www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Oprostiti drugima
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
sara_x
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 02 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 05, 2007 12:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šta god bilo u pitanju, ko sam ja da sebi dam za pravo da nekome nešto ne oprostim. Uvek sam praštala, nešto čak i zaboravljala, prelazila preko mnogih stvari, ali nisam uvek ostajala u kontaktu sa osobama koje su me uvredile/povredile. I ja, kada mislim da sam pogrešila, nadam se samo da će mi Bog oprostiti.

shadowman77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 47

Datum registracije: 27 Nov 2005

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 07, 2007 10:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Treba da oprastamo jedni drugima braco moja pravoslavna jer u samoj molitvi Oce nas fino se kaze oprosti mi boze kao sto ja oprastam duznicima svojima zato sto na svijetu nema nista jace od moci oprostaja power of forgivness

Ninaa
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Datum registracije: 25 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 14, 2007 11:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

treba prastati

*lela*
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 15 Okt 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 16, 2007 9:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ko ne ume da oprosti,ne ume ni da zivi...

baltazar82
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 17 Okt 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 17, 2007 4:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sve ovisi o čemu se radi,iako bi trebali svima opraštati al jednostavno neke stvari nezasluzuju oprost

Nicola_89
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 14 Mar 2008
Mesto: Innsbruck/Beograd

austria.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 15, 2008 3:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lepo je prastati, i treba prastati drugima, ako Bog moze da oprosti one najgore nase grehe zasto mi nebi oprostili nekom nesto?! ima jedna poslovica koja kaze " COVEK VREDI ONOLIKO KOLIKO OPRASTA!!"

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 15, 2008 4:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^stavljas nas i Boga u isti kosh?
ne ide to tako,sinak,ne ne Smile
ali,jesam i ja da se oprosti. ne treba biti zlopamtilo,ali jedno je oprostiti a drugo pustiti da gaze po tebi. ja mogu nekom da oprostim,ali ne i da dopustim da opet "to" ucini. Razum ipak igra svoju ulogu.Jako bit nu ulogu. Nije nam je Bog tek tako dodelio.. pa da,sedi i skuplja prasinu. Valja je koristiti,nece se istopiti

MissPookie
`Mndra Mja`
<b>`Mndra Mja`</b>

Datum registracije: 02 Okt 2007
Mesto: .:. West Coast .:.

usa.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 19, 2008 3:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
ako Bog moze da oprosti one najgore nase grehe zasto mi nebi oprostili nekom nesto?! ima jedna poslovica koja kaze " COVEK VREDI ONOLIKO KOLIKO OPRASTA!

U potpunosti se slazem..Treba prastati jer zivot je kratak...

Landser
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 43

Datum registracije: 27 Jul 2006
Mesto: nedostizno

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 02, 2008 10:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne mislim da treba uvek oprastati.. Zavisi sta je ucinjeno i pod kojim okolnostima.. I ne slazem se sa onim "oprosti ali ne zaboravi" zasto bih bio licemer,oprostio nekome pa ga posle proganjao sa tim,tipa "e samo da znas,ja ti nisam zaboravio ono..." i tome slicno...
Neke stvari su previse krupne i nemogu se svrstati pod "greske" ili "nenamerne akte" da bi ih oprostio,neke stvari ljudi ipak cine svesno a te stvari tj radnje cesto umeju da povrede (psiholoski i fizicki) druge osobe i kao takve su sklone ponavljanju,da ne kazem reprizi,tako da sam u vecini slucajeva protiv oprastanja..
Sto se mene tice,kad je u pitanju licno oprastanje,umem da oprostim al pod uslovom da vidim da se ta osoba iskreno kaje i zali zbog ucinjenog,naravno tu treba i ukjuciti i tezinu i stetu dela koje je pocinjeno,kao i okolnosti pod kojima je ucinjeno.. Isto tako kao sto umem da oprostim umem i da se osvetim.. sve zavisi od toga sta je ucinjeno,ne moze se sve oprostiti,cak sta vise,mnogo vise se ne moze oprostiti nego sto moze (moje licno misljenje)..
Mislim,procitao sam prethodne postove,ljudi budimo realni,ne daj boze novog rata na Balkanu,da vam dodju u kucu neke Ustase,Balije ili Siptari i ubiju vam najmilije a vi se nekim cudom izvucete,bi li ste im OPROSTILI? Sumnjam...
Mora biti precizirano na sta se odnosi oprastanje,na koja dela,reci itd..
I da dodam onima koji su citirali razne izreke koje su u koraku sa oprastanjem,jedna misao koja je skroz na mestu,pogotovo u danasnje vreme,a koja nas ipak upozorava na moguce posledice oprastanja.. "Vuk dlaku menja al' cud nikad!"

nadalina68
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 56

Datum registracije: 27 Maj 2006
Mesto: Bgd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 02, 2008 11:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zavisi od momenta osobe situacije da naravno da prastam cak sam sebe uhvatila da vise puta jednoj osobi iste greske prastam...pa se pitam dokle kao sto neko rece ko smo mi da prastamo ili ne prastamo to je samo Bozija volja elem u globalu prastam

trriper
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 19 Jan 2008
Mesto: Izgubljen negde daleko...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 02, 2008 1:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako smo ljudi, oprostiti moramo, al' zaboraviti ne smemo...

*kissy*
*zauvijek njegova*
<b>*zauvijek njegova*</b>

Datum registracije: 05 Sep 2006
Mesto: između jave i sna,vrha i dna

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 02, 2008 9:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Oprostiti nekome nešto često je teško učiniti. No kako bi svijet izgledao kada ljudi ne bi opraštali - ne bi postojala ljubav, ni obitelj, niti ikakva harmonija. Postojao bi samo kaos... Zato trebamo praštati u tome je naša veličina

**hell&granger neka vam je sa srećom**

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Oprostiti drugima Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  sledeća
Strana 11 od 13

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon