:: |
Autor |
Poruka |
trstra Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Jan 2007 Poruke: 61
|
|
bez razmisljanja windows
|
|
|
|
|
|
red_devil Upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 330
|
|
navikao naa Windows, prestar sam da prelazim na Linux hehe
|
_________________ <--- Znaš Me, Znam Te ---> |
|
|
|
|
lukawar Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 28 Feb 2007 Poruke: 39
|
|
Windowsi nisu linuxu ni do malog prsta a kamoli bolji, samo na linuxu treba znati raditi. Nije to tako jednostavno a nije ni preteško samo nije za svakoga
|
|
|
|
|
|
mehatronicar Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 01 Dec 2004 Poruke: 24 Mesto: Karlovac
|
|
Po pitanju koji je bolji ; bolji je Linux pa cak i u grafickom sucelju(LINUX UBUNTU BERRYL).Ako nisi zainteresiran za nauciti raditi s linuxom nemoj ga ni probati koristiti.
Po meni je najveca prednost linuxa to sto je 64-bitni(naravno ima i 32 -bitni).
|
|
|
|
|
|
velociraptor Banovan!
|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
|
|
Linux, linux, linux...
naj distribucije Debian i Ubuntu
Svi programi za njih su besplatni i možete ih skinuti ovde: Debian i
Ubuntu.
I to sve za DŽ.
Dovoljno je samo da u terminal ukucate....
Code: | sudo apt-get install program_koji_zhelite |
|
|
|
|
|
|
n3xt Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 12 Apr 2006 Poruke: 97 Mesto: Istok
|
|
linux.... malo je virusa i trojanca a takodje je operativni sistem otvorenog koda
|
_________________ Sreca se ne juri,sreca se srece .... |
|
|
|
|
Bojan_kralj ~Angel azul~
|
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina
|
|
Ma koji linux veze on nema, windows je mnogo bolji u svakom pogledu. Jeste da Linux uci na winowsovim greskama ali mnogo vise ljudi u svetu koristi windows i tako dokazuju da je on bolji. Oni koji se opredele za Linux uglavnom to cine samo zato sto je dzabe.
|
|
|
n3xt Početnik Domaćeg.de
|
|
|
Vecnina u svetu koristi Windows zato sto je laski za upotrebu. Raspitaj se malo na koji operativni sistem rade velike korporacije i veliki serveri.
|
|
|
|
|
Bojan_kralj ~Angel azul~
|
|
|
pa rade na Linux zato sto je besplatan, ko ce da iskesira tolike pare za operativni sistem kada ima i za dzabe.
|
|
|
n3xt Početnik Domaćeg.de
|
|
|
Postujem tvoje razmiljanje ali ja imam drugacije. Manji je broj ljudi koj poznaju linux tako da je i manji rizik da ce neko da upasti u sistem i iskopirati, obrisati ili na neki drugi naci naskoditi, mislim da zbog toga se opredeljuju za linux.
|
|
|
|
|
Bojan_kralj ~Angel azul~
|
|
|
Takodje postujem tvoje misljenje, ali ja sam cuo nesto potpuno drugo. Kad neko upadne u Linux sistem vrlo lako moze da ga unisti, i po tome pitanju se pokazao mnogo losiji od Windows. Naravno windows takodje ima mnoge propuste pa zato stalno izlaze "dopune" za njihov sistem.
|
|
|
velociraptor Banovan!
|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
|
|
Bojan_kralj je napisao/la sledeće: | Ma koji linux veze on nema, windows je mnogo bolji u svakom pogledu. Jeste da Linux uci na winowsovim greskama ali mnogo vise ljudi u svetu koristi windows i tako dokazuju da je on bolji. Oni koji se opredele za Linux uglavnom to cine samo zato sto je dzabe. |
Bojane, da li si svestan šta si napisao? Obrati pažnju na prvu rečenicu , ako se jednog dana stvarno zainteresuješ za kompjutere, i probaš da radiš na nekoj od Linux distribucija, videćeš da ovo nema veze sa istinom.
Kako to Linux nema veze??? PO čemu je Windows bolji od Debiana, na primer???
To što mnogo ljudi više koristi Windozu nije dokaz da je taj OS bolji, već da ima ubitačniju reklamu i da je mnogo agresivnija mašinerija B. Gejtsa.
To je tebi merilo kvaliteta? Mnogo ljudi više konzumira coca colu od soka od borovnice i... Znači li to da je to piće kvalitetnije?
Da, mnogo više ljudi koristi Windozu, koja ima filozofiju " miš u desnoj ruci, mozak u p...m..."
Ovo su neke od jačih faca u kompjuterskom svetu: Ken Thompson , Dennis Ritchie , Linux Torvalds,
Richard Matthew Stallman , Kevin David Mitnick... Da li i oni koriste unixolike sisteme , zato što nemaju para da kupe originalni softver ???
Pogledaj na čemu su FBI i NASA postavile svoje sajtove - na Win serveru ili na Linuxu? Oni bar imaju para da sebi priušte najkvalitetnije?
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|