:: |
Autor |
Poruka |
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
"Autosugestija je mentalni proces putem kojeg subjekt samom sebi sugeriše da izmeni neka svoja ranija uverenja, stavove, vrednosti, sklonosti ili ustaljene obrasce ponašanja i da usvoji nove. Postoje različite tehnike autosugestije kako bi se poboljšalo vlastito zdravlje, osećanje sigurnosti i samopoštovanje."
Verujete li vi u moc autosugestije? Jel vam polazi a rukom da je upotrebite?
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Moja prva asocijacija je placebo efekat.
To je primenjena metoda farmaceutske industrije, ali se sa njome srećemo i u svakodnevnom životu.
Placebo je supstanca bez ikakvih medicinskih karakteristika koja ipak dovodi do poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta zbog njegovog verovanja u efikasnost primenjene supstance.
U suštini, u ovakvim experimentima se istražuje koilika je moć psihe i sugestije.
Kao što nam se desi da minut-dva nakon popijenog leka osećamo kako bol jenjava (što je nemoguće, jer njegovo dejstvo nastupa znatno kasnije), isto tako ima onih koji imaju jak negativan stav da im bilo šta može pomoći, te time blokiraju efekat primenjenih supstanci.
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Izgleda da bas u ovim trenutcima ja imam tu "bolest" i nadam se da cu se uspjesno izlijeciti
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
Sto se tice bolesti... tu ne mogu da dam neki konkretan komentar.
Zdrav sam... tako da nemam potrebe da koristim autosugestiju za neko ozdravljenje.
Govorim da mi je dobro... dobro i ostajem i nista mi se ne desava.
A sto se tice upotrebe autosugestije u promeni stavova, ubedjenja, obrazaca ponasanja... To konstantno koristim.
Nisam podlozan tudjim uticajima... tako da stalno sebe preispitujem, dovodim stvari u pitanje kako bih menjao pojednine stavove... ne volim da budem stalno te istog misljenja u vezi neke stvari... uvek ostavljam sebi prostora da promenim neki stav... naravno na bolje. Trudim se da sto objektivnije sagledam svoje postupke, ponasanje, da dobro razmislim o onome sto bih trebao da uradim i da kasnije sebe nateram da gledam u tom pravcu. Svakako da ne mogu, kao racunar da izracunam svaku jednacinu. Emocije imaju poprilicnu ulogu u celom tom procesu.
Kad primetim da sam napravio gresku ili je i dalje pravim... odmah analiziram sta i kako... i gledam u pravcu da je na neki nacin ispravim.
Sam sebi postavljam ciljeve... uslovljavam sebe na neki nacin... i nikada ne iskljucujem opciju da nisam u pravu.
Svakako da za upotrebu autosugestije moram da imam neke parametre... kao sto su moja iskustva, iskustva drugih ljudi...
Sam sam sebi najveca nepoznanica... sto vise upoznam sebe... lakse mi je da razumem druge.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Autosugestija je sugestija koja proizilazi iz same sebe i upucena je samoj sebi, radi svesnog ili nesvesnog uticaja na ponasanje,stanje duha ili tela. Autosugestija moze, u odredjenim granicama, delovati na emocije ili samosvest pojedinca. Autosugestiju je u psihoterapijske svrhe prvi primenjivao becki lekar Franz Anton Mesmer.
Klasicna medicina ne prihvata metodu lecenja autosugestijom, ali mnogi ce lekari u opovrgavanjuverodostojnosti uspesnosti bioenergoterapeuta i slicnih iscelitelja cesto reci kako su izlecenja brojnih metoda komplementarne medicine rezultat autosugestije.
Metoda isceljivanja autosugestijom nije svemoguca i pomaze samo u odredjenim slucajevima, odnosno samo kod nekih bolesnika i kod nekih bolesti.
www.psihoterapija.co.yu
Praktikujem transceditalnu meditaciju kao oblik autosugestije.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
whitesnake1710 Dobro upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 598 Mesto: Limasol
|
|
Pa, ja poprilicno verujem u autosugestiju.
Ma uvek treba misliti pozitivno
|
_________________ I'm only living the Parrish bywords, looking for that "ounce of excitement", that "whisper of a thrill there is no sense living your life without". |
|
|
|
|
SmashingPumpkin Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 30 Jan 2007 Poruke: 76 Mesto: Kula nazalost...nemam knjizaru!!
|
|
uspeo sam neke stvari da korigujem u mom zivotu zahvaljujuci njoj.medjutim jos uvek postoje neke koje moram korigovati(npr.da otklonim taj odvratni strah od drustva kao sto sam strah od paukova )
|
_________________ Riot Grrrl!
Rebel Girl!
Feminizam!
Revolution! |
|
|
|
|
velociraptor Banovan!
|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Moja prva asocijacija je placebo efekat.
|
I moja, tako su poznatog brazilskog fudbalera Ronalda, dok je igrao u Interu izlečili. Bio je opasno utripovao da ga neko proganja, da je bacio crnu magiju na njega.
|
|
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Ukoliko mi nesto smeta i zelim da to promenim sam sebi napravim neki " plan " kako bih to promenio i dam autosugestiju sam sebi da to mora da se promeni jer ovako ne ide.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
Emilli Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 06 Maj 2006 Poruke: 1322
|
|
Da,verujem u moć autosugestije,i u dosta slučajeva ona mi je pomogla.
|
_________________ Kako da volim ono što imam,kad ne mogu da imam ono što volim... |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Uvijek sam bila sklona vjerovati da su i ljudsko tijelo i um jedno veliko čudo i tajna koji tek pokušavamo otkriti, ali nas uvijek iznenade na samo sebi svojstven način. I samim tim, vjerujem u moć autosugestije, ne onu koja se opisuje i praktikuje kroz mnoge knjige, naravno nije svaka za odbaciti, ali postoje one unutrašnje snage koje bi trebali da upoznamo i da ih počnemo primjenjivati na način koji nam je prihvatljiv i na način koje naše vlastito tijelo i um mogu prepoznati i odreagovati. Ne praktikujem gotovo nikada autosugestiju u smislu da ležim i ponavljam riječi naučene iz knjiga, ali smatram da je onaj vedar duh koji imam u mnogome već sam po sebi neka vrsta autosugestije, kao i smijeh i na taj način se "liječim". Potiskivanje mračnih misli i onih negativnih, isto tako je vrsta autosugestije, a smatram da je svako od nas sposoban za tako nešto. Misliti pozitivno, vedrog duha ići u novi dan i ne dozvoliti sebi biti mračan i bez osmijeha na licu je početni korak za snege koje trebamo pokrenuti iz sebe.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|