www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Govoriti ili podrazumevati ?
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>

Datum registracije: 02 Okt 2006
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 26, 2006 2:56 am    Naslov poruke: Re: Govoriti ili podrazumevati ? Na vrh strane Na dno strane

budidobar je napisao/la sledeće:
shta je vama lakshe ? kada se govori o svemu, ili pak podrazumeva ?

Pa, iz iskustva, mnogo mi je lakše da nekom sve lepo objasnim, i kada ta osoba meni kaže šta ima, zato što, ponekad, misli nam se ne poklope, i osobe se ne razumeju na pravi način, a to, nekada i ne izadje na dobro... Zato je mnogo bolje govoriti, nego podrazumevati...

s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

..:: MaYa ::..
Banovan!

° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
<b>° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °</b>

Datum registracije: 14 Okt 2006
Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 03, 2006 7:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mislim da je mnoogo lakse objasniti jer nekad ono sto mi podrazumevamo na jedan nacin, mozda neko podrazumeva na drugi nacin...

~ Banetova Žena ~

vmirko
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 14 Dec 2004
Mesto: beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 03, 2006 9:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da ono za sta smo sigurni da nece biti pogresno shvaceno treba da se podrazumeva, a da ono sto nije bas najociglednije treba reci, za svaki slucaj.

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 49

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 31, 2007 6:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nema od podrazumevanja skoro ništa. Mora da bude kazano, pitanje mora da bude pitano... Mogu ja da podrazumevam za sebe koliko hoću, dok ovaj moj preko puta ne zna šta ja mislim, teško da se posolimo bez nesuglasica, zabluda.
Ovo me podseca na famozna "user manuals", gde je tehničar sebi sve uspeo da dočara, a useru nishta nije jasno jer ne zna da je ovaj nešto podrazumevao. I tako u krug.
Pričati, pričati, reći, reći,...

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

Konjanik
Ludi Bosanac
<b>Ludi Bosanac</b>

Godine: 44

Datum registracije: 29 Avg 2006
Mesto: Na žalost, Velenje

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 31, 2007 9:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neke stvari se podrazumjevaju, ipak, ja sam čovjek priče. Volim konstruktivne debate, pa i o stvarima koje se podrazumjevaju. Kao što je rekao Baraba, ovaj preko puta mene ne može znati šta ja mislim.

*Black_Onyx*
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 26 Maj 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 31, 2007 3:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bolje je govoriti....Svi mi podrazumevamo razlicite stvari...
Znam cak nekoliko situacija gde ljudi ustvari misle isto ali se svadjaju,bas zato sto nisu nasli za shodno da pricaju,nego su oboje kao nestp odrazumevali...Stoga,posto ljudi ne mogu da citaju misli,a vec imamo moc govora,mislim da treba govoriti...

Ohanzee
Banovan!

.:Tale Believer:.
<b>.:Tale Believer:.</b>

Datum registracije: 11 Feb 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 31, 2007 4:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sta raditi u slucaju kada nesto podrazumevas a nisi rekao?
kada podrazumevas, a tvoj (recimo) partner nema osecaj da se neka konkretna stvar kod tebe podrazumeva... mozda nisi dovoljno pokazo delima da se nesto podrazumeva... mozda je neko propratno delo signaliziralo partneru da se ne osecas u istom pravcu... gomila je razloga zbog cega se dvoje ljudi u nekom trenutku ne razumeju dovoljno...
da li se u tom slucaju gubi poverenje?
Nije dovoljno da mislis o nekoj stvari i da je jako osecas... moras to nekako i da pokazes. u slucaju da napravis mali ili nikakav gest "podrazumevanja", pod uslovom da tvoj partner oseca isto, pomisli ce da si ti hladan prema nekoj stvari.
ja imam problem da se ponekad dovoljno otvorim. veoma retko ali se desava da zbog nekih privatnih problema zapadnem u laksi oblik depresije i delimicno se zatvorim prema svojoj devojci. sve to uradim nesvesno.
u tom stanju mi se ne gube osecanja vezana za devojku. ali zbog toga sto ne delam dovoljno i ne pocinjem razgovore o nekim temama moja devojka pomisli kako se kod mene neke stvari ne podrazumevaju u dovoljnoj meri kao kod nje. kod mene izostane neverbalna komunikacija odnosno sve ostane zatvoreno u glavi i dusi. u trenutku kada mi se iz nekog razloga skrene paznja na nedostatak neke od komunikacija, istog momenta se trgnem iz tog stanja i za cas postanem svestan svoje pasivnosti. kao da se otkaci neka kocnica i pusti me dalje. odmah se otvaram i u narednom preiodu zelim da pokazem i dokazem kako se i kod mene podrazumevaju neke odredjene stvari i kako mislim i osecam u istom pravcu kao i ona.
kako onda za kratko vreme dokazati da se osecaj nije izgubio i da je i dalje prisutan? U tom slucaju malo pomazu obljasnjenja i opravdanja. svaki razgovor na tu temu je beskoristan. Tako da ni razgovor nije nacin da se pokaze partneru da se kod vas nesto podrazumeva. I dela koja se ucine ne pomazu dovoljno da bi se partner ubedio.
Kako u tom procesu i bilo kom drugom napraviti balans izmedju verbalne i neverbalne komunikacije?
sa ciljem, da oboje u vezi ni jednog trenutka ne posumljaju u "podrazumevanje" onog drugog?

Dejan71
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 53

Datum registracije: 17 Feb 2006
Mesto: NBGD

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 02, 2007 11:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ima stvari koje se podrazumevaju i koje se ne podrazumevaju (i opet sve zavisi od situacije do situacije, od onih koji su akteri odredjene situacije ...itd...) i gomila dokaza za to! Oni koji podrazumevaju stvari ce navoditi dokaze koji njima odgovaraju i obratno, oni koji vole da sve natenane objasne uvek ce naci odgovarajuci primer koji njima ide u prilog. Normalno, kao i sve sto se tice medjuljudskih odnosa nista nije crno i belo... U svakom slucaju podrazumeva se da mnogi misle kao i ja a sve ovo sam napisao (rekao) zbog onih koji ipak vole objasnjenja!!! Smile

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 25, 2008 10:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U društvu(posao i sl. ) - ništa se ne podrazumeva, sve navedite, cisto za svaki slučaj.

U onim užim krugovima situacija je već drugačija, maximalno opušteno, samo se ''prepustite''... Very Happy

The tears of a clown make the whole world laugh.

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 39

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 26, 2008 4:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dosta se moze reci direktno ali se neke stvari mogu razumeti i bez kazivanja direktnog znacenja toga sto smo hteli da kazemo odredjenoj osobi.

persidaS
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 07 Maj 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 19, 2008 12:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

uzasno mrzim osobe koje misle da im mozes citati misli. lepo jasno i glasno reci sta hoces i kako hoces i mirna Backa ( i Srem i Banat Wink )

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 28, 2010 9:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Oduvijek sam kroz razgovore dobijala gotovo neobjašnjiv napad panike kada mi osoba u sred priče kaže: "Pa to se podrazumijeva!", a da do kraja nije saslušala ni šta govorim, a možda me nije od početka ni slušala...ko zna... Molim?! A šta se podrazumijeva?! Ono što neko podrazumijeva, ne moram i ja, tako i obrnuto. Naravno da je uvijek bolje da se misli i namjere pretoče u riječi da bi svima bilo jasno šta ti pod tim svim "podrazumijevaš". Govor i jezik i jesu proistekli iz potrebe da se zna šta ko želi reći, kakve su potrebe i ne volim da nekome čitam misli, niti imam takvu moć i sposobnost.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Govoriti ili podrazumevati ? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon