:: |
Autor |
Poruka |
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
whitesnake1710 je napisao/la sledeće: | Ne poznajem osobu koja je uvek i u svemu bila iskrena. Svako od nas je ponekad u necemu slagao, zaobisao istinu, precutao nesto...
Nije da nisam nikad slagala, ali u principu sam iskrena.
Ono sto mene vise interesuje je koliko su ljudi iskreni sami prema sebi |
e, da , jos uvek nisam 100 % iskrena prema sebi, na zalost
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
*princess of darkness* Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Okt 2007 Poruke: 133
|
|
da, ustvari najteze je biti iskren prema samom sebi...
smatram sebe iskrenom osobom-mrzim lazi i smatram ih potpuno nepotrebnim...
|
|
|
milann89 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 19 Mar 2007 Poruke: 106 Mesto: Zajechar over the Rainbow!
|
|
Iskren sam skoro uvek... Ali takodje znam i za dobar tajming! Jer istina je uvek potrebna, ali istina kao istina treba nacji svoj momenat...
|
|
|
|
|
|
baltazar82 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Okt 2007 Poruke: 108
|
|
treba biti iskren prema onima koji su iskreni prema tebi
|
|
|
|
|
|
majjda Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Jan 2005 Poruke: 106
|
|
Ma sve zavisi od situacije, ali mislim da sam prilicno iskrena u vecini slucajeva.
|
|
|
|
|
|
medena07 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Okt 2007 Poruke: 111
|
|
iskrena sam i mislim da trebamo uvijek biti iskreni koliko god istina boljela
|
|
|
|
|
|
Mara 82 Iskusni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Feb 2006 Poruke: 847 Mesto: Nis
|
|
Prema drugarici sam uvek ali uvek iskrena, bilo da se radi o njoj ili meni. Ostale, meni drage ljude, gledam da zaštitim od stvari koje bi ih mogle povrediti, ali mislim da to nije neiskrenost, već želja da ih zaštitim od stvari koje im ne mogu koristiti ali ih mogu povrediti.
|
|
|
|
|
|
Nicola_89 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 14 Mar 2008 Poruke: 57 Mesto: Innsbruck/Beograd
|
|
Treba biti iskren, sto sam iskreniji prema drugima vise ce me ceniti i vise ce mi verovati, bolje nekom reci nesto iskreno nego ga lagati i sebe uvaljivati u nesto sto vam ne prija. Prema devojci sam uvek iskren ali UVEK!!! i prema drugovima i drugaricama.
|
_________________ BiiiiP mi pas mater ako te ne volim Milice |
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
Iskrenost je najbolji pristup
Stara afrička legenda govori o mladiću kojeg je poglavica izabrao za nasljednika.
Provjeravajući njegovu mudrost i spremnost da ga zamijeni, zatražio je od njega da mu napravi dva obroka: prvi je trebao sadržavati sve najbolje što život može ponuditi, a drugi sve najgore.
Slijedećeg dana poglavica je zatražio prvi obrok - ukusan goveđi jezik s povrćem. Poglavica je bio oduševljen izborom hrane, a kada je završio sa gozbom, upitao je mladića zašto je izabrao baš jezik.
Mladić mu odgovori: "Jezik je jedan od naših najboljih dijelova. Njime možemo izgovoriti prekrasne istinite riječi koje našem narodu mogu pomoći da raste i napreduje. Prave mu riječi mogu dati hrabrost i potaknuti njihov integritet. Jezikom možemo govoriti o ljubavi i skladu i zadržati naše selo na okupu." Poglavica je bio oduševljen odgovorom na svoje pitanje, te jer jedva čekao da vidi od čega će se sastojati idući obrok. Slijedećeg dana sjeo je ponovo za stol, a mladić mu donese isto jelo kao i prethodnog dana. I ovaj je put zatražio objašnjenje.
"Jezik može biti naš najbolji dio, ali može biti i najgori. Može izgovoriti srdite i obeshrabrujuće riječi koje vrijeđaju ljude i oduzimaju ima nadu. Može lagati i varati. Jezik može razoriti naš život u selu više nego ijedno drugo oružje." - odgovorio je mladić. Stari je poglavica pozorno slušao i potvrdno klimao glavom. Mudro je odabrao nasljednika.
Vjerojatno ste već bili u prilici da vam se učinilo kako vam sitna laž može olakšati život. Laž je možda bila tako malena i naoko bezazlena, da vam se učinilo da nitko za to neće znati. Ali takva malena laž može voditi drugim, štetnijim lažima zbog kojih naše misli postaju zbrkane i nečiste. "Zapetljanu mrežu pletemo već kad prvi put počinjemo lagati", jednom je netko rekao. Laži razarajuće djeluju na naše samopoštovanje i integritet.
Ukoliko su naše laži i bile samo "sitne", zapetljana mreža neistine može zagušiti radost i spontanost u našim životima. Čak se i možemo pokušati uvjeriti da to zapravo uopće nisu bile laži, ali uvijek negdje u sebi znamo istinu i živimo u bojazni da ćemo kada-tada biti otkriveni.
Baš kao što je to shvatio i afrički poglavica: sposobnost da se odlučimo za istinu ili laž naše je najmoćnije oružje. Mladić iz priče nije birao "sitnu laž", nije uljepšavao istinu. Ono što nam katkad promakne jeste to da kad biramo laž na kraju povrijeđeni ostajemo ipak MI. Ponekad smo u iskušenju da povjerujemo kako će nas laž zaštititi. Ali, najbolja je zaštita, zbog koje ćemo u životu biti sretniji i uspješniji, spoznaja da je u svim okolnostima, pa ma kako one beznadno izgledale, prema riječima Miguela de Cervantesa, "iskrenost najbolji pristup".
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
razlika izmedju istine i lazi je iskljucivo u tome sto se ISTINA desila a LAZ nije...
istina ne moze da se promeni dok laz moze...
zaista, istina vise boli nego laz... vise usrecuje nego laz...
iako ponekad potrebno da se zivi u lazi... isti na je ta koja oslobadja i laz zatvara...
zato... treba biti sto vise iskren...
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
dusica014 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 24 Apr 2008 Poruke: 2
|
|
ne vole ljudi kad si iskren, vecina...
|
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
^nije stvar u tome da li vole ili ne,vec da li ces im ti tu istinu ponuditi ili ne..
osim toga, pre nego sto me neko povredi,retko kad me pita za dozvolu
Prosto sam resila da svoj zivot ne komplikujem lazima, umara me i.. ovako je mnogo lakse.. Kome se svidja,svidja.. znate vec kako kazu: Svetu se ne moze ugoditi
(ko kaze da nas u skoli nicemu ne uce )
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|