:: |
Autor |
Poruka |
Landser Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Jul 2006 Poruke: 224 Mesto: nedostizno
|
|
Cuvena Corbina izreka
Interesuje me da li medju vama ima ljudi koji i dalje veruju u neki ideal,koji imaju,da se tako izrazim,neki uzviseni cilj u zivotu. Bez obzira da li on bio na nekom licnom ili globalnom planu.
Da li imate ideal zbog kog ste spremni na sve?
|
_________________ ...чудни су путеви моји прожети успонима и падовима..корачам у самоћи, чезнем у нади..изгарам од жеље да пронађем те..једном... |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Budala sam prva među jednakima.
Ali ja sam budala po svom vlastitom izboru, tako da ne krivim ni mater,ni oca, ni Boga, ni učitelje a ni Đorđevića Boru, nikoga.
Ideal u koji vjerujem je ljubav. Prosto ne želim vjerovati da ona kad tad mora nestati, da se raspline u ništa. Opekao me taj ideal par puta ali ja nikako ne želim naučiti lekciju. Sada je stvar na pravom mjestu, ideal živi i da kucnem o drvo, živjet će.
Drugi ideal u koji vjerujem po izboru je dobrota. Koliko me taj tek ideal puta opekao!!!!!
Ali neka... sve to dođe na svoje, davno pravila znam, samo tuge se broje...
Treći ideal u koji vjerujem je moj mali, privatni, pošteni Bog...
Ne bih više navodio jer kako sam krenuo... ... ... ... ...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Uspjeh odnosno ambicioznost. Ja eto ne želim i ne mogu vjerovati da postoji na svijetu neka osoba koja je nesposobna da bude uspješna. Ne mislim samo na posao, nego uspješna u bilo čemu: ako je bolesna - uspješna u svome liječenju i tako dalje..
Ne vjerujem u nečije stavove da za nekoga jednostavno nije posao, nije se rodio da bi radio i opravdanja lijenjih osoba :,,eto on je takav lijenj i što mu se može,,.
|
|
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
budala? da...jesam...i ponosna sam na to...od svojih snova, svojih iluzija i ideala ne odstupam...ne mogu...njih kad bih izneverila to vise ne bih bila ja...sto kolega malo iznad rece, postoje neke lekcije kojima se ne dam nauciti, neke stvari koje ne dam sebi da shvatim...verujem u postenje, u dobrotu, u oprost...hodam sredinom druma...nikoga ne gazim, nikome se ne sklanjam...ruzicaste naocare su mi uvek pri ruci...bacim nekad pogled na svet kroz njih...utopistom me nekad zovu...sanjarom...glava u oblacima, stopalima s vremena na vreme dotaknem tlo...budala? drage volje
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
Landser Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Jul 2006 Poruke: 224 Mesto: nedostizno
|
|
mmmmm da, ljubav
Najjaci ideal od svih, jos postoji i jos gori njen plamen, lepe odgovore dobih..
Sam sam takav, idealista u potrazi za pravom, iskrenom ljubavi, toliko rana na srcu imam (sto zbog sebe sto zbog curica ) ali ne prestajem da se nadam i borim...
Budala... Zauvek ostajem
|
_________________ ...чудни су путеви моји прожети успонима и падовима..корачам у самоћи, чезнем у нади..изгарам од жеље да пронађем те..једном... |
|
|
|
|
lolcina Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 04 Sep 2007 Poruke: 21 Mesto: USA
|
|
Ne postoje ideali za koje bi ja ginuo
Zivot je suvise kratak i treba ga uzivati a za ideale neka ginu budale
|
|
|
velociraptor Banovan!
|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
|
|
Primate li i mene, a? Ima li mesta i za mene tu? Ja sam vazda slušao srce.
Život i jeste samo za lude i radoznale!
@Landser
Računaj i na mene, upiši i moj glas tamo!
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Landser je napisao/la sledeće: | Cuvena Corbina izreka
|
Kad je Bora to pisao, pisao je o nečemu drugom.
Jesam i ja sam budala, a zašto da se borim, da živim, ako nemam nekih ciljeva i ideala u svom životu? Vrijedno se je boriti za svoje ideale, pa ako treba i ginuti.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
Aike Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 01 Sep 2007 Poruke: 70 Mesto: Skopje
|
|
Ja sam pre nekog odredjenog vremena dostojanstveno sahranila sve svoje snove i ideale
|
_________________ Osecam andjela u sebi kog neprestano sokiram... |
|
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
imam snove ali iluzije vise ne.
ne ginem za ideale iz prostog razloga:
ideal ne postoji
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Citat: | Ja sam pre nekog odredjenog vremena dostojanstveno sahranila sve svoje snove i ideale |
zanima me sta je dovelo do toga? ok,ovo je ravno,pa ovo je..pa necuveno!
Budala sam! Ostajem pri tome. Ne odricem se ljubavi, ne odricem se dobrote, postenja, prijateljstva, svih onih plemenitih osecanja i dela, ne, nikad. Odbijam da zivim u takvom svetu gde takav vid "zivota" ne egzistira! Bicu budala i boricu se protiv toga. A koliko vidim i vi sa mnom!
|
|
|
|
|
|
srna2422 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 2402
|
|
samo budale ginu za ideale. nisam budala.
|
_________________ Marriage is the triumph of imagination over intelligence. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|