:: |
Autor |
Poruka |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | Umijeće slušaja je umjetnost, na svoj neki način.
Treba za to imati i volje i strpljenja.
Umijem li ja slušati? Pa ne uvijek. Ovisi.
Neke ljude jednostavno ne mogu slušati i bok! Kad ne želiš nekog čuti, ne želiš ni slušati.
Manjina je ljudi koju bih slušao a vrlo mali broj onih koje baš mogu slušati u kompletnom i pravom smislu te riječi. |
Slazem se sa tobom u potpunosti... Ja isto ne bih mogla svakoga slusati
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
mogu da slusam sve i svakoga... cak i one koji smaraju... samo je pitanje da li hocu da slusam tu personu. ponekada odaberem opciju da ne slusam.
obozavam da slusam i osluskujem...
ko ne ume da slusa... uskracen je za sposobnost "citanja izmedju redova"... jedno bez drugog ne ide.
kada "cuti" prelazi u "slusanje"? ... kada "tonovi" postanu harmonicni u glavi...
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
bubaaa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Feb 2007 Poruke: 95
|
|
Ja mislim da je zenski pol malo jaci sto se tice slusanja,
muskarci ili nemaju volje ili ne znaju...
Svaka cast izuzetcima.
|
|
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Recimo ovako: OOvek coojem, retko sloosham!
|
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
umem i da slusam i da cujem i da razumem...nekad je to malo teze, pogotovo kad treba nesto neugodno cuti...nekad nisam raspolozena, ali ako sam nekog vec udostojila razgovora, onda osecam obavezu i da saslusam i da se potrudim da razumem...onoga koga ne zelim cuti, s njim ni ne razgovaram
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
uvijek sam spremna nekoga saslusati..i svjesna toga koliko to može mnogo značiti toj osobi...
|
|
|
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
|
|
Umem da slusam, umem da cujem, a od sagovornika zavisi koliko ce se to sto sam cula i zadrzati u glavi. Uglavnom se ljudi iz moje okoline cude koliko mi detalja iz nasih razgovora ostane negde spremljeno. Ako sam vec odvojila vreme za taj razgovor ili mozda neciji "monolog", onda ajde da ispostujem tu osobu i odradim svoj deo zadatka. Ne volim kada sagovornik gleda belo u mene ili kroz mene, daje komentare koji bas i nisu prikladni prici koja je u toku... onda samo kazem "kako je lep dan danas i za sutra slicno najavljuju" i tu zavrsavam proslu pricu, jer da sam htela pricati vazduhu, ostala bih u svoja cetiri zida i mozda mnogo lakse olaksala dusu. Trudim se da ljude ne opterecujem nekim privatnim problemima, niti da ih teram da mozgaju za neke moje licne stvari, tako da sam cesce u ulozi slusaoca, nego u ulozi naratora, bar kada su ozbiljnije stvari u pitanju
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
|
|
|
meeee Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 25 Dec 2007 Poruke: 221
|
|
slusam,ali retko sta ostane u glavi
ja mogu da gledam u jednu osobu i da ta osoba misli da ja slusam svaku rec koju ona izgovara,ali ja razmisljam o nekoj potpuno trecoj stvari.
milion puta mi je drugarica pisala nesto preko msn,i ja gledam u msn,ali uopste ne citam.skoncentrisem se na jednu tacku i samo gledam u tu tacku dok se potpuno ne izgubim u svojim mislima.tek negde posle malo vremena vidim da mi se msn trese. drugarica me cima i pita"alo?citas li ti?sta mislis o ovome?" ja na brzaka procitam glavna imena price,malo price i napisem"naravno!malo mi blokira msn,ali citam.ne znam sta da ti kazem" i dodam sta vec ide uz pricu.. kao npr "super!!!","koji kreten","ma ne nerviraj se!!!", "znam kako i je,ali moras da izdrzis.jaka si ti osoba!!!"
I ne samo preko msn,takva sam i u zivotu.pricam sa nekim i onda mi pade nesto na pamet,setim se necega,nesto mi odvuce pogled..i ode moja paznja!!!
jedino na sta stvarno mogu da se skoncentrisem i ne gubim koncentraciju jesu predmeti u skoli.mislim cesto mi odlutaju misli...kome ne odlutaju?(prava)koncentracija moze da se odrzi samo 15min,sve posle toga je polovicna koncentracija.i to ne zato sto volim skolu,vec zato sto mi je to vazno...
inace nisam za to da mora svaki osecaj da se prica i da se diskutuje..nervira me to!!!nista gore nema nego kad decko pocne da me ispituje"ali kako si,stvarno?" ,a ja njega kad pitam "kako si stvarno?",on"pa dobro,rekoh ti"
uvek se nekako snadjem,tako da ljudi retko primete da ih bas i ne slusam
Jedini ko stvarno moze da provali kada slusam,a kada ne je moja mama.tata i ne bas,ali tatu obicno i slusam jer prica o zanimljivim stvarima...auti,motori,odmor..sve sto mene intresuje.a mama mi prica o svemu i svacemu.
bas tako jednom izlazi mama iz kuce i kaze meni"dodaj vode na svako 5 min, u ovu serpu na sporetu kad ja odem" ja "ok"..a sve sto sam cula bilo je "blablablbalbala serpu,blablabla voda blablbala".ona me pogleda i kaze"slusala si me?",ja "da.naravno!!!"i u zurbi ona izadje,a zaboravi da me pita da ponovim sta mi je rekla. i izadje ona.posle 5 min. shvatim ja da je ona meni rekla nesto vazno,ali ne znam sta.i zovem je na mobilni.ona "sta je,pa tek sam izasla",ja"nesto si mi rekla.da stavim neku serpu u neku vodu..sta li vec..ne znam",ona"stavljaj vodu u serpu na sporetu na svako pet minuta,da mi ne zagori pasulj" ja"aha.ok",ona"sta sam rekla,ajd ponovi",ja "da stavim.,..ah..a.da znam.da stavim serpu u vodu..nenene.da stavljam vodu u serpu na sporetu na svako 5 min. da ti ne zagori pasulj.vidis da te slusam!!!" ona"haha,da sada.ajd"
inace cesto su mi odg na pitanja "ne znam i ne intresuje me" i ponekad je stvarno tako.moja mama zna da retko kad stvarno slusam pa me onda pita"je'l te stvarno ne intresuje,ili pojma nemas sta sam ti upravo rekla"
ne znam..ne razmisljam ponekad. tako jednom uzmem daljinski,i spustim ga na policu.2 meseca nisam mogla da se setim gde sam stavila daljinski.i na kraju se nisam ni setila nego ga je tata nasao.malo kasnije,nasao je i kljuceve u kanti za smece
|
|
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Sto se tice mene kao osobe mogu da poslusam cak nekad mozda i vise nego sto treba ali uvek uzimam u sebe samo ono sto znam da ce mi pomoci jer kad bih slusao svaku mogucu osobu, gde bi mi bio kraj ?
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
slusam, saslusam. ne svakoga. nisu svi ljudi bitni iliti nisu sve price za moje usi. I tako ja skapiram : cega se pametan stidi,time se budala ponosi
i vrlo brzo mi neke stvari postanu jasne
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Slušam, koliko mi pričaju. Ko želi da poprića, nek slobodno priča. Umijem da slušam. Takva sam osoba, koja želi ako je ikako moguće da pomogne nekome, ako je osobi potreban neko da popriča, tu sam, ne biježim od toga, jer nikad ne znam, kad će meni trebati neko da mu se "izjadim". Kvaka je u tome, da tu priću koju čuješ, moraš znati i saslušati, i biti spreman i odgovoriti i ako je potrebno, dati i savijet. Al treba biti i pažljiv, od koga slušaš i šta slušaš, jer mi se več desilo, da sam "nadrljo" poslije slušanja.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
@meee, ovo posljednje je zaboravnost, čini mi se ja od toga patim cijeli život.
jednom sam, da izvinete ali baš sad da izvinete , pronašla svoju kajlu srebrnu ( ja mislila izgubila je na splavu ) među donjim vešom kaaj? sam Bog zna kad sam je tu stavila, da li mi je ispala i ja zaboravila, to je drugo..
A što se tiče slušanja, primjetila sam kod sebe da mogu saslušat ljude ali da jako često ne znam kaj bih rekla. Šutim i razmišljam "daj, Anđela, glupačo, pa cura slini i tužna je, pomozi joj" a onda se pojavi onaj đavo na lijevom ramenu pa kaže " a kaj bi joj rekla, majke ti, ajd kaj??"
I onda tak nešt bzvz kažem "pa bit će okej".. Juu, strašno. Ne znam da li sam naišla na neki suhi trenutak inspiracije ili mi onaj dio mozga ne percepira sve kak treba, ugl imam užasne teskobe da kad netkoga lijepo saslušam ( a doista saslušam sve i skužim ) ne znam kaj bih rekla.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|