:: |
Autor |
Poruka |
anonimni_surfer Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Jun 2007 Poruke: 27
|
|
svatko od nas će jednog dana doči u stare godine i nije da ima previše penzionera nego ljudi žive sve duže i duže i to se neće skoro promijeniti.
|
|
|
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
obozavam dede i babe
i zlo mi kad cujem da se porodica ne brine o njima
ali mi ipak pozli kad ih vidim subotom ujutro u birou post
radis citave sedmice,
jedini dan za postu ti je subota ujutro,
stanes u red k'o kreten,20 osoba ispred tebe (a samo 2 saltera otvorena)
od tih 20 je bar 5 bakica koje su dosle dici pare sa racuna!!!!
i navece u supermerketu!!!
mi sa posla,mrtvi umorni a baba-deda gnjavi na kasi!!!!
kao da ne mogu to uraditi neki drugi dan,u drugi cas
ionako nemaju druga posla
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
foryou10 je napisao/la sledeće: | Ma koliko raspravljali,sve je stvar kućnog odgoja. |
S ovim se u potpunosti slazem...kako te kod kuce odgoje da se odnosis prema okolini tako ces se i ponasati.
Ja sam veoma slaba na malu djecu , nemocne i slabe , pa samim tim i prema penzionerima. Medjutim istina jeste da je 100 ljudi 100 cudi pa tako ima i onih staraca koji jednostavnim pogledom u tebe ucine da im pomognes u svakome trenu , medjutim ima i onih koje bi jednostavno zadavio ali ako imas kucni odgoj takve ljude ces jednostavno ignorirati.
U svakom slucaju jos uvijek nisam imala nikakvih razmirica sa starijim osobama ako nisam pomogla barem sam gledala svoga posla.
A sto se tice tih situacija u prevoznim sredstvima e o tome bi trebala jedna posebna tema da se otvori jer o tome se svasta moze napisati. Primjera radi jednom i ne tako davno ja sam od Bascarsije do Ilidze s djetetom od mjesec i pol dana u naramku prrestajala u tramvaju jer se niko ni mlad ni srednje dobi ni star nije udostojio da mi ustupi mjesto. Tada sam bila rekla da se nikada vise nikome necu ustati pa kad bi padao u nesvijest pored mene , ali do toga nikada nije doslo jer me moja mati nije naucila da budem takva i opet se ustajem i ustupam svoje mjesto.
Posebno me razljutilo to kada sam s prijateljicom bila u trolejbusu. Ona inace nema jednu nogu do iznad koljena , a i u drugu je ranjena i jos uvijek ima geler u njoj i udje neka i ne tako starija zena mozda nekih 60 godina i pred cijelim trolejbusom vice na nju kako je bezobrazna sto se ne ustaje , jer je ona mlada i nista joj ne fali. Od kuda neko zna kome sta fali , po njoj znaci ako si mlad nista ti ne fali.
Ali neka penzionera jer svi cemo nekada imati sijede kose i brojanicu preko 60.
Ali se slazem da je sve stvar kucnog odgoja
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
vale40 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Okt 2006 Poruke: 35
|
|
Covek kao i svako drug.Uspjeh je doziveti i postati penzioner.Sve u svoje vreme.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|