:: |
Autor |
Poruka |
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Ja sam jako iskrena osoba /mada bih u nekim slucajevima ponekad pozeljela i da nisam ali takva sam jednostavno i ne znam ili ne mogu da se promjenim/ i postujem svaciji izbor.
E prvo bih molila sve one koji se ukljuce u komentarisanje teme da ne skrecu s nje i bez svadje...HVALA
Dakle tema je Generalizacija....
a povoda za ovu temu imam odavno ali eto veceras me jedan od clanova "natjera" da ju i postavim.
Naime mnogo puta u javnome zivotu ali i ovdje na forumu nailazim na price i postove gdje se na osnovu pojedinca svi stavljaju u isti kos.
Ja kao jedinka imam svoje misljenje i smatram da svako od nas ima pravo na vlastito , ali me jako iritira kada procitam ili cujem svi su oni isti
Ne mogu da shvatim i jednostavno necu da shvatim da ako jedna osoba ne valja da su sve osobe jednake toj osobi.Pet prstiju na ruci nisu jednaki , dva brata ili sestre nisu jednaki , nijedno zivo bice nema jednak DNK..ni jedan cvijet nije jednak..znaci svi smo razliciti....
E ,mene sada zanima zasto ljudi generalizuju i stavljaju sve u isti kos?
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Zato shto chovek koristi svoj mozak veoma ogranicheno. I sa to malo mesta josh pravi podelu na ove - one, dobro - loshe, crno - belo, itd.
Zato se to deshava. Mada je i "nenachitanost", tj. malogradjanstvo, opshte nevaspitanje, bolje recheno zadrtosti sl. takodje krivo. Dodje mu kao "fil na tortu".
Veoma sazheto recheno.
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
|
|
U redu Baraba problem "nenacitanost" ...ali ako neko vec posjeduje racunar i prikljucak na internet zar se ne moze dočitavati i ako ga nesto zanima a ne zna procitati o tome razna misljenja pa upotrijebiti mozak i skontati da niko i nista nije jednako
Ali meni doista toliko nerve jede kada procitam da neko kaze svi su oni takvi jer je jedan od njih takav i takav
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Zavisi, nekada traze izgovore za srecu/nesrecu, isto tako mnogi "stavljaju sve u isti kosh" kada zele nekoga da potcene, ali najceshce ljudi generalizuju stvari kada ne zele previshe da zagledaju u njenu srz i kada zele samo povrshno da ocene neki stav ili dogadjaj...Poslednica novog vremena u kome nema mesta prevelikom zadrzavanju na pojedincima i u kojem je najvaznije da se samo sistem odrzi u zivotu.
|
|
|
|
|
Теодул Banovan! Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 24 Feb 2007 Poruke: 504 Mesto: Srce, a u srcu SRBIJA!
|
|
Ljudima je mrsko da rasclanjuju i odvajaju ljude.. ipak je lakse staviti sve u jedan kos
|
_________________ "Svaki pedalj nase SPRSKE ZEMLJE SVETE, brane nam junaci iz KOZARSKE PETE!!!" |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Pojednostavljen i primitivan pristup je to. Ljudi generaliziraju zato jer je tako lakse.
A jeste li primjetili da su 99% generaliziranja - negativna?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
|
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | Pojednostavljen i primitivan pristup je to. Ljudi generaliziraju zato jer je tako lakse.
A jeste li primjetili da su 99% generaliziranja - negativna? |
Negativno je zato jer je vise zli ljudi nego onih dobrih.
|
_________________ "Svaki pedalj nase SPRSKE ZEMLJE SVETE, brane nam junaci iz KOZARSKE PETE!!!" |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
|
|
Теодул je napisao/la sledeće: | Ljudima je mrsko da rasclanjuju i odvajaju ljude.. ipak je lakse staviti sve u jedan kos |
Doista sam i ocekivala da ce tvoj post na ovu temu biti bas ovakav
|
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Citat: | Negativno je zato jer je vise zli ljudi nego onih dobrih. |
ne slazem se sa ovim da ima vise zlih ljudi. ne verujem u zle ljude. verujem u ove dobre,a zauzete ljude. tacno je ono da se nemamo vremena, da povrsno ocenjujemo stvari, da se udubljujemo tek kada nam je do nekoga/necega stalo (kad je nase guza u pitanju)- ako vazi na uzorku od 99% ljudi,znaci da se moze primeniti na 100% populaciju, 1% se gubi. koleteralna steta -> who gives a fu*k (sarkazam!)
|
|
|
|
|
|
sansei Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Okt 2007 Poruke: 89 Mesto: Sarajevo
|
|
generalizuje onaj koji nije upucen jer svako ko zna nece generalizovati, generalizacija je stvar neznanja osobe. Nema nista za sto bi se moglo reci 100%, osim da smo se svi rodili i da cemo svi umrijeti,i nista vise.
Cuj nevjeruje u zle ljude pa kako ne vjerovati da neko nije zao ako moze ubiti drugi nevin zivot a da ne trepne,da se ni sekunde ne pokaje.
|
_________________ biti pokoren,a vladati osvajacem- najveca je zenska vrlina! |
|
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Kao što sam već rekla u jednoj temi, izbegavam generalizovanje i to u poprilično širokom luku... Uvek tvrdim da je svih 6 milijardi i kusur ljudi na ovoj planeti različito i nikako se ne mogu stavljati u "isti koš", bez obzira koliko se neko (npr. mediji) trudi da dokaže da nije tako.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
|
|
|
Ja se cesto zapitam da li na ovom svetu ima normalni ljudi...
|
|
|
|
|
|