:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ovo je za Psihologiju i Probleme...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
~SonicLady~ je napisao/la sledeće: | Andrejice, nikad nemoj u životu činiti nešto za nečije "hvala". Radi to zarad sebe, da se ti duboko unutra osetiš zadovoljno što si nekome pomogla. Na tebi je da odrediš ko zaslužuje da se žrtvuješ za njega/nju, a ko ne. Takođe, posmatraj sa čije strane dolaze kritike. Ako se radi o osobama koje su zlonamerne prema tebi, ignoriši. Takvih ljudi će uvek biti, ljudi koji su ljubomorni na svaki tvoj uspeh i koji će učiniti sve da umanje njegovu veličinu. Kritike uzmi u obzir samo ako dolaze od ljudi koji su dokazali da im je stalo do tebe. Postavi se prema njima onako kako bi ti želela da se oni postave prema tebi - pokudi, ali i pohvali. Sa takvim osobama vredi dublje razgovarati - reci im da ceniš njihove kritike, ali da bi takođe volela da čuješ i pohvalu sa njihove strane kada učiniš nešto dobro, iz razloga što ceniš njihovo mišljenje i reči upućene tebi. |
Potpisuje sve receno ovdje...i ja sam bila andreijice poput tebe jednaka..medjutim pocela sam da cinim ovako kako Lady napisa i boli me uvo sta ce ko da kaze i misli...bitno je da sebe pronadjes u svemu i svoj unutarnji mir i zadovoljstvo...a sta ce ti ko reci to nek te manje zabrinjava...i nikada nemoj gledati sta ti kaze nego ko ti kaze
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
vremenom se desi da oko sebe stvoris veoma debeo i visok zid... da se sve te nepotrebne i neumesne kritike samo reflektuju od tebe... ovo vazi samo za te zavidne ljude, koji jedva cekaju da se spotaknes i da ti pomognu da padnes...
veruj mi ... ima i onih ljudi koji stoje pokraj tebe vodeci racuna da ne padnes, ili kada padnes, da te brzo podignu... oni uglavnom cute...
danas je retkost cuti neku pohvalu... ljudi najvise vole da kritikuju, da kazne... tj. da kenj...
sa time se treba sto pre pomiriti...
radis ono sto te cini srecnim, gledas svoja posla, ne ocekujes nista za svoj trud...
i na kraju "hvala" stigne u neocekivanom obliku, u neocekivao vreme i od ljudi za koje nikada ne bi rekli da nas "gledaju".
Umetnost je prepoznati "hvala" u masi kritika.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Shiseido N-SNG-J06
|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229
|
|
Najbolje bi bilo da, za početak, ne očekuješ mnogo od drugih ili, još bolje, očekuj jedno veliko ništa...pa sve što dođe - dobro došlo je... Ne pokušavaj da se svima dopadneš i budi ono što jesi, jer ćeš samo tako okupiti oko sebe prave ljude.
Sve što radiš, radi isključivo zbog sebe, a ne da bi ti ovaj ili onaj rekao svaka čast, to je odlično, hvala...ili još gore, da te kritikuje, a ni prstom nije mrdnuo! Ako si u situaciji da nekome pomogneš, a da time ne ideš sebi na štetu i ako će te to učiniti boljom u "svojim očima", onda to i uradi. Za slučaj da čuješ to famozno "Hvala", osmeh na lice, a ako ne...pa nisi to ni očekivala, zar ne?
To što pojedini ljudi ne umeju ili neće da pokažu bilo kakav znak zahvalnosti, ne pripisuj sebi. Takvi su verovatno oduvek bili, a razloga tome ima hiljadu...naravno, nijedan kojim bi Ti trebalo da se baviš!
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Pogrešno je činiti nešto samo zato da bi dobili hvalu. Vjerujem, da ima malo ljudi koji nisu doživjeli isto to. Normala, teško je kad čovjek učini nešto dobro, da nema nitko ko bi ti to priznao. Eto, ono što je Gambit pisao, mladić je pisao moju priču. Nije to nimalo lako. Eto naprimer, ovaj vikend sam bio kod starih, sve ljepo, al čim pročne prića, počinje da se me "kudi", nisi ovo nisi ono, što ovako a ne onako. Kako god da uradiš nije dovoljno i nema pohvale.
Najbolje je raditi sve po svome, raditi onako, kao da ti se hebe za čitav svijet, manje se troše živci, bolje prolaziš kroz sve. Sve što činimo, treba da činimo da bi nama bilo dobro, kako god da se čuje ružno ovo, ali je istinito, bezze je nešto činiti da bi nas primjetili. Mi trebamo biti zadovoljni sami sa sobom, a eventualne pohvale od drugih su samo krema na tortu.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
klinka Odomaćeni član
|
Datum registracije: 27 Apr 2005 Poruke: 1120
|
|
[quote="andrejica"] da ali kad nemas osobu na koju bi se oslonio..[/quote] Jaca si nego sto mislis ...sigurna sam!
|
_________________ Lutka od krvi bez trunke ideje... |
|
|
|
|
jbstapar [Caliente con el fuego]
|
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?
|
|
Ja sam se za jednu osobu jako, jako potrudila, jer me je zamolila da ucinim jednu uslugu. Ja sam sve dala od sebe, i ako sam imala u mislima da radim neke druge - vaznije stvari i zbog te 'male' uslugice sam izgubila mnogo vremena.
S pomocju te moje 'male' uslugice ta osoba je ostvarila svoju veliku zelju, meni ni hvala nije rekla. Naravno da me je povredilo, i ne - nisam to uradila da bi mi ta osoba nekako platila ili zbog bilo kakvog interesa, nego zato sto sam mislila da ce mi biti zahvalna, i naravno - uvek rade volje pomognem kako kog mogu.
Sad se pravi sonjo, ovo - ono, ali OK. Pamtim ja takve stvari. Necu mu se svetiti, nemam kako, ali dva put mene ne mozes prevariti.
Ne ocekujem da mi plati i radi ssta ti ja znam, ali jedno 'hvala' bi bilo dosta. Ali ni to nisam dobila. Jbg. Imala sam pogresnu predstavu o toj osobi..i tu je svemu kraj!
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|