:: |
Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Ono što nas ne ubije - to nas jača.
(Fridrih Vilhelm Niče, nemački filozof)
Verujete li da nas nevolje i tragedije pripremaju za život i da se suočavajući se sa problemima zapravo kalimo?
Da li su prošle i sadašnje lekcije ojačanje za ubuduće?
Ili smatrate da nas, pak, čine ranjivijim, da je svaki naredni udarac so na ranu?
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Definitivno istina, ako se mene pita.
Srećom, na neki način mogu reći, imao sam situacija i događaja iz kojih sam izišao jači no prije.
Sve su to iskustva, a teža iskustva nas uče kako reagirati, što činiti u određenim situacijama. Iako postoji i ona koja kaže da se treba učiti na greškama drugih, kada se uči iz vlastitog iskustva, lekcije se bolje upamte.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Lilly lovedoll *GiMmE mOrE*
|
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 3257
|
|
Naravno istina je.....I nemam nista vise da kazem trenutno....Posle svega budemo nekako jaci i ako se nesto ponovi, predjemo preko toga lakse nego pre...
|
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | Definitivno istina, ako se mene pita.
Srećom, na neki način mogu reći, imao sam situacija i događaja iz kojih sam izišao jači no prije.
Sve su to iskustva, a teža iskustva nas uče kako reagirati, što činiti u određenim situacijama. Iako postoji i ona koja kaže da se treba učiti na greškama drugih, kada se uči iz vlastitog iskustva, lekcije se bolje upamte. |
nista ne bih dodao sem... skupo kostaju te lekcije koje ucis iz vlastitog iskustva.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Što nas ne ubije - jača nas. Ili: učimo se na vlastitim greškama. Ili: Naš čitav život je škola, učimo se dok ne umremo, i tad ne znamo sve.
Dosta puta (na žalost) sam se našao u istim pozicijama ko nekad prije, i zahvaljujući prošlim iskustvima, loše doživim sa puno manje žalosti i gorčine u sebi. Ali ipak sve zavisi od ličnog karaktera. Ako znamo da prihvatimo prošlost, i loša iskustva, i ako znamo to okrenuti sebi u dobro, onda nas sve to jača, a u suprotnom...
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
SmashingPumpkin Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 30 Jan 2007 Poruke: 76 Mesto: Kula nazalost...nemam knjizaru!!
|
|
ziva istina.mada kako znamo da nas nesto ubija ili ne? i sta je uopste ubistvo ? sta je jacanje? zasto jacamo? zasto umiremo? xexe previse pitanja...
|
_________________ Riot Grrrl!
Rebel Girl!
Feminizam!
Revolution! |
|
|
|
|
jerumi Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 31 Maj 2007 Poruke: 186
|
|
cinjenica je da sad lakse podnosim neke stvari, i da cu u buducnosti to raditi sa jos vecom lakocom, cinjenica je isto i da se mnogo lakse rasplacem sad nego kad sam imala 15 god, cinjenica je da imam nadljudsku snagu u nemogucim trenucima, ali oslabim nekako posle tih trenutaka, dosta sam jaka, ali je u zivotu sve stvar rutine, hocu da kazem da vremenom dolaze sve veci problemi ali se covek navikne, sazivi s njima, nije jaci zbog toga, nego iskusniji pa zna da ce sve to vec nekako proci... Ja sam recimo vremenom naucila da ne razbijam glavu o zidove, nego da glavom razbijam zidove
|
_________________ nemam ja toliko kofera, kada me tuga potera, da spakujem sva ta gorka osecanja... |
|
|
|
|
carmen90 Upućeni član
|
Datum registracije: 09 Maj 2007 Poruke: 368 Mesto: ***3 metra iznad neba***
|
|
pa ojacha nas naravno....patimo,patimo jednom,drugi put,treci....a onda vec oguglamo i ne bacamo se mnogo oko toga
|
_________________ ***I do believe in fairy-tales*** |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
i da i ne...jedno iskustvo vise, ako nista drugo...postoji granica, u to sam duboko uverena, do koje covek moze ici, do koje ga jacaju porazi...posle nje dolazi do pucanja...gde je ta granica? ne znam...razlikuje se od coveka do coveka...dao bog da do svoje nikad ne dodjem
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Najbolje bi bilo da sve ucimo iz tudjih iskustava ali nekada je to jednostavno ne moguce pa se ucimo i na svojima
Sto se ovog gore tiche apsolutno se slazem. Zivot nas uci kako da ga zivimo
|
|
|
|
|
|
Diabolika Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 18
|
|
generalno gledajuci, fraza je istinita.
na odredjene dogadjaje, postupke etc. se naviknemo i naredni nas put ne boli tako jako..
no stavljajuci sve na hrpu i analizirajuci koliko smo udaraca zadobili slabimo.
slabimo dok ne kazemo "dosta, *ebe mi se".
rane uvijek ostaju i tesko zacijeljuju.
|
_________________ "sto manje vjerujes u zivot, manje imas za izgubiti." |
|
|
|
|
acX VELIKI Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 18 Dec 2007 Poruke: 7 Mesto: nis
|
|
Definitivno DA....kada se nadjes na zemlji bitno je ustati i krenuti dalje tada ces shvatiti da si bogatiji za jedno novo iskustvo koje se ne kupuje novcem i ne oima nikom...ali opet kazem bitno je ustati i krenuti dalje jer bez toga onog prvog nema!!!Budimo bogatiji!!!
|
_________________ Ja sam Elmer davez, poznati milioner, posedujem palatu pravde i jahtu |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|