:: |
Autor |
Poruka |
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
Kakvo misljenje imate o ljudima koji previse dozvoljavaju sebi?
Asocijacija mi je trenutno forum... mada vise primera znam u realnom zivotu.
Za neke stvari trazimo dozvolu (konsultujemo se) za zna neke sami donosimo odluke.
Ogroman broj ljudi previse dozvoljava sebi... Smatra da nesto moze da uradi i da mu je to dozvoljeno...
Da li zbog toga sto oseca da prividno ima nekakvu moc ... ili je stvar u (ne) razumevanju. Slucajna greska...
Ja licno mislim da je to zbog moci .... osetis da nesto mozes i to i uradis...
Sta vi mislite?
Primera radi...
Budes isteran sa casa... a nista lose nisi uradio...
Posto je dve varijante...
"Moze" se provesforu i njegova je zadnja... i ne razmislja o odluci (da li je ispravna)
ili je... pomislio (prevideo) da si uradio nesto lose i doneo "ispravnu" odluku da te izbaci sa casa...
Takve stvari mogu i ovde da se dese...
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
inteligentno ljudsko bice zna (svesno ili podsvesno)
sta je u dobro a sta nije dobro ciniti u zivotu.
nego, neki idu protiv savesti iz prostog razloga
da bi zalecili svoje komplekse i frustracije razne...
pred svetom su bogovi, a u samoci mora da im je bedno
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
Eternity Dobro upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 08 Jun 2005 Poruke: 710 Mesto: NY-NJ
|
|
Zamolila bih te ako mozes da obrazlozis, odnosno navedes primer neki posto rece da ti je asocijacija forum.
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
please je napisao/la sledeće: | inteligentno ljudsko bice zna (svesno ili podsvesno)
sta je u dobro a sta nije dobro ciniti u zivotu.
nego, neki idu protiv savesti iz prostog razloga
da bi zalecili svoje komplekse i frustracije razne...
pred svetom su bogovi, a u samoci mora da im je bedno |
u svakom slucaju se slazem sa ovom konstatacijom..ko zna shvatice
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
nadalina68 Dobro upućeni član
|
Godine: 56
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 623 Mesto: Bgd
|
|
I ja bi se slozila sa please i pinkie
|
_________________ vera,ljubav,nada |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Eternity je napisao/la sledeće: | Zamolila bih te ako mozes da obrazlozis, odnosno navedes primer neki posto rece da ti je asocijacija forum. |
ja ti neću u ime Ohanzee navesti primjere. A ima jih. Ko drži "moč" ovdje na forumu. To su Administratori i Moderatori. Ali pošto ovo nije tema o tome, neću dalje. Da si duže ovdje, doživjela bi sve i svašta, ne samo od njih, nego i od "običnih" članova...
Svako od nas je željan vlasti, kad niste rekli: "e da mi je da ja vladam bar jedan dan." Kao djecu nas uče da pitamo za dozvolu ako želimo nešto manje uobičajno, onda odrastajuči, dolazimo do situacije, u kojoj nam nije potrebna dozdvola za sve, nešto i krišom uradimo. Zašto? ... pa zato, jer sam ja vlasnik sebe i svog života. Činiti dobro i zlo, svjestno ili podsvjestno, to nas čini ljudskim bičem, e sad, koliko smo "popularni" sa svojim postupcima, to je več priča za koju drugu temu. Dozvoliti sebi previše, način je na koji se protivimo nekim šablonima, nekom stilu koji nama nije blizak. Usprostaviti se, to za mene znaći, misliti sa svojom glavom.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Postovi tipa slazem se, potpisujem itd itd, ce kao i uvek biti brisani iz dobro poznatih razloga
|
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Pružite čoveku moć, pa ćemo videti kakav je
Pitanje je koliko smo samokritični, samosvesni, savesni, subjektivni tj. objektivni,...
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
sansei Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Okt 2007 Poruke: 89 Mesto: Sarajevo
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Pružite čoveku moć, pa ćemo videti kakav je
Pitanje je koliko smo samokritični, samosvesni, savesni, subjektivni tj. objektivni,... |
slazem se upotpunosti
ali ovaj primjer sa izbacivanjem sa casa u skoli nije relevantan jer profesor izbacuje iz vise razloga a u vecini slucajeva samo da bi smirio ostale a ne tu osobu,tako da to nije nista niti licno niti je izbacena osoba morala skriviti vec je bila samo zrtveno jagnje za mir,opet kazem ovo je u vecini slucajeva, uvjek ima i drugih.
|
_________________ biti pokoren,a vladati osvajacem- najveca je zenska vrlina! |
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Jos u " mladim danima " sam naucio jedno a to je da pravo lice coveka se pokaze kad mu das moc i novac .. znaci svaka osoba kada ima moc u svojim rukama i kada ima novac onda moze da " gospodari " svim sredstvima koje poseduje pa tako i da sama sebi daje dozvole u vezi bilo cega sto tu osobu okruzuje.
Moje misljenje u vezi toga je sasvim antipaticno posto ne volim osobe koje se promene uz " vlast " .. jednostavno ne mogu da shvatim da izreka " vuk dlaku menja, al cud nikada " se prosto izbrise tada iz uma.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|