:: |
Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Zelela bih da znam sta mislite o ovoj grupi ?
Koje su vam omiljene pesme ? I od kad ih slusate ?
Rolingstonsi, takođe popularno zvani i Stonsi (eng. The Rolling Stones; rolling stone - onaj koji nije u stanju da se duže vreme zadrži na jednom poslu ili na istom mestu, onaj koga "ne drži mesto", lutalica, tumaralo) su britanska rok grupa koja je postala poznata tokom šezdesetih godina 20. veka.
Prvobitnu postavu činili su: Mik Džeger, Kit Ričards, Brajan Džons, Bil Vajman i Čarli Vots. Kao i većina ranih britanskih rok grupa, oni su bili pod uticajem drugih britanskih i američkih muzičkih pravaca, posebno električnog bluza i ranog rokenrola.
Neki članovi su takođe bili pod uticajem američkog džeza.
Polovinom šezdesetih, Rolingstouns su spojili ove uticaja u sebi svojstven gitarski zvuk koji je afirmisan kao prototip hard roka.
Po popularnosti odmah iza Bitlsa, Stonsi su imali imidž pobunjenika i loših momaka, koji im je pomogao u preobražaju od energične i moderne bluz grupe do jednog od najvećih i najuticajnijih rok grupa na svetu.
Do kraja šezdesetih, Rolingstouns su izdali veliki broj ploča, od kojih je svaka pokazivala brzinu muzičkog razvoja.
Njihova muzika se nikad nije daleko udaljila od bluza, a od 1969. su se trijumfalno vratili hard roku zasnovanom na bluzu, krenuvši na američku turneju na kojoj su označeni kao ”najveći rokenrol bend na svetu”.
Većina ljudi smatra pesmu I can't get no satisfaction (Ne mogu da dobijem zadovoljstvo) za najbolju pesmu Rolingstounsa i himnu rokenrola
|
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Volim Stonse ali ih više ne slušam kao pre.
Otac me je još od malena pokušavao navući na njih i doista sam ih voljela, naročito pjesme ,,Angie,, ,,Satisfaction,, ,,Paint to Black,, i bilo ih je još nekih.
Uskoro drže koncert u Beogradu ali ne vjerujem da ću otići jer nisam više toliki zaljubljenik. Uvijek će imati neko mjesto u mom srcu.
|
|
|
|
|
|
gheo Odomaćeni član
|
Datum registracije: 22 Jan 2004 Poruke: 1019 Mesto: Timisoara (Temisvar), Banat
|
|
Sve ljudi kaze ovde "Grupa X je legenda", "Grupa Y je legenda", "Grupa Q je legenda". Hajde, bre!
Ali Rolling Stones... da, oni su pravi legende!
|
|
|
|
|
|
mishelbu2 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Sep 2006 Poruke: 69 Mesto: bu2
|
|
ko nije bio na koncertu u budvi ili beogradu grdno se prevario,nemam rijeci za takav spektakl
|
|
|
|
|
|
KK_Niksic_15 ~<2_High_4_U>~
|
Godine: 31
Datum registracije: 21 Jan 2008 Poruke: 1575 Mesto: Niksic,Montenegro...
|
|
Ljudi,koncert je bio,uhh...Ovi novi pjevaci pjevaju po 1 sat a oni 2,5 sati sa malo pauza......Svaka cast,to je nesto sto postujem.....
|
_________________ Ko hoce da vidi kako Vukota(moj drug) jede papir, i jos mnogo toga u vezi sa njim, neka klikne OVDJE |
|
|
|
|
PFC4ever! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 04 Mar 2009 Poruke: 62
|
|
Samo 4 posta u ovoj temi
Jednom rečju fascinantna grupa...Omiljene pesme: (I Can`t Get No) Satisfaction,Angie,Gimme Shelter,Jumpin` Jack Flash,Rough Justice,Start Me Up,Sympathy For The Devil,Worried About You itd...
|
|
|
|
|
|
barkos 77 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Avg 2009 Poruke: 46
|
|
Легенде, и после 40 година на сцени жаре и пале где год да се појаве. Сваки концерт њихов, који сам гледао, био је спектакуларан. Скоро све њихове песме ми се свиђају, а омиљене су ми:
Brown sugar, Satisfaction, Angie, It's only rock n' roll, Start me up...
|
|
|
|
|
|
Tozovatz Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Jan 2013 Poruke: 17
|
|
|
|
|
miksermax Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 07 Avg 2013 Poruke: 16
|
|
|
|
|
---X---GIRL [●Sancta ஐ Sapientia●]
|
Godine: 31
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 16644
|
|
Predobri su, uvek ih ima na mojoj playlisti, inace omiljena pesma od njih - Angie
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|