:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Živimo u društvu koje zagovara porodicu kao osnovnu jedinicu. Familija je čelija osnovica. S druge strane također živimo u društvu u kojem već većina brakova ne poživi ni 10 godina. Rastave su neminovne mnogima.
Jedan od najčeščih razloga za razvod je – nevjera.
Neobično je da vrlo često prijatelji su ti koji ohrabruju nevjeru prijateljima, dok je ovo donedavno bilo gotovo isključivo u muškaraca u zadnje vrijeme žene ubrzano sustižu...
Ako nevjera razara porodicu, zašto većina nas odobrava i ohrabruje nevjeru kad su u pitanju naši prijatelji, poznanici, ljudi s kojima se družimo?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Ja ne podrzavam nevjeru ni sa jedne strane
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
zato sto se danas olako shvata rec porodica, brak, veza, deca, niko nikoga vise ne postuje, a u drustvu i medju prijateljima si frajer ako imas nekog sa strane, sarmer kome niko ne moze odoleti, prosto moze mu se....
prijatelji su ti naravno koji ce to sakrivati kao tajnu jer, opet nevera je izdati prijatelja, zato bolje praviti se lud, a ovamo zaviditi mu ili ga osudjivati...
ako sam pisala za muskarce, to isto mislim i za devojke, da ne bude zabune..
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
sansei Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Okt 2007 Poruke: 89 Mesto: Sarajevo
|
|
ama ljudi odrastaju uz filmove i serije u kojima je to normalno i ne dvoume se u stvarnom zivotu to uciniti jer ne razmisljaju svojom glavom.
meni je porodica svetinja i ako imam sretan brak da mi dodje pamela nema sta trazit.
|
_________________ biti pokoren,a vladati osvajacem- najveca je zenska vrlina! |
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
mislim da to nema veze sa serijama i filmovima
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Ne mislim da ce pravi prijatelj/ca podrzava i potice bilo ciju nevjeru.Samo ljudi nezadovoljni svojim zivotom mogu to raditi.Zbog toga nam sluzi mozak da razlikujemo dobronamjerene od zlunamjernih savjeta tipa"prevri ju/ga".Mnogi od"dobrocinetelja"zive u daleko losijim brakovima,gdje je neko od partera fizicki ili psihicki zlostavljan,ali nemaju hrabrosti odluciti se na razvod ,pa to cine ohrabrujuci druge da vrse nevjeru.Nevjeru ne podrzavam.
Uostalom u porodicama gdje postoji ljubav i medjusobno postovanje nema nevjere.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
deacro Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Dec 2006 Poruke: 19 Mesto: Zagreb
|
|
Ja ne odobravam nevjeru jer smatram da ako vec imas nekog pored sebe koga si odabrao da djelis zivot s njim, nemas sto okolo traziti.
A sto se tice prijatelja, mislim da ljudi koji znaju da im prijatelj/ica vara okolo se ne zele petljati u to i zato sute o tome.
|
_________________ She's a supergirl and supergirls don't cry... |
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | Jedan od najčeščih razloga za razvod je – nevjera. |
Smatram da je nevera rezultat neslaganja u zajednici. A neslaganje moze da bude veoma obimna filozofija.
U neveri slab covek trazi spas, dok se jak bori za uspeh u zajednici.
Znate sta... pre bih birao borbu ceo zivot nego trenutak predaha sa nekom "utehom".
"Prevario sam jer nemam sve potrebno u zajednici." ... kakvo opravdanje... koje svi podrzavaju.
Pa stvori covece! ... nista se ne dobija na gotovo... i nigde se nemoze otici na gotovo... i u neveri mora da se stvara.
A oni sto podrzavaju onoga sto "ima potrebu" za prevarom... kako su to sitne duse.
Oni koji su raspolozeni da stvaraju vam nikada nece reci "daj sebi oduska"... nego ce sa vama pokusati da nadju resenje... probace da vam pomognu, a ne da vam olaksaju.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Prijatelj pre svega ti nikad nece reci - "prevari ga/je"! ako vec vidi da vam ne ide,pre ce reci- da li si siguran/na da zelis da nastavis zivot sa njim/njom! to je logicnije!
nevera- da,samo slabi to cine. ipak, nije to samo "tenutak" kako drugi kazu i pravdaju istu.
Citat: | Ako nevjera razara porodicu, zašto većina nas odobrava i ohrabruje nevjeru kad su u pitanju naši prijatelji, poznanici, ljudi s kojima se družimo? |
zalosno je ako je ovaj podatak tacan.
|
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
he ... upravo trazih neku temu o ovome... zamalo da otvorim novu
i cak... napisah nesto ovde...
a asocijacija mi je vest o masovnim razvodima u Srbiji... i to zbog prevare...
Sta je sa narodom u globalu? Nije mi ni malo jasno...
Bilo da je dugogodisnji brak u pitanju ili jednomesecna veza...
Nedostatak tolerancije? Netrpeljivost? Sta?
Nemoguce je da svi zelimo da imamo nekog pored sebe... nekog sa kim mozemo da provedemo zivot... stvorimo porodicu i td... Svi pricamo o tome kako je porodica svetinja...
A kakva je realnost? Imamo li bar malo potencijala da stvorimo porodicu?
Ocigledno je da finansijska situacija nije bas toliki problem... Snadju se ljudi... Stvore minimalne uslove za zivot...
Apsolutno sam siguran da je problem psiholoski...
Mnogo zahtevamo od partnera, ne dozvoljavamo da nam partner narusi licni prostor, zelimo da budemo samo svoji i td...
Zar je moguce da je danas u modi biti sam (mislim i na one koji imaju nekog pored sebe a predaju se u bilom kom obliku jos nekom)?
Da li smo do te granice stigli da niko nikom ne odgovara?
nisam pametan
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: | he ... upravo trazih neku temu o ovome... zamalo da otvorim novu
i cak... napisah nesto ovde...
a asocijacija mi je vest o masovnim razvodima u Srbiji... i to zbog prevare...
Sta je sa narodom u globalu? Nije mi ni malo jasno...
Bilo da je dugogodisnji brak u pitanju ili jednomesecna veza...
Nedostatak tolerancije? Netrpeljivost? Sta?
Nemoguce je da svi zelimo da imamo nekog pored sebe... nekog sa kim mozemo da provedemo zivot... stvorimo porodicu i td... Svi pricamo o tome kako je porodica svetinja...
A kakva je realnost? Imamo li bar malo potencijala da stvorimo porodicu?
Ocigledno je da finansijska situacija nije bas toliki problem... Snadju se ljudi... Stvore minimalne uslove za zivot...
Apsolutno sam siguran da je problem psiholoski...
Mnogo zahtevamo od partnera, ne dozvoljavamo da nam partner narusi licni prostor, zelimo da budemo samo svoji i td...
Zar je moguce da je danas u modi biti sam (mislim i na one koji imaju nekog pored sebe a predaju se u bilom kom obliku jos nekom)?
Da li smo do te granice stigli da niko nikom ne odgovara?
nisam pametan |
Ljudi su postali previše sebični.Svi gledaju samo da sebi ugode,a (dobar i redovan) seks je često i jedina stvar koje dvoje drži u bilo kakvoj vezi,tj. zajednici.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
|
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥
|
|
Citat: | Jedan od najčeščih razloga za razvod je – nevjera. |
Mnogi olako svhvataju pojam braka, kao i razvoda. Za mene je brak nešto sveto, što sebično čuvam samo za sebe, ne dozvoljavajući zlim ljudima da mi pokvare i unište sreći. Onog momenta kada se odluči neko za brak mora se suočiti sa posledicama, zato je najbolje unapred razmisliti pre nego dođe do momenta kada se izgovara sudbonosno ''Da''. Zašto varati? To rade samo oni koji su slabi, one stabilne osobe daju sve od sebe da očuvaju i brane životom svoj brak. Kod mene i muža u braku se znaju neka osnovna ''pravila ponašanja'' a i jednostavno našli smo se. Imamo uglavnom slična razmišljanja, razumemo se, volimo, jednostavno znamo da želimo ceo život da provedemo zajedno, jer ni jedno od nas dvoje ne želi imati dva braka.
Citat: | Neobično je da vrlo često prijatelji su ti koji ohrabruju nevjeru prijateljima, dok je ovo donedavno bilo gotovo isključivo u muškaraca u zadnje vrijeme žene ubrzano sustižu...
Ako nevjera razara porodicu, zašto većina nas odobrava i ohrabruje nevjeru kad su u pitanju naši prijatelji, poznanici, ljudi s kojima se družimo? |
Mogu da ohrabruju samo oni dušmani koji žele rasturiti neki brak ili vezu, iskreni prijatelji ne. Ne radi se o ohrabrivanju, nego o tome što prijatelji nekad znaju za prevaru, i onda to čuvaju kao tajnu, jer ne žele praviti svađu. A da li tu ima ohrabrivanja. Ne.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|