nishta drugo spremajuci mcse.
Naravno, i dalje je out of the box neprikosnoven macos.
Nema shta da uchish.
Sve radi i sve jednostavno, ali zato ima i svoju cenu...
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
|
|
Dobro vremenski sam duze na Windows-u nego sto sam bio sve zajedno na Linuxu (ili tu negde 50 - 50). Citam idalje kad treba nesto da namestim oko cega lupam glavu - Linux je jednostavno takav da stalno ucis Ili sam barem ja bio u tom tripu.
Sto se Windowsa tice nakon instalacije trebalo bi jedno dva dana podesavati servise, gasiti nepotrebne, srediti polise itd... i na kraju moze da radi lepo. Naravno prvi put da sastavim duze od mesec mesec i po bez format/reinstall-a Windowsa je tek sada kada sam nabavio licencirani Win XP - zaista ima razlike ma sta pricali. Redovan update se podrazumeva (najbolje Auto Update svaki dan u isto vreme)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Naravno da ima razlike...
Prva i osnovna je shto slipstreamovane verzije nisu onakve kako su drugari iz ms-a namenili da budu, vec se neko igrao i menjao.
Pogotovo shto se slipstream radi tako shto se sistem prvo instalira na mashinu, izvrshe se modifikacije, pa sa ponovo od toga pakuje instaler.
Shto se toga, da stalno uchish sa linuxom, tiche...
Nije li to poenta?
Nauchiti neshto?
A pogledaj realno oko kojih stvari si se muchio i chitao.
Da namestish kompozitni menadzer, neki zajebani 3d driver, da ne renderujesh sa mesom, i tako kojekakve stvari kakve ni slichne na windozi nikada nisi radio niti cesh ikada raditi...
I naravno, standardno budzenje drivera, ali to je sada vec politika i biznis, shto proizvodjachi hardware-a nece da prave drivere za linux.
Velike su pare u igri...
Prosechnom korisniku i najvecoj neznalici bi bilo svejedno.
Chak bi im mozda linux sada i bio lakshi.
Sve bi im radilo stabilnije i brze, nema instalacije drivera i programa, vec sve ima sa sistemom.
Ako i mora da instalira, ne mora da trazi program po netu, vec pokrene package manager i kuca shta mu treba...
Samo onima shto igraju igrice ne bi bilo svejedno...
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|