:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Oko 45% ljudi (uključujući i muškarce) na pitanje "koju biste boju kose odabrali da se ofarbate" odgovara jednoglasno - "plavu". Pošast plave kose, koja istrajava uprkos smeni trendova, fenomen je (skoro) neobjašnjive prirode. Pepeljastoplava, smeđeplava, skoro bela... sve vrste plavih nijansi i dalje su na vrhu prioriteta.
Oduševljenje plavom kosom potiče još iz davnih vremena, kada su žene na veoma različite načine od današnjih postizale svetliji ton kose. To se činilo na sledeći način: kosa se premazivala specijalnim sapunima ili pomadama, a potom bi se satima sedelo na suncu - dok ne posvetli. Postojao je i lakši (ali manje trajan) put do plave nijanse - kosa se posipala prahom čiji su glavni sastojci bili polen i izmrvljene latice žutog cveća. Docnije, za one koji su želeli uverljiviji izgled, pravljene su perike (jedan od prvih "masovnih" proizvođača plavih perika bila je Holandija).
Međutim, svi pomenuti pristupi imali su više mana, a potreba za posvetljivanjem kose s vremenom je postajala sve izraženija. To je urodilo nastankom prve farbe za kosu, "smućkane" daleke 1907. godine u pariskom stanu hemičara Ežena Šulea (docnije, osnivača kompanije L'Oreal). Od tog trenutka stvari su krenule nezadrživo napred: plava kosa promovisana je kao ultimativni modni krik posredstvom platinastih holivudskih glumica, a ova "manija" se putem filma proširila brzinom svetlosti.
Ponekad je zgodno promeniti boju kose i osvežiti čitavu pojavu (naravno, ako ste spremni da se uhvatite u koštac sa svim neprijatnim šalama koje će se odnositi "i na vaš račun"), ali ne i po svaku cenu. Poplava ružno izblajhanih kosa koje se svakodnevno vijore gradom može vas lako utopiti u uniformnost i učiniti da zažalite za svojom prirodnom bojom. Zato - razmislite dva puta pre nego što se odlučite...
|
|
|
FANATIC-NS PARTY MAN
|
Godine: 47
Datum registracije: 18 Jul 2004 Poruke: 979 Mesto: Novi Sad
|
|
Naravno da treba biti plavusa!
Zivele plavuse!
|
|
|
|
|
|
bad_kitty Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 22 Avg 2004 Poruke: 153 Mesto: Beograd
|
|
i one sa debelim crnim obrvama?
|
_________________ Kaze Crnogorac ocu:-Vec sam deset godina na studijama elektrotehnike,dosta mi je ,prelazim na medicinu.
Kaze otac njemu:-Ti kako hoces,ja i deda ostajemo. |
|
|
|
|
CatchTheWreck Jecika_84 muz No.2
|
Godine: 43
Datum registracije: 06 Sep 2004 Poruke: 6273 Mesto: Cataro
|
|
zasto plavusa..... i ostale su podjednako dobre......
|
_________________ u ziwotu wodi rachuna kome cesh
dopustiti da ti se priblizi,
jer nije swako DOSTOJAN
da bude u twom drushtwu,
drzi jezik za zube,
a ledja uz zid,
mozda i uspesh da PREZIWISH
bez posledica,
u owom smradu.... |
|
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Po meni devojka da bi bila plavusa treba da ima izrazito prelepe crte lica da bij joj pristajala plava boja...
Crna boja pristaje svakoj osobi dok plava nekog zna dosta da unakazi.. :thumbright:
|
|
|
|
|
|
|
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
hehe ja se bas farbala,u plavo naravno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sanjice ti imas prelepe oci,i izrazito slatku facu tako da tebi pristaje plava boja..
Zamisli mene ofarbanu u plavo...QQ strasno...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hvala Jano Tebi nikako nebi plavo stajalo,lepa si crnka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hvala srce,mada mi fino stoje plavi pramenovi...to su mi svi rekli ali nekako sam vise za prirodnu boju.. :-k
|
|
|
|
|
|
kice Iskusni član
|
Godine: 53
Datum registracije: 25 Jul 2004 Poruke: 768 Mesto: Vojvodina Titel
|
|
Plavo ,plavo i samo plavo
|
_________________ deca su najvece blago na svetu! |
|
|
|
|
Mala_Zvezdica Interceptorov Kikiriki
|
Godine: 42
Datum registracije: 21 Dec 2003 Poruke: 5243 Mesto: Frankfurt - Zemun
|
|
meni dosta njih govore da se ofarbam u tamno plavo, al bogami necu,bila sva smesna i ovako sam dosta smesna!
|
|
|
|
|
|
|
A nije lose i pola plave,pola crne farbe...ba budemo 1-1..
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|