:: |
Autor |
Poruka |
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
Pomazete ljudima, trudite se da posao uradite najbolje sto umete, da uvek budete fer i korektni sa svakim,ne pravite razlike ni izmedju koga.. da doprinosete radu, unesete malo elana, novosti, ideje, maste..
i na kraju dobijate samo: "E ovo je bilo jako glupo od tebe" ili nije ni bitno kako kazu uglavnom da vas smatraju totalnom budalom i osobom koja nije sposobna nista da uradi u zivotu kako treba, a to nije istina.. jer se trudite koliko umete i mnogi su vam zahvalni na tome ali kako kazu "Ne mozes da izpeces kolac za citavo selo"
Stalno vas samo kritikuju (da li na poslu ili prijatelji ali stalno vas kritikuju, i vas i vas rad), nijedno hvala nikad niste culi od njih, ni hvala a ni pohvalu za to sto radite, za sto sto ste uvek tu kada treba, za vas trud..
Nista.. Sve sto cujete jeste, to je glupo, nista ne radis, ovako nesto je samo tebi moglo da padne na pamet, bilo bi dobro da mrdnes guzicom i za promenu uradis nesto..
Sta dalje? Kako se izboriti sa ovakvim ljudima?
Ja sam vec milion puta i bila i jer se stvarno trudim i nikad nisam cula ni jednu lepu rec od nadleznih vec samo kritike.. a znam da nije do mene jer sam dobijala pohvale od osobe koje nisu imale nikakve veze samnom... vec su samo u prolazu me uocili...
|
|
|
_GaMBiT_ Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 1173
|
|
Moj otac me samo jednom u mojih 19 godina pohvalio (ali naravno ne preda mnom) i zato znam kako ti je i sta te muci. Isti takav problem, sta god da uradim nista ne valja, kad brat profula ispit - ja sam kriv, kad brat nece da uci - na mene galame...
Puno neprospavanih noci je iza mene (iako sam jako mlad) i puno puno sikiracije zbog drugih i tudjih problema, ali samo 2-3 osobe su mi do sada rekle "Hvala" i "Svaka cast za trud"... Zaboli to, jos pogotovo ako ste jako vezani za tu osobu.
Andrejice, moj savjet ti je da probas ono sto i ja radim. Pomazi drugima i sve sto budes radila radi tako da si zadovoljila sebe. Tudje komentare ili kritike ne prihvataj, a na pohvale samo nabaci osmjeh Takodjer, ako ti ko pocne pametovati, upitas ga ono nezgodno pitanje "A ako je to tako lako i jednostavno, zasto onda to nisi ti to odradio/la?" ili ako ko ne cijeni tvoju pomoc, preshuti taj put i kad iduci put ti se ista osoba obrati podsjeti je kako si tad ispala krivac i kako ne zelis ni da pokusas prokomentarisati
P.S. Nazalost, nisi jedina koju muci taj problem Ima nas puno koji nismo cijenjeni, ali po nekom pravilu mi sami sebe puno cijenimo Cijeni sebe i svoj rad i sve ce biti super
|
|
|
|
|
|
Bojan_kralj ~Angel azul~
|
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina
|
|
andrejice potpuno te shvatam o cemu pricas, i ja imam isti problem. Neki ljudi jednostavno ne znaju da cene neciji trud i zalaganje i umesto pohvala oni te samo omalovazavaju...dozivljavam to svaki dan, ali opet se borim za bolje posto i dalje treba imati veru u ljude i misliti da nisu svi isti. Da tamo negde ima neko ko te potpuno razume. Ja sta god uradim dobijem teske kritike i to me ubije u pojam i posle mi nije ni do cega ali kazem opet imam veru u bolje ljude...imaj i ti
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
Znam ali jednostavno sam slomljena.. nikad niko mi nije rekao "Hvala" "Bravo" itd nista..
|
|
|
_GaMBiT_ Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 1173
|
|
Bravo andrejice za temu!
Nemoj ocekivati nikad nista... Ako se ko "smiluje" prihvati pohvalu s osmjehom, a kritike i neke glupe komentare samo preskoci i ne prihvataj ih
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Poznata mi cela prica andrejice. Zato sve sto radim radim jer mislim da tako treba! Ako mi neko kaze "Hvala" - hvala mu Ako ne ... nema veze uradio sam to jer sam mislio da tako treba. Jednostavno moramo prihvatiti da se dobra dela ne primecuju - samo losha. I kad neocekujemo da ce nas neko pohvaliti, onda nam je lakse jer ako nas i pohvali nekad super nam je, ako ne... pa navikli smo zar ne?
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
Kako vi mozete samo tako lako da predjete preko toga? Kako ja ne mogu.. ja se onda jer me smatraju glupom, naivnom i kao da nista ne umem da uradim na pravi nacin
|
|
|
dreamwalker *dragancee*
|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *
|
|
andrejica je napisao/la sledeće: | Znam ali jednostavno sam slomljena.. nikad niko mi nije rekao "Hvala" "Bravo" itd nista.. |
najbolje ces se osecati ako uopste ne ocekujes hvala , bravo ili bilo sta drugo
najvaznije je da si osetila potrebu da to uradis svo ostalo je manje vazno.
veruj mi kao drugu tvom bice ti mnogo lakse
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
ne ocekujem ja to ali samo me grde i govore kako ne valja ovo, ne valja ono
|
|
|
klinka Odomaćeni član
|
Datum registracije: 27 Apr 2005 Poruke: 1120
|
|
Andrejice,meni se cini -pardon- da nastojis svima udovoljiti,pa ostanes na cjedilu.
Pa pokusaj staviti sebe u prvi plan.Boli te briga za misljenje drugih.
Imaj mantru da si divna i krasna,jer to valjda i jesi.
A da boli cinjenica da nisi cula lijepu rijec- boli.Znam to.No nadi snagu u sebi.
Sretno i svako dobro !
|
_________________ Lutka od krvi bez trunke ideje... |
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
da ali kad nemas osobu na koju bi se oslonio..
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Andrejice, nikad nemoj u životu činiti nešto za nečije "hvala". Radi to zarad sebe, da se ti duboko unutra osetiš zadovoljno što si nekome pomogla. Na tebi je da odrediš ko zaslužuje da se žrtvuješ za njega/nju, a ko ne. Takođe, posmatraj sa čije strane dolaze kritike. Ako se radi o osobama koje su zlonamerne prema tebi, ignoriši. Takvih ljudi će uvek biti, ljudi koji su ljubomorni na svaki tvoj uspeh i koji će učiniti sve da umanje njegovu veličinu. Kritike uzmi u obzir samo ako dolaze od ljudi koji su dokazali da im je stalo do tebe. Postavi se prema njima onako kako bi ti želela da se oni postave prema tebi - pokudi, ali i pohvali. Sa takvim osobama vredi dublje razgovarati - reci im da ceniš njihove kritike, ali da bi takođe volela da čuješ i pohvalu sa njihove strane kada učiniš nešto dobro, iz razloga što ceniš njihovo mišljenje i reči upućene tebi.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|