:: |
Autor |
Poruka |
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
nikako da naucim kome da kezem "ne" a kome "da"... daleko od toga da ne umem da procenim ljude pa stalno pricam "da"...
hiljade postova bih mogao da ispisem kao primer kada mi se "da" obilo o glavu...
i nikako ne mogu da nadjem tacan izvor svega toga... stalno pokusavam da se vratim u proslost i da nadjem momenat kada sam umesto "ne" poceo da govorim "da"...
mozda deo toga postoji i u vaspitanju... mozda su me roditelji vaspitavali u tom pravcu...
konstantno pokusavam da pomognem i kada pomoci nema... i kada mi se obije o glavu, ja i dalje pomazem...
da li ja nisam svestan svega sto mogu da izgubim kada kazem "da" ili sam tipican primer mazohiste koji nesvesno navlaci bedu na vrat. stvarno ne znam.
tesko mi je da kazem "ne".
lecim se duze vreme i nadam se da sam bar malo napredovao.
evo i sada mi se taj moj karakter obija o glavu. i to veoma dobro.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Zsejla Dragonfly
|
Godine: 39
Datum registracije: 28 Mar 2007 Poruke: 3296 Mesto: Sarajevo
|
|
Prije mi je to bilo uzasno tesko...stavise, skoro pa da te rijeci i nije bilo u mom vokabularu...ali s vremenom (citaj godinama ), sam se i ja konacno opametila i sad mi to uopste ne predstavlja problem. Stavise...sve po zaslugama!
|
_________________ Beer is the cause and solution to all of life's problems. ~Homer Simpson~ |
|
|
|
|
blue037 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 13 Nov 2006 Poruke: 182
|
|
Ne odbijam nikoga i uvek sam spreman da pomognem ako je sve u granicama normale......
|
|
|
|
|
|
Nikola_BG Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 96
|
|
Naravno da mi je vrlo tesko da nekom kazem NE!
Cak i kad kazem NE,moj sagovornik pocne da me moli,i nesto me tera da ipak kazem DA,ali ipak ostanem pri prvobitnoj odluci i i dalje odgovaram negativno.I naravno,kada prestane sa "molim te",ja sam ponosan na sebe sto nisam posustao u svom glavnom cilju,a to je odbijanje!
|
_________________ Volim narodnjake |
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Da sam na ovo pitanje odgovarao pre mozda dve godine bio bi totalno drugaciji odgovor .. sto se tice sadasnjeg vremena jednostavno sam poceo da se " navikavam " da odbijam u momentima kada znam da to sto me prijatelj/ica pita ne mogu da odradim radi svih ostalih obaveza koje imam u danu ..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
emmi Odomaćeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 28 Okt 2006 Poruke: 2041
|
|
nisam taj tip osobe koji moze da kaze ne.Uvek pokusavam da pomognem.Ponekad se sa tim i gresi,neki ljudi samo iskoristavaju tu dobrotu.
|
|
|
bree BabyG´s mezimica
|
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 3890 Mesto: daleko u mislima
|
|
Koliko teško odbijate prijatelje/poznanike koji vas mole da im učinite neku uslugu ili da im u nečemu pomognete?
Jako tesko!
Odbijate li s lakoćom ljude koji vam govore o teškoj situaciji u kojoj se nalaze, ili im pomažete unatoč tome što vas ta pomoć zapravo odvlači od vlastitih obaveza i/li poprilično indisponira?
Ljudi koji znaju kako je meni,bolje nego i ja sama,me jako nerviraju!Ipak zavisi ko je u pitanju i kakva usluga je u pitanju...
Jeste li ikad išli s ispunjavanjem i prihvaćanjem tuđih želja i ideja toliko daleko da ste zaboravili što sami želite?
Da[B]
|
_________________ ~People will always talk,I might as well give them something to talk about!!!~
Jedna je CECA i jedna je CRVENA ZVEZDA! |
|
|
|
|
anonimni_surfer Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Jun 2007 Poruke: 27
|
|
ako nemam vremena za druge ja im lagano kažem da ne mogu nešto učiniti i to je to.
|
|
|
|
|
|
-*-Diva-*- ~mali djavolak~
|
Datum registracije: 10 Okt 2006 Poruke: 5070 Mesto: *~najlepse na svetu~*
|
|
to je pitanje koje ja sama sebi postavljam vec duze vreme.. u nekim situacijama mogu, a u nekim ne.. i milion puta mi se obilo to "da" o glavu, i u jednom momentu nateram sebe da prestanem sa tim, ali ne ide to tako lako.. (mada sam danas rekla jedno gromoglasno "ne" i sa jedne strane, osecaj je super, kad se izboris za sebe.. a sa druge sam dobila svadju.. )
|
|
|
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
ovisi kome
|
Poslednja prepravka: ..:: MaYa ::.. datum Čet Avg 30, 2007 10:01 am; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
crna_opasna_maca Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 02 Sep 2006 Poruke: 136 Mesto: Novi Sad
|
|
Nije mi tesko reci ne. Ako mogu da pomognem pomocu, ali ako ne mogu necu ni da dajem laznu nadu.
|
_________________ ..jer usne su mi trnje i ranice te znaj, a oci su mi crne ni pakao ni raj.. |
|
|
|
|
vale40 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Okt 2006 Poruke: 35
|
|
Nije tesko reci NE.Svaki covek mora biti svestan da nije sve u zivotu moguce.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|