:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Svako malo vidjamo neke ljude koji se, recimo to tako, prizivaju na đavola, oponašaju ga, maskiraju se u đavola. Često se vidi da mnogi đavola ne shvaćaju baš kao neko zlo, čak štoviše, simpatiziraju ga…
Evo ovdje je neki dan bio Halloween, da ne spomenem koliko se dobrih duša uđalovilo, umaskiralo u tu protuhu zla, i očito uživalo u tome.
Pa pogledajmo ovdje na Forumu – tu su raznorazni nickovi đavoljeg karaktera, raznorazni crveni, crni đavoli, đavolčad, pa onda koliko sam već vidio đavolova po potpisima i avatarima – ponekad ovo može više ličiti na Forum pakla.de radije no domaćih.de
Ono što me čudi je to da čak neki duboko religiozni ljudi se na neki od navedenih načina pozivaju na đavola, ukljujuči tu i članove na ovom web site-u. Zar to nije malo… kako bi se reklo - :zbunjensmileykojinemapojmakakoboljerećidvolično:
Da li je to podsvjesno ili svjesno? – kakve nas to psihološke sile vuku na to da se sami obilježavamo đavoljim imenima i simbolima, zanima me… (mada se ja toga klonim, mislim - trudim se koliko mogu…)
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
svako voli da povremeno bude djavolcic
mislim da se ne traba obazirati na to u preteranoj meri... iz psiholoskog ugla... pre ce kostim djavola da skrene paznju nego kostim andjela... ne zbog toga sto narod vise voli zlo... zla se plasi, pa su mu cetvoro oci otvorene u tom pravcu... kada si djavo osecas se mocno, svi te se plase...
mislim da ima veze sa time... ne bih umeo bas adekvatno da izlozim svoje misljenje o tome...
uglavnom... svi zele moc... a djavo je ima na pretek...
i da djavo postoji (u sta ne verujem), bio bi sigurno obucen u neko crno elegantno odelo sa karvatom, crne kozne cipele i aktovka u ruci
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Nikada neću ukapirati sataniste. Šta očekuju od te "religije"/sekte? Ako očekuju da će dobiti "posao" u Paklu zbog obožavanja đavola... Pa i mi verujemo u Boga pa nećemo postati anđeli.
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Mene su nazvali Anđela jer nisam pakila kad sam bila gladna kao beba
Tak da stvarno ne vjerujem ni u jedno ni u drugo, niti znam odakle uopće ljudima takvi prizori, na primer da đavo ima rogove i tak to... Ponekad kažem frendici ih kako si đavolasta, ali pod time samo mislim da je možda lukavo nešt uradila, ne mislim da je zla.
|
Poslednja prepravka: Anđela datum Čet Nov 08, 2007 8:05 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Kao religiozna osoba, smatram, da je đavo dobio maha u svijetu, pa zato sve to. To što se ovdje neki "nazivaju", potpisuju i šta ja znam kako več "povezuju" sa đavolom, prosto mislim, da ne misle baš na đavola kao na lik zla, nego kao što Anđela kaže, na lukavost ili samo malu zahebanciju. Sami satanisti, su meni lično smiješni. Kao što Coco reče, šta očekuju, bolji poso u paklu?
Ne znam, smiješno mi je sve to. Znam, nekima je smiješno što ja vjerujem u Boga, pa sad...
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
samo_tvoj Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Nov 2007 Poruke: 116
|
|
|
|
|
milosh_vp Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 05 Sep 2007 Poruke: 21 Mesto: Velika Plana
|
|
Mislim da je to totalna glupost.
|
_________________ Cuvajte drvece!Na njima su ziveli nasi preci! |
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
eh sad.. neki imaju tu veru da obozavaju umesto boga djavola iliti sotonu.. a neki opet ne veruju ni u jedno ni u drugo.. znaci to je od coveka do coveka..
e sad imena, nickovi... ne mora uopste neko da obozava djavola ako uzme neki djavolji nick ili djavolovu sliku za avatar..
npr ja sam na nekom sajtu dugo pa cini mi se da mi jos uvek tamo kao avatar slika neke sexy djavolice.. a ne obozavam djavola.. samo mi je slika lepa i pomalo sexy
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
ma glupoost totalna.kakav đavo i koji bog.nema boga ,sam si sebi bog.
da postoji bog zar bi dopustio ovo sve što se dešava???
možeš da vjeruješ i niko ti nemože zabraniti.takođe možeš da nevjeruješ i niko ti ni to nemože zabraniti.
ali sami sebi sudbinu krojimo i biramo put kojim ćemo da idemo.
ja lično nisam vjernik ali nemam ništa protiv onih koji vjeruju u boga.
jer su to obično dobre osobe a kad se u nešto vjeruje tako se i ponaša.
tako da one koji vjeruju u đavola nešto baš nepodnosim najbolje.
ali ako nekrše nikakav zakon i drugima ne nanose zlo njihov problem
u šta i koga će da vjeruju.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Ko što je jedan rekao u temi o egzorcizmu:
doke je napisao/la sledeće: | E da su jednom čuli mu rikanje verujem da bi im svetlo i u podne gorelo po kući. A da bi krstića i u špajzu imali. |
Bolje ne može biti rečeno.
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|